JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

FIFI je stigla, 2009-4Q

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/JDPL-fin2009-1Y-NotREV-K-HR.xls

Izvještaj Uprave
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/nGf7oQPUSjdxNjXu5RCUEw==.pdf

Mislim da su fulali u navedenom tekstu i da je pprinut 466 a ne 467. ili su ovi iz JDPL- pobrkali narudžbe….

iskreno, očekivao sam nekakvu dobit.

A novinari najavljivali 4 milijuna dolara dobiti…

http://www.dubrovacki.hr/clanak/15519/u-minusu-samo-atlanska-i-losinjska-plovidba

Na moju žalost i ovdje sam IZGLEDA zaglavio ….

JDPL – naručuje i kupuje brod – bez da se zna koliko će isti koštat????
Pa to mi je za nevjerovat…

OVAKO JE 100% BILO:

Negdje pred izbore …
Uprava Brodosplita – ured premijera RH …

Kume Bajo , ti znaš da mi posla neamo , dugova ko govana ,al svoji smo i ima nas puno …
a vi imate onaj JDPl – što plovi svijetom .Kad te molim iz petni žila nazovi tamo , da im mi onako
napravimo jednu dobru brodnu ….
Pare? Ma paretne nisu problem , vidćemo kad napravimo …

More…Samo moram nazvat još nekoga , da još malo provjerim ..

Ured premijera – Barba LUKA ,nepoznata lokacija dolna Neretve … (prvi mu sve mu objasni )…

MORE BAJO , što me glupost pitaš ?
Al ima brodna da plovi samo kod vas Splitom i kod nas Neretvom i samo u LKPC-R-A nek se istovara …Samo tamo , nek sve nama ostane …

NARUČĆU ODMA DVA KOMADA,
KAD JE TAKO – NAĆE OVI IZ JDPLA PARE NEKAKO [lol] [lol] [lol] [lol]

smanjuje se minus.......

……za nevjerovat je kako neznaš koliko faktora utječe na konačnu cijenu izgradnje broda…..dobar dio ti je i uprava napisala..ipak nije to kupi auto sa lagera…..

……za nevjerovat je kako neznaš koliko faktora utječe na konačnu cijenu izgradnje broda…..dobar dio ti je i uprava napisala..ipak nije to kupi auto sa lagera…..

Ali zato znam , kako naša brodogradilišta rade …
RADE SVE KRIVO … [lol] [lol] [lol]
A ovaj posao je odradila politika … a to mi se nesviđa …

smanjuje se minus.......

Ali zato znam , kako naša brodogradilišta rade …
RADE SVE KRIVO … [lol] [lol] [lol]
A ovaj posao je odradila politika … a to mi se nesviđa …
[/quote]

….opet griješiš uopće brodogradilišta ne rade krivo već se iz tih jadnih brodogradilišta toliko novaca pokralo da jednostavno ne mogu u pozitivu……a kvalitet naše brodogradnje itekako je poznat u svitu….

@mark1

Ovako – jasno da sam napsiao za uprave brodogradilišta koje su politički podobne
postavljene a u stvarnosti nesposobne i korumpirane , te nit znaju posla naći niti znaju repromaterijal
u pravi momenat kupit ….

Moja otprilike istinita priča ti se nije svidjela i neda mi se s tobom raspravljat …

goldy, 01.02.2010. u 13:43
a kvalitet naše brodogradnje itekako je poznat u svitu

To i je mana , što mi svi (država , radnici) mislimo da imamo vrhunsku brodogradnju ,
a u stvarnosti nije tako ..
Zato je natječaj i uspio …
Evo primjer iz Rijeke
1. skoro 1/3 radnika radi u kancelarijama (tajnica ima tri tajnice)
2. I ono radnika što treba da radi – neradi (tumaraju okolo i kriju se po radilištu) , sve rade kooperanti , koji za višestruko preplaćene obavljene poslova proviziju daju ovim barabama iz uprave ..

E to ti je Hrvatska brodogradnja …

smanjuje se minus.......

Mislim da su fulali u navedenom tekstu i da je pprinut 466 a ne 467. ili su ovi iz JDPL- pobrkali narudžbe….

Porinut i preuzet nije isto.
PERISTIL (466) je porinut ranije – znamo li kada ? – a Sv.Dujam (467) neki dan.
Sada je , osim cijene , bitno kada će PERISTIL biti preuzet.Očito u 2Q.
Razmak između porinuća i preuzimanja kod Korejanaca je 1-2 mjeseca , Vijetnamaca 6-10 mj a Kineza 10-12 mjeseci.Nadam se da su naši bliže Korejancima nego Kinezima.

Kad prodaju PRIDE i preuzmu PERISTIL spustit’ će prosječnu starost brodova na oko 8 god.To teoretski znači da ih uz normalno održavanje mogu eksploatirati još 15-20 godina.

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/jadroplov-gubitak-gotovo-prepolovljen,67351.html

Koliko sam zapamtio, cijena dionice ovisi o budućoj (predviđenoj) dobiti. Iz izvješća se vidi da JDPL ima manji gubitak u 2009 nego u 2008, a 2010 bi trebali …

New Report

Close