JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vazeja još malo JDPL-R-A,………….. [yawn]

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

Krenulo se slaganjem naloga na kupnji,tko će prvi opaliti po asku nakon što izađe BDI ?

obožavam strvine-posebno ovce

Ide se gori…………….

http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/97588/Default.aspx……………….

http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR,TBSI&d=v1…………………………..

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/97588/Default.aspx

Ovaj novi sistem ugovaranja cijena rudača bi mogao dovesti do vrlo velike volatilnosti kretanja BDI pogotovo cape brodova i moglo bi biti vrlo zanimljivo. Sve u svemu vrlo dobra vijest koja će donijeti brodarima dobre i stabilne dugoročne ugovore. Sve u svemu vozarine će rasti i domaćim brodarima donijeti dobru dobit, a tako i svima nama koji imamo njihove dionice.

Privatizacija JDPL.

http://www.vecernji.hr/vijesti/kracunu-bivsem-potpredsjedniku-hfp-a-godina-pol-zatvora-clanak-120410

Trebalo bi objaviti i šta su dva talenta napravila. Fond za privatizaciju raspisao je natjecaj za konzultanta koji je trebao procijeniti vrijednost Jadroplova. Moja firma Maritimus Consultant d.o.o.oformila je internacionalni tim za procjenu (sve renomirani stručnjaci) i dala ponudu. Pobjedila nas je Odorciceva firma koja je bila registrirana za , gle cuda, gradjevinske poslove. A trebalo je procijeniti pomorsku firmu. To moze proci samo u banana republikama. Uz pomoc tada odvjetnickog vjezbenika (a danas odvjetnika) L.Tvrdica uspio sam srušiti natječaj. Na prijedlog dragog prijatelja (danas ga baš i nije populatrno nazivati prijateljem) saborskog zastupnika Jerka Rošina svu dokumentaciju poslao sam državnom odvjetniku Bajiću. Pravna država je pokazala da stanuje i u Hrvatskoj. Bilo je u istrazi i opstrukcija ntpr od istražnog sudca Mitermajera koji mi nije htio nadoknaditi putne troškove svjedočenja u Zagrebu i koji me je ispitivao na način da ništa ne kažem ali pravda je glede i unatoč pobijedila. Moj tim i ja nismo zaradili ali smo pomogli demokratizaciji Hrvatske i to je za mene dovoljna nagrada. Hvala kolegi Tvrdicu, Rosinu, Cvitanu , Bajicu, Horvatovicu koji su pomogli vracanju povjerenja u institucije.

Ing.Siniša Bacalja
Maritimus Consultant d.o.o.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Evo kako se kroji sudbina poduzeca u Hrvatskoj

Zanimljivi su prisluškivani razgovori Kračuna i Odorčića kada Kračun kaže: "J… mi se živo za tuđe mišljenje. Ja sam ovdje predsjednik i bit će kako ja kažem". Odorčić je pak u svom odgovoru spominjao "pečenog janjca i predjelo".

Unquote

Da se JDPL tada prodao drzava bi zaradila mozda 120000000,00 USD a danas moze biti sretna postigne li se i pola cijene. Ne treba ni pricati gdje bi danas bila cijena dionice da je JDPL tada privatiziran.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

nažalost počeli smo živjet kulturu krađe i lopovluka i to prihvaćat najnormalnije…………
tako i 20 godina nebi kažnjavali svojim glasovima na izborima tu vladajuću garnituru …….
ispada da smo lopine u genima, nemam drugog objašnjenja………..il smo možda
hebeno glupavi ……….u 20 godina lopovluka 16 godina biramo iste, otužan prosjek…..

Sretan uskrs svima!!!!!!!!!!!!!!!

Baš zbog ovih stvari uvjeren sam u skorašnju privatizaciju JDPL……Zašto?

1. cjena je 70% ispod realne i za potencijalnog kupca sada je idealan moment.
2. država u financijskim problemima treba joj svaka kuna.
3. prošla privatizacija nije uspijela jer to mnogima nije bilo u interesu.
4. završavanje pregovora do kraja godine sa EU ( po meni krajni rok privatizacije)
5. ako je tko bacio oko na JDPL ( a ima ih ) sad je idealan trenutak, jer uskoro i cjene na svjetskom tržištu idu gore.
6. Nominalna cjena od 360 kn ispod koje nevjerujem da će ići ali kad pročitam ovo gore navedeno sve je moguće u ovoj našoj banana republic…
7. znamo kojom brzinom je JDPL narastao sa 90 na 250…….isto se može očekivati kod objave info o privatizaciji.

poruka…

tko nema ovog bisera u portfelju po meni je neuravnotežen…..
pitanje je po meni trenutka kad će……a kad bude već će biti kasno za kupiti neku veću količinu po ok cjenama kao sad..

dokup i samo dokup…

ps. Techmane drugi put povuci neke veze …..pa nisi valjda mislio dobit natječaj na pošteno..
ipak smo mi hrvatska…..

Evo i danas brodari u zelenom,hoće li se optimizam preliti na zse?

http://www.jutarnji.hr/kinezi-grade-brodove-cak-60–jeftinije-nego-hrvati/694601/

Preskup rad i nezasitna država: Poslodavac u Hrvatskoj, sve dok državi plaća više od 200 nameta, neće proizvesti konkurentan proizvod

ZAGREB – Objava dubrovačkog brodara Atlantske plovidbe i njezina direktora Ante Jerkovića da je gradnju dva nova broda naručio u Kini uz komentar da su domaća brodogradilišta preskupa izazvala je buru prosvjeda iz Jadroplova, brodara koji brodove gradi u splitskom Brodosplitu , a koje je Jerković iskoristio kao primjer onih koji ih plaćaju preskupo.

Pa o tome ja govorim………
Dok je škverova u ovakvom obliku i JDPL će graditi brodove jer je politika u pitanju,……….

Ali kad se rješe škverovi …ŠTO JE VRLO BRZO….riješit će se i JDPL——–PRIVATIZACIJA…

bez panike,ne nasjedajte provokacijama.

New Report

Close