JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mislio si reci 17.05.sigurno da hoce ali do tada mozemo ocekivat bar jednu vrhunsku korekciju.sjeti se 2009 prije isplate dividende
da mislio sam na 5 mjesec [smiley]
[/quote]

Kolika je lani bila dividenda? Jel je bilo uopće?

[/quote]
Kakva dividenda???
[/quote]
HT-a [undecid]

Država nema za regrese i božićnice a trebala bi dati milione kuna svojoj firmi koja usput i nije u financijskim problemima. Bajka je divna a onda otvoriš oči i nađeš se u surovoj stvarnosti.

tech… nije stvar sto drzava zeli/moze ili ne nego kako je sročen ugovor i sto je potpisano…

bolje zivjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi...

I meni se niti malo ne sviđa , to što je vlada ‘ natjerala ‘ JDPL da naručuje i kupuje te brodove…
Po meni bilo bi realno da se bar zna okvirna cijena , jer ovo brodogradilište nema šanse da ih napravi po tržišnoj u momentu predaje …Da to mogu radili bi normalnop za svjetsko tržište a ne ovako koa danas nizakoga….
Problemi brodogradilišta su golemi , a JDPl – isti većinski vlasnik (država) naprosto žrtvuje u ovom slučaju , da se spasi tj. pokuša spasit brodogradilište …A sve opet radi percepcije u javnosti (brine se za zaposlene) i može bitne kupnje glasova na predstojećim izborima …
JDPL je naprosto ugurana ta narudžba …
Ma i to je sve u redu,
boli me briga za HDZ,SDP i druge ali me sve to brine kao malog dioničara JDPL …

O cijenama brodova ja nemam pojma , da se razumijemo odmah ,
iz Rijeka sam ..ali RH brodogradnju poznajem dobro …znam što mogu a što ne…
Uz ovakve uprave,dugove,radnike , kooperante ,sindikate nemaju šanse napravit ništa …
Lako je bilo za vrijeme Tite Broza , on ode tankerom u Afriku , pomiluje crnca po glavi , crnac udari
krampom po pijesku – izleti nafta …
Pa mu Tito taj tanker uvali za 20tak punjenja , tako da ga kupac duplo preplati i svi sretni…
Otprilike tako je moglo funkcionirat …..

smanjuje se minus.......

mislio si reci 17.05.sigurno da hoce ali do tada mozemo ocekivat bar jednu vrhunsku korekciju.sjeti se 2009 prije isplate dividende
da mislio sam na 5 mjesec [smiley]
[/quote] neznam kome odgovoriti, pretpostavljam da si ti pitao za THT dividendu, prošle godine je bila, koliko ne siječam, mislim da je bila 32 kune, ali nemoj me držatiza riječ, a rasprava je išla u smijeru, da je momentalno sav kapital usmijeren više ili manje ka THT-u i njenim dionicama, nakon isplate, tjs. preciznije registracije na ZSE-u, ide iskrcavanje, pa če novac tražiti nove putove. Ako sam fulao tekst i nisam razumio pitanje, molim te ispravi me

Kolika je lani bila dividenda? Jel je bilo uopće?

[/quote]
[wink]

I meni se niti malo ne sviđa , to što je vlada ‘ natjerala ‘ JDPL da naručuje i kupuje te brodove…
Po meni bilo bi realno da se bar zna okvirna cijena , jer ovo brodogradilište nema šanse da ih napravi po tržišnoj u momentu predaje …Da to mogu radili bi normalnop za svjetsko tržište a ne ovako koa danas nizakoga….
Problemi brodogradilišta su golemi , a JDPl – isti većinski vlasnik (država) naprosto žrtvuje u ovom slučaju , da se spasi tj. pokuša spasit brodogradilište …A sve opet radi percepcije u javnosti (brine se za zaposlene) i može bitne kupnje glasova na predstojećim izborima …
JDPL je naprosto ugurana ta narudžba …
Ma i to je sve u redu,
boli me briga za HDZ,SDP i druge ali me sve to brine kao malog dioničara JDPL …

O cijenama brodova ja nemam pojma , da se razumijemo odmah ,
iz Rijeka sam ..ali RH brodogradnju poznajem dobro …znam što mogu a što ne…
Uz ovakve uprave,dugove,radnike , kooperante ,sindikate nemaju šanse napravit ništa …
Lako je bilo za vrijeme Tite Broza , on ode tankerom u Afriku , pomiluje crnca po glavi , crnac udari
krampom po pijesku – izleti nafta …
Pa mu Tito taj tanker uvali za 20tak punjenja , tako da ga kupac duplo preplati i svi sretni…
Otprilike tako je moglo funkcionirat …..

