JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo još malo jdpl kontejnerašima!
Vaš link

bdw. ako se neko sjeća pisao sam o prenamjenama prije nekoliko mjeseci…

evo još malo jdpl kontejnerašima!
Vaš link

bdw. ako se neko sjeća pisao sam o prenamjenama prije nekoliko mjeseci…

Sjećam se kolega tvoje ideje da se Zrin prenamjeni u bulkera, obzirom na vlastita iskustva u raznim adaptacijama i prenamjenama "znam da tu pita uvijek ispadne skuplja od tepsije" i dobro je postupila uprava što je prodala Zrin. Možda će ti zvučati smiješno moje iskustvo, jer sam jedan brod od 9m adaptiro i jedan od 12m gradio i moje skromne reference mi govore da su adaptacije uvijek preskupe.

Ljudi, pustite priče, ko nije proda sad neka pati i to je to…ZG burza ima svoja pravila, konačno se gleda stanje u RH a ne u Americi…Mnogi prodavaju po onom daj što daš….Mislim da sad sljedi još jedna godina jada i čemera tj. samo slobodni pad…Uprkos tomu nedam je po ovoj cijeni i vidimo se u 2011….

@ glikos1
preinake su uvijek skupe ali su i dugoročno isplative ako je investicija dobra.
Mogla je uprava raditi jeftinije brodove u Kini a za razliku u cijeni ovih skupo ugovorenih bulkova napraviti preinaku. Uz subvencije , naravno. Kakav bi to bio suma-sumarum sam zaključi.
Ali, ko je to mogo znati ranije, jel ? [cool]

E, i ovo,’adaptacija broda od 9 metri’ !
Nemoj da to Techman vidi. Mogu mislit što bi reka! [lol]

E, i ovo,’adaptacija broda od 9 metri’ !
Nemoj da to Techman vidi. Mogu mislit što bi reka! [lol]

Kolega ja sam skromni hobista i panonski mornar, sagradio sam za svoje gušte u zadnjih 10 godina dva brodića od 9 i 12 m i cijele godine sam vezan uz rijeke… Da je kriza primjetio sam i na rijekama da plovi puno manje brodova već ranijih godina i puno je usidrenih praznih šlepova za rasute terete koji mjesecima stoje na sidru. Lijepo je što raspravljamo o Zrinu i dobro je što svatko od nas argumentira svoj stav, smatram da su preinake uvijek preskupe, a pitanje je koliko su tehnološki izvedive.

Zasad izgleda da se onolika preprodanost (RSI 27, najniže od 10.2008.) nije mogla dugo održat.
Već jučer je bila vidljiva jaka želja za kupnjom, pa sam i ja malo gricnija. [thumbsup]

Eto sto ti je psihologija…jucer se prodavalo po 10Kn nizim cijenama kao da nema sutra, a danas se vec zaboravilo sto je bilo jucer. No, osim mozda privremenog sentimenta, a sto se je to onda danas jos promijenilo u odnosu na jucer? Ima li mozda neka nova vijest? [lol] [lol] [lol]

Optimist - loše informirani pesimist

Dovoljno je baciti pogled na 5-godisnji TA pa se ne zapitati; koliko jos ima onih koji ovo zlato zele prodati ispod svoje kupovne cijene? (tu ne racunam fondove jer po ostvarenim ionako malim prometima oni vjerojatno ne sudjeluju u tom samoubojstvu).

Optimist - loše informirani pesimist

ko zna kako će u budućnosti izledat taj graf……
možda ni blizu tome…..
ko će to kupovat??jel vi vidite da ljudi nemaju novaca???

ko zna kako će u budućnosti izledat taj graf……
možda ni blizu tome…..
ko će to kupovat??jel vi vidite da ljudi nemaju novaca???

Kolega nije točno da "ljudi nemaju novaca", građani imaju novaca za investiranje što dokazuje rast štednih depozita u bankama, fonodvi imaju novaca što dokazuje rast njihove imovine u prvih 11 mjeseci ove godine za nekih 1,9 milijardi kn, naravno imaju novaca i trezori brojnih tvrtki izlistanih na ZSE, imaju novaca i strani investitori koji su se trenutno povukli s TK. Zaključak je da novaca ima, ali nema volje i odlučnosti da se taj novac vrati na ZSE. Obzirom da se većina relevantnih stranih tržišta kapitala dobro oporavilo, oćekujem da će uskoro red doći i na nas.

Rekao bih da kako i u ostalim dijelovima zaostajem za razvijenim zemljama tako i u rastu burze….ako se sjetimo i kriza je kasnila pa će vjerojatno tako i oporavak…

New Report

Close