JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ipak ako stavimo usporedbu kretanja cijena luka i npr. jednog JDPL, pa čak i ATPL, onda se može vidjeti da jedino JDPL (bez obzira na daleko bolje fundamente od svih brodara) ne prati TO. A dokle?
E pa neće vječno. Po meni JDPL best buy pick.

Dok je JDPL od dna napravio mizernih 84% (sadašnja točka) dotle je Luka Ploče uradila rast 226% (sadašnja točka).
Gdje vi kolega Pero vidite tu praćenje????
PA i ako uzmete godišnji graf i usporedite, onda da bi bila FAIR jednaka cijena LKPC bi bila danas na 1150-1200kn maksimalno (log mjerilo, Fibo lepeza, Arc, linije potpore,…).
Dakle špekulacija je drži 25% iznad cijene.

@split009
Analogijom, da li isto vrijedi i za lkri? Da li i nju špekulacija drži na sadašnjoj cijeni?

Mean people suck and nice people swallow!

Ipak ako stavimo usporedbu kretanja cijena luka i npr. jednog JDPL, pa čak i ATPL, onda se može vidjeti da jedino JDPL (bez obzira na daleko bolje fundamente od svih brodara) ne prati TO. A dokle?

Kolega, evo ja sam vlasnik i Jadroplova i Atlantske i Tankerske, pa me zanima možete li elaborirati po kojim je to fundamentima JDPL best pick među brodarima?

Teorije koje su 50% vremena u pravu manje su ekonomične od bacanja novčića.

Uf,ovdje se poćelo malo vise komentirati,izgleda bolji pick od ATPL.

Pa i po fundamentima daleko bolji pick od svih brodara. Vrijeme je za UP UP UP
[/quote]
sada više ništa ne kužim, brodari budu išli UP UP zbog povećanja posla, a luke dolje u bezdan [undecid] Pa zar ne budu ti brodovi negdje iskrcali teret npr. u lukama? Možda ga budu vozali amo-tamo iz pi*darije bez da ga istovare [proud]
[/quote]
Je stovarišta su malo previše odmakla,posebno LKRI,valjda je u tim dionicama više špekulanata?

obožavam strvine-posebno ovce

Dok naši brodari trkeljaju vani lijepi rast,GOGL preko 9% a DRYS $5.64 0.20 3.68% 12,372,760

obožavam strvine-posebno ovce

Koji me ovo drznik prevario pa počistio par % aska.. Ajte narode, dajte još po 168, fali mi za cinkvinu!
Ne moš više ni ručat da ti ne prisjedne.

BDI više nece padati,nego sada sljedi zaokret,tako da mozes sutra ocekivati cijenu od 175 do 180 kuna vec. Sada cemo probiti barijeru od 205 kuna
[/quote]

Call me drukerom, al i ja se tome nadam (inače se ne bi trpao u JDPL & peers). Ako BDI misli održat obećanje o prosjeku >3000 (oko 3500?) za ovu godinu, vrijeme mu je da se malo trgne. Trenutni YTD prosjek mu je 2976. S obzirom da je današnji BDI 2598, možemo se nadati rastu BDI-a od nekih 35-50% u slijedećem zaletu?

Evo kolega je stavio letvicu na 205, dakle zasad još ne napadamo Blankin rekord, ali uskoro bi nam visine od 200+ trebale postati svakodnevna rutina, a potom će Studena postati naša voda, hehe! [cool]

Dok je JDPL od dna napravio mizernih 84% (sadašnja točka) dotle je Luka Ploče uradila rast 226% (sadašnja točka).
Gdje vi kolega Pero vidite tu praćenje????
PA i ako uzmete godišnji graf i usporedite, onda da bi bila FAIR jednaka cijena LKPC bi bila danas na 1150-1200kn maksimalno (log mjerilo, Fibo lepeza, Arc, linije potpore,…).
Dakle špekulacija je drži 25% iznad cijene.

Kolega, malo provjetrite te postotke.. Na brzinu JDPL je cca 90->170, a LKPC 670->1535.. To je 89% i 129%

Kolega, evo ja sam vlasnik i Jadroplova i Atlantske i Tankerske, pa me zanima možete li elaborirati po kojim je to fundamentima JDPL best pick među brodarima?
[/quote]

Vlasnik [lol]

Dakle, ja sam samo mali dioničar, ali ipak mi je poznato da je JDPL fundamentalno dosta jeftiniji od ATPL, dok se sa TNPL u mom umu još hrva po tom pitanju, ali ima bolje koeficijente na kladionici. Pod fundamentalno, u prvom redu mislim na NAV, dakle tržišnu vrijednost imovine.

E sad, kad se tu ubace elementi tipa likvidnost dionice, sigurnost bilance, veličina flote, sposobnost Uprave, utjecaj države (u JDPL) i takve stvari.. ti odnosi se mijenjaju, neki u korist u JDPL a neki na štetu. Suma sumarum.. i ja imam sve navedene brodare u portfelju, pa i ULPL, ali JDPL mi je daleko najzastupljeniji.

Danas ce BDI debelo potegnuti 🙂

Danas ce BDI debelo potegnuti 🙂

Da, ali izgleda da bi nekima trebalo poslat telegram.

..sudeći po komešanju na ATPL izgleda da je telegram stigao. Naši su na Grenlandu njima još nije. Karantena, visinske pripreme, treba podić formu ako mislimo potuć Blankinih 206!

New Report

Close