Ljudi a di je novogradnja? Zar nije bila ispotuka prve konac 2009? I zna li netko da li ce drzava poravnati razliku izmedju svjetske cijene i cijene u Brodosplitu. Mislim da je isti paket bio dogovoren sa ULPL. Kako su oni prosli sa prvom novogradnjom (ako se ne varam Kastav)?
Ja nesto znam a nesto naslucujem. A vi?
Ja ne znam ništa o tome, ali što se slutnji tiče, danas je sve moguće.
Novogradnja će na proljeće, obzirom na financijsko i ino stanje u brodogradilištu ona ide dobro. Važnije je pitanje cijene, malo ćemo ispitat.
Današnje trgovanje pokazuje zrelost investitora koji su unutra, bez obzira na crvenilo na burzi nema istresanja po bidu, valjda su svi već svjesni da ovo vrijedi bar 2xx i da ovu igru živaca treba jednostavno otrpjeti. JDPL je jedva na 50% bvs, BDI se vrti oko 4000 bodova, poslovanu godinu će JDPL završiti s dobiti, uskoro će se proširiti i obnoviti flota sa dva nova bulkera, sve su to činjenice koje mi pomažu da lakše izdržim ove crvene dane…
Promet i dalje katastrofa ni 100 milja kn danas, cijena se kontrolira za sada na ovoj razini i naravno ruši zadnjom transakcijom sa nekih 4-5000 kn prometa i ako se indexi zelene u svijetu pa čak i naš crobica.
Ovdje upišite svoj komentar…
Ljudi a di je novogradnja? Zar nije bila ispotuka prve konac 2009? I zna li netko da li ce drzava poravnati razliku izmedju svjetske cijene i cijene u Brodosplitu. Mislim da je isti paket bio dogovoren sa ULPL. Kako su oni prosli sa prvom novogradnjom (ako se ne varam Kastav)?
Ja nesto znam a nesto naslucujem. A vi?
Ja samo znam da je, s obzirom na stanje u državnoj blagajni, vjerojatnost da će država platiti razliku otprilike jednaka kao invazija čudnovatih kljunaša na Jupiter
[tongue]
U proračunu su navedena sredstva rezervirana i biti će plaćena ali sa zaskašnjenjem.
Tek toliko da se zna
ZRIN 35,100 DWT BLT 93 CRT 5 HO 9 HA CR 4 x 40 T 2,275 TEU SULZER 22,382 BHP
SOLD FOR ABT US $4,7 MIL TO UNDISCLOSED BYRS
Odlična vijest.
Hvala kolega
Bolje išta nego ništa. to je skoro 23 miliončića. Skoro 15 kn po dionici.
Evo i na ZSE:
http://www.zse.hr/default.aspx?id=28344
„Sale and Leaseback“ aranžman s njemačkim partnerom Peter Doehle, Hamburg
…
Koncem prošlog tjedna smo isplatili u cijelosti (prije isteka ugovora) kreditnu obvezu za brodove „Zrin“ i „Jadroplov Pride“ , te iste prebacili u vlasništvo Jadroplova.
– Prebacivanjem broda “Zrin“ u naše vlasništvo stekli su se preduvjeti za njegovu prodaju. Na to su nas natjerale izuzetno nepovoljna kretanja na kontejnerskom tržištu. Kupoprodajni ugovor s novim kupcem je potpisan, tako da očekujemo konačan odlazak broda iz flote Jadroplova početkom siječnja 2010. godine.
Ugovor za zadnji brod iz ovog aranžmana, „Don Frane Bulić“, istječe 2012. godine. Hoćemo li i kada ići na prijevremenu otplatu kredita, odlučit ćemo naknadno.
…