…i uz ovakvo kritiziranje nećemo napravit ništa…

Po TA moguć je pad Jadroplova, al ne ispod 155kn, svejedno velika količina dionica je promijenila vlasnika, a malo njih će uspjeti kupiti po 155kn, al kad krene stampedo ode JDPL do 300kn u hipu.
Ipak je ovo odlična firma.

26.11.2010 - Dan D

@former

Ma znam da nećemo , al mi se takvo poslovanje ne sviđa ….
Možda neće bitno utjecat na cijenu dionice , al može na poslovanje …
Mi kao zdrava tvrtka spašavamo bolesnu i zaraženu i to je to …
strah me da se ne zarazimo…
Ma bili smo se dobro učvrstili preko 200 kn , mislio sam da nema šanse ispod kad ono – 20%…
Normalno da mi je krivo , kao isvakom dioničaru …
Da trenutno imam nešto pametnije to bih napisao …

smanjuje se minus.......

Po TA moguć je pad Jadroplova, al ne ispod 155kn, svejedno velika količina dionica je promijenila vlasnika, a malo njih će uspjeti kupiti po 155kn, al kad krene stampedo ode JDPL do 300kn u hipu.

Koliko već slušamo da će probiti 200 kn pa nikako ni to, a kamoli 300 kn.
Odlična firma!? Da, mogla bi biti, ali tek kada se privatizira, jer država nema baš isti interes kao i dioničari.

Koliko već slušamo da će probiti 200 kn pa nikako ni to, a kamoli 300 kn.
Odlična firma!? Da, mogla bi biti, ali tek kada se privatizira, jer država nema baš isti interes kao i dioničari.
[/quote]
Nikad ne reci nikada! Bit će JDPL na 380kn ne tako daleko od danas.

26.11.2010 - Dan D

@ gardist

Vezano za cijenu znaš li kolika kje razlika između Pmaxa i Smaxa. Dvi štive manje 4 dizalice brale. Prema tome uspoređuješ kruške i jabuke.

Ma jasno je da se ne može stavljati iu isti koš cijena za panamax i supramax, no želio sam samo naglasiti da ne vjerujem baš u kinesku produkciju, a posebno ne u brodogradilišta što su do "juče" bila ledina. Prema tome, prosječna cijena za novi panamax na kineskoj ledini od 38,5 nije mala, uostalom sad se može ugovoriti po 32 miljuna dolara, pa nitko nema razloga za euforiju i fanfare, da ne spominjem kiks stoljeća sa onim cape size pokušajem. Uvijek su me učili da prvo pometem mrvice ispred svog praga …..
No, mi smo na burzi da maznemo lovu, a bez obzira na sve držim da će se prije smijati mali dioničari JDPL nego mali dioničari ATPL, iako firme nisu usporedive, međutim treba znati specifičnosti burze u Hrvata.
Na ZSE, neovisno od fundamentalne podcijenjenosti nekih dionica, nema sreće bez nekog jakog IPO, primjerice HEP bi bio idealan trigger, ili prodaje burze nekom jačem igraču (Bečka ili Varšavska su super rješenja) ako bi se takav zainteresirani "igrač" u ovoj globalnoj recesiji uopće našao.

Moja omiljena: "Blaženstvo duše postiže se kad su želje u harmoniji sa razumom"

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Bogami san potrefia temu, evo odgovor škvera nakon pravdanja jerkovića i reakcije papinja:

poruka brodarima
Brodosplit: Nećemo sniziti cijene brodova
Uprava splitskog škvera reagirala je na izjave Stjepana Papića, direktora “Jadroplova”, koji je kazao kako će konačna cijena dvaju brodova koje “Brodosplit” gradi za tu kompaniju, biti utvrđena na primopredaji, sukladno kretanju cijena na svjetskom tržištu, a neće biti ona cijena koja je ugovorom utvrđena.
– Cijena je brodova koje “Brodosplit” gradi za “Jadroplov” konačna, odnosno utvrđena ugovorom i nije, niti će biti, predmet daljnjih pregovora. Treba reći i da je u vrijeme potpisivanja ugovora cijena za bulk carriere bila vrlo realna, a stanje na tržištu takvo da su se brodarske kompanije borile ne bi li dobile termin za gradnju.
Budući da su brodovi za “Jadroplov” ugovoreni u okviru Vladina programa obnove hrvatske flote do 2011. godine, a u sklopu kojega je između brodara i Vlade potpisan Ugovor o potporama, pretpostavljamo da je Papić u svojoj izjavi mislio na međusobne odnose Vlade i “Jadroplova” u ovomu pitanju – stoji u priopćenju Uprave koja ističe kako su ocjene “Atlantske plovidbe” o skupoći domaćih navoza potpuno proizvoljne jer ih oni već godinama uopće ne zanimanju.

amen!!

New Report

Close