JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

čudni nalozi na jdpl

?
[/quote]
ma bilo ih je čudo na prodaji prije otvaranja i to po blesavim cijenama
[undecid]
[/quote]
Po kojim? Baš me zanima. Znači bilo je navlačenje na prodaju što znači da će cijena eksplodirati prema gore.
[/quote]
nalog od 500 na 199,xx

Mean people suck and nice people swallow!

Ma to nije ništa. Ljudi moji, mislim da nećemo gore dok bdi ne počne padati jer će se onda drhtavci počet iskrcavati a kupci još jače kupovati jer smo sad već podcjenjeni za 50 %.
Zato čim prije bdi dolje. [pray]

Ovo je jednostavno neodrživo-ovo mora žestoko gore. Amerika crvena a brodari dobrano zeleni, što je jako dobar znak jer dugo nije bilo ovako jako zeleno u odnosu na crvenilo indexa.

Ma naravno. Sta se babi tilo, to se babi snilo. Eto sa latinskih ja presao na narodne ka Antun Vrdoljak. [lol]
[/quote]
Da naravno kolega [thumbsup]. Samo ću reći da sam jdpl kupovao po 100 i 130, kada ste vi prognozirali još veći pad, a prodavao po 200-205. Ponovno kupovao po 160 i opet prodaja po 200-205, a vi ste također bili na strani za pad. Pogledajte malo "tehnički" dionice brodara pa možda i vi uđete na vrijeme i ne ispadnete "bovi" [wink] A za ovaj dio oko "babe" držim da se više odnosi na vas [proud]
[/quote]
E vidis kolega a ja sam u to vrijeme kupovao Ledo na 3000 i nize te KODT na 1000 i nize. Zaradio bolje a bez sokova koje brodari svakodnevno donose svojim imaocima (pozitivnih i negativnih naravno)

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

4 mjeseca se ovdje ništa nije dalo zaraditi
povuci potegni od 197 do 208 kn
razina od 208 kn ne može izdržati ni jedan dan
ljudi gube živce

ljudi gube živce

da istina……….ja neki dan puko i prodo sa minusom ali svjedno drzim palceve nadajuci da ce se dionica ove nadasve dobre firme pokrenuti prema gore radi ljudi koji posjeduju tu dionicu
pofuk

ljudi gube živce

da istina……….ja neki dan puko i prodo sa minusom ali svjedno drzim palceve nadajuci da ce se dionica ove nadasve dobre firme pokrenuti prema gore radi ljudi koji posjeduju tu dionicu
pofuk
[/quote]
Eto glikos nikako da dosegne svoj target pa da proda i prestane nam mazati oči od petka do petka.
Pukla praćka od prenapregnutosti [lol]

E vidis kolega a ja sam u to vrijeme kupovao Ledo na 3000 i nize te KODT na 1000 i nize. Zaradio bolje a bez sokova koje brodari svakodnevno donose svojim imaocima (pozitivnih i negativnih naravno)

Odlično, zaista kapa dolje za ledo [thumbsup] Pa nisam ni ja cijelo vrijeme bio u brodarima, nakon prodaja jdpl-a otišao u jnaf, ingr i dokup lkpc -te sam zaista zadovoljan s tim potezom. Ali sada mi se čini da je nekako došlo vrijeme za brodare jer mi izgleda da previše zaostaju (prvenstveno tehnički-isto kao i ingr na 40kn). Mada, iskreno, što duže traje ova stagnacija to sam nervozniji i ne bi bilo fer da ne kažem kako i sam nisam počeo sumnjati u ispravnost svog zaključivanja. Ne preostaje mi ništa drugo nego pričekati još koji trenutak i prije svega pokušati racionalno i hladnokrvno reagirati (neovisno na koju stranu potegli). Stojte mi dobro kolega [smiley]

Da ne slušam tu priču up up up već par mjeseci nebi niš reka. Al valjda niste već sami sebi dosadni il možda smješni.
I onda kad krene hvalit će se pojedinci kako su pogodili rast a već 4mj. u brodarima čekaju da dignu sidro dok su druge dionice već dobrano potegle.
Pa bilo bi lipše da ti jedni te isti prestanu nagadjat. Već kad imate toliko vremena potražite neki dobar link, il informirajte o brodovima jdpl, vozarinama.
Al svaki dan slušat idemo na 210… Mislite navuć nekog na kupnju il šta?!
Već ste stvarno pretjerali.

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

@optimist1
ne ide ovo gornje valjda mene? osim toga u jdpl sam ponovno tek 10-ak dana (i to ne sa puno komada). A i kada sam bio (od razina 100-130 pa sve do 205)nisam iznosio nikakve targete cijena. Čak i svom prethodnom postu konstatiram da nisam siguran da li sam dobro napravio jer me ova stagnacija pomalo čini nervoznim. Istina rekao sam prije par dana da bi moralo izbiti iz bolla, te da može na bilo koju stranu, a budući je bdi išao gore zaključio sam da mora cijena probiti gore. Upravo zato sam i kupio. Ako sam pogriješio, a hebaj ga ni prvi ni zadnji put [thumbsup]

gubljenje živaca? nestrpljivost?…pa za takve nisu burza i dionice!
A oni koji nemaju živaca imaju priliku iskrcati se ovdje na razinama od 200-205 kn i nek presele u neke druge dionice, koje su do sad "dobro" potegle pa neka tamo zarađuju brzo i pohlepno!
No, činjenica je da se jdpl već sad dugo trži na ovim razinama od 200 kn, a to znači da je sve manje onih kojima će target biti 210 kn, a sve više onih s većim targetom…
I da..kad krene gore neće stat na 210 kn, nego ide odma na 250 kn, čeka se samo da i kod nas brodari okrenu trend i uđu u fokus ulagača, a onda će poslovni, business i drugi portali biti puni naslova kako crobex leti prema gore na krilima brodara!
A naravno, onda će se i ovdje pojaviti puno onih koji su bili u ledo-u, kodt-u , ingr