JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo koga treba kriviti za danasnju cijenu JDPL. Moja firma Maritimus Consultant i Konzalt ing su bile jedine sa kompletnom dokumentacijom. Odabrana je građevinska firma a ja i jedan mladi pametan odvjetnicki vježbenik uspili smo srušiti oluku pa je sa njom pao i natjecaj. Cak sam prodao i dionice JDPL da ne budem u sukobu interesa kod donosenja odluke o konzultantu. Veseli me da institucije djeluju (sporo ali ipak). Istrazni sudac mi cak nije htio isplatiti trpškove putovanja iz Splita u Zgb kad sam svjedocio. Odrekao sam ih se u korist demokracije. Izgledalo je da sve ide u vjetar i da je citav rtud bio uzaludan a onda ipak. Da je tada JDPL bio privatiziran zasigurno bi danas imao znacajno vecu cijenu.

"Maestro" ide dalje – optužen i četvrti potpredsjednik HFP-a

USKOK je podigao novu optužnicu u slučaju "Maestro", i to protiv četvrtog potpredsjednika HFP-a Velimira Kračuna (57), po kojoj je zloporabom položaja i ovlasti namjestio posao tvrtki suoptuženoga zagrebačkog poduzetnika Ivana Odorčića (63) i omogućio mu gotovo 300.000 kuna nezakonite koristi.

Odorčića se tereti da je potpredsjednika HFP-a zaduženog za financije Kračuna poticao na zlouporabe, to jest na to da bez obzira na druge ponuđače njegovoj tvrtki "Konzalt Ing" 2007. omogući pobjedu na natječaju za procjenu vrijednosti imovine splitskog Jadroplova.

Kračun je, naime, bio predsjednik stručnog povjerenstva Fonda zadužen za pripremu i provedbu javnog nadmetanja za pružanje usluga procjene vrijednosti poslovanja Jadroplova zbog pripreme privatizacije. Na natječaj objavljen u travnju javilo se pet ponuđača.

USKOK tvrdi kako je Kračun znao da Odorčićeva tvrtka nije sposobna obaviti procjenu prema traženim uvjetima, no o tome nije obavijestio ostale članove povjerenstva koji su u svibnju 2007. izabrali upravo tvrtku "Konzalt Ing" kao najboljeg ponuđača.

Kračun je, zatim, ističe USKOK, bez znanja Tajništva HFP-a i prije konačnosti odluke o odabiru, predsjedniku HFP-a osobno donio na potpis ugovor koji mu je prije toga elektroničkom poštom poslao Odorčić.

Na osnovi toga Kračun je, kao potpredsjednik zadužen za financije, izdao nalog računovodstvu Fonda da Odorčićevoj tvrtki u dva puta isplati predujam od gotovo 300.000 kuna.

Istraga protiv Kračuna i Odorčića vodila se na zagrebačkome Županijskom sudu u sjeni suđenja trojici potpredsjednika Hrvatskoga fonda za privatizaciju (HFP) u slučajevima "mali i veliki Maestro".

Kad je počela istraga u travnju prošle godine, Kračun je u medijima izjavio da je šokiran te da je bio prvi koji je pomogao u akciji "Maestro". Rekao je da je izabrao onu tvrtku koja je imala više zaposlenih stručnjaka te da na tu odluku nije utjecalo to što poznaje Odorčića.

Inače, natječaj je na kraju poništen, a 300.000 kuna predujma navodno je vraćeno Fondu.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Cestitam!!

Glikos mislim da ovo iskrcavanje znači bježi kolko te noge nose [smiley]

Kolega preživio sam ja i gore padove od ovoga pa nisam bježao moj target je knjigovodstvena vrijednost JDPL a to je 385, u međuvremenu može padati koliko hoće. Kupovao sam ja JDPLi ispod 100 i ATPL ispod 500 i uvijek vjerovao u oporavak tako je i sada, poslije kiše dolazi sunce.
[/quote]
Ma dobro ja sam ovo govorio više slikovito, kupovao sam ja iznad 500 i ispod 100 pa nisam bježao tako da..

Silvestar, 27.10.2009. u 19:10
Techman

Drago mi je čuti [smiley]

Svi se smirite i stanite na loptu. Sve će biti OK. Danas su prodavali samo paničari koje je povukao val pada Crobex-a koji trajao do danas sedam dana za redom (0,00 u petak ćemo uzeti kao pad). Danas se je odigrala jedna od brutalnijih navlakuša za male i neiskusne investitore koji su se prepali kad je sve počelo brutalno tonuti. Vjerovatno su fondovi na početku dana počeli lupati po bidu i stvorili su paniku. Pitanje je zašto. Vjerojatno zbog jeftinog dokupa s obzirom da su najave dobrog izvještaja za 3Q. Netko je dobro danas odigrao igru sa -2 i nešto posto na +0.35 % i konačno jedan od dana kada smo završili u plusu. Vidjeti ćemo što donosi sutra, a budući da je trenutno DJIA u + 40-tak bodova dolaze bolji dani!
P.S. nadam se da će se Crobex konačno vratiti smjeru kretanja svjetskih tržišta!

Svi se smirite i stanite na loptu. Sve će biti OK. Danas su prodavali samo paničari koje je povukao val pada Crobex-a koji trajao do danas sedam dana za redom (0,00 u petak ćemo uzeti kao pad). Danas se je odigrala jedna od brutalnijih navlakuša za male i neiskusne investitore koji su se prepali kad je sve počelo brutalno tonuti. Vjerovatno su fondovi na početku dana počeli lupati po bidu i stvorili su paniku. Pitanje je zašto. Vjerojatno zbog jeftinog dokupa s obzirom da su najave dobrog izvještaja za 3Q. Netko je dobro danas odigrao igru sa -2 i nešto posto na +0.35 % i konačno jedan od dana kada smo završili u plusu. Vidjeti ćemo što donosi sutra, a budući da je trenutno DJIA u + 40-tak bodova dolaze bolji dani!
P.S. nadam se da će se Crobex konačno vratiti smjeru kretanja svjetskih tržišta!

Bravo kolega tako i ja mislim ima puno dokaza u prilog tvojim konstatacijama, pojavljivali su se čudni nalozi na bidu i čim bi popustili s pritiskom na bidu odmah bi se cijena penjala po 2-3% gore. U svemu ovome ima i jedna pozitivna stvar, a to je povratak volatilnosti kod brodara i to je ono što će privući trejdere što će učiniti ovu dionicu ponovo atraktivnom i likvidnom.

Bravo kolega tako i ja mislim ima puno dokaza u prilog tvojim konstatacijama, pojavljivali su se čudni nalozi na bidu i čim bi popustili s pritiskom na bidu odmah bi se cijena penjala po 2-3% gore. U svemu ovome ima i jedna pozitivna stvar, a to je povratak volatilnosti kod brodara i to je ono što će privući trejdere što će učiniti ovu dionicu ponovo atraktivnom i likvidnom.
[/quote]

Dršte gaće sutra [lol]

[/quote]

Dršte gaće sutra [lol]
[/quote]

[/quote]

Dršte gaće sutra [lol]
[/quote]
Opet će JDPL preko 200 za par dana kolega former91 kao i puno puta u zadnjih nekoliko mjeseci, zar nisam uvijek govorio kada bi JDPL pado ispod 190 da će za par dana na 200 i uvijek se to dogodilo u kratkom vremenu, povijest će se ponoviti…

Povijest se ponavlja pa opet pada, što ja tu mogu, tako je to moj glikos [wink]

Povijest se ponavlja pa opet pada, što ja tu mogu, tako je to moj glikos [wink]

Ajde da i tebi jednom dam stotku od srca, a da ovo ne raste i ne pada zar bi mi bili ovdje?!?

Dobar post tech!

Slično kao i na ATPL…, slabo se na ovoj dionici moglo zaraditi unazad 2 mjeseca…, cijena se kretala između 188 i 207 kn…, cca u kanalu od 10%…., samo oni najsretniji su uspjeli odbivši bokerske provizije uzeti nekih 7-8%…, većina je sad u minusu jer ne vjerujem da nas ima puno koji su kupovali ispod ove cijene i nisu u međuvremenu prodali….

A po grafu RSI (27,93) je probio razinu od 30 i ušao u oversold područje, a rezultat je čiste panike, a ne zdravog razuma, no i to se izgleda mora dogoditi kad je trenutno ovakvo stanje vani, no kod nas se to množi sa nekoliko…
Koliko će i da li će još dolje…, po današnjem trgovanju izgleda je prvi val rasprodaje prošao i na kupnji se lipare, iako pohlepa nema granica pa se i ovako naizgled niska cijena ne drži "povoljnom" za kupnju…
BDI i njegov reli gotovo da i nije utjecao na cijenu, osim ako nije kod JDPL imao funkciju držanja kvote od nekih 200 kn…
Brana je popustila, iskreno nisam ni pomišljao da je moguć proboj od 190 kn i naniže…
Ako se vani nastavi negativan trend, izgleda će tako ostati i na JDPL, iako dalje rušenje cijene biti će pomnije režirano…..
Kupovina je sada povoljna, samo je pitanje da li je "dovoljno" povoljno….

New Report

Close