4 mjeseca se ovdje ništa nije dalo zaraditi
povuci potegni od 197 do 208 kn
razina od 208 kn ne može izdržati ni jedan dan
ljudi gube živce
Hrvati u osam godina na dionicama izgubili 15 milijardi kuna-što je 4 mjeseca prema 8 godina [wink]
Kolege na susjednoj ATPL se raspisali o članku Slobodne Dalmacije prama kojem ATPL ima odlične rezultate u 3Q i to ponajviše zahvaljujući osnovnoj djelatnosti, dok su u 3Q više podbacili drugi sektori, bez obzira na problema containerasa JDPL bi mogao imati odličan 3Q, a onda ove priće o 197-208, 210 itd će biti prošlost…
Pa svi pričaju o nekim targetima. Te crobex na 2700, te jdpl na 260. I ja znam da će bit. Al nikad nitko nije rekao kada? Ni za mjesec,ni dva?
U biti ovakvim odgovorima svi su u pravu. Ide jdpl na 400kn. Ja mislim da sam i ja u pravu. Al bez obrazloženja to je samo drukanje i ništa više a takvih je postova ovdje 99%.
Pročitaš 3posta od svakog pojedinca i odmah znaš jel u dionicama. Il u kešu.
Bilo bi puno bolje da je malo više kvalitete na ovom forumu.
Jedinog kog sam podržavao si upravo ti.
A evo da te podsjetim malo na situaciju prije ostavke premijera copy-paste tvoj post od 22.01.09.:
"Tko god malo prati brodare zna da će za nekoliko dana BDI preskočiti 4000 bodova, zato vani brodari rastu već par dana unatoč trenutnoj korekciji BDI-a, očekujemo bolji 2Q za brodarski sektor što će povući i cijenu JDPL, prema TA JDPL će rasti i uskoro će biti preko 200, a ne bih se čudio da ponovo ode i do 250 kn. (optimizam nije bez pokrića i u narednih mjesec dana ćemo komentirati još ovaj post) "
Ni danas ništa nova, e moj glikos…
Dragi kolega former to sam pisao u lipnju i nisam puno pogriješio: prognozirao sam da će JDPL imati pozitivno FI za 2Q i to se dogodilo (+22.000.000 kunića), BDI je tada se kretao od 3500-4000 bodova i ponovo je bio dotaknio 4000 bodova, JDPL se sa nekih 180 kn u to vrijeme vratio na 200 kako sam i prognozirao, napisao sam "da se nebih čudio da ponovo ode i na 250" zašto je posojala realna osnova obzirom na FI za 2Q.
Citajuci ranojutarnja izvjesca mogao bi Vam bit dobar tjedan. [proud]
Ne kužim ove koji danas prodaju danima su imali šansu da prodaju preko 200 i svi su mudrovali kako je to niska cijena, a sada iskrcavanje na 19x i to sada kada BDI se oporavio preko 3000 bodova, kada se Azija i EU zelene, kada se očekuje dobro FI za 3Q.
Nadam se da se nije zazelenilo samo zbog mog posta he, he!
a di si Siniša, nije zanimljivo na jdpl ako tebe nema…….
ne mogu virovati da se netko naslađiva ljudima koji su u dionicama, a one padaju…..
a on sam jedva čeka kad bi uletio, jer da nije tako ne bi ni visio ovde……
ps
pošto sma ja laik za brodare u odnosu na Techa, mogu ga samo podsjetiti kao nas je odgovarao od jdpl-a kad je bio 94 kn……..a od 94 edo 25o se je moglo mnogo puta bući i izaći…..
zato Tesh pusti nas da sami ovo pribolimo, ne moraš se naslađivati ako baš nisi i sam u brodarima, i namjeravaš ući….
zato ajde lipo lovit rake xovnare i popodne na gradele, okani se burze, ovo se ionako još nije smirilo po tvome…. [wink]
Pogledajte FFA za dry na http://www.balticexchange.com prošli tjedan je total bio 17000 lots a sada je preko 33000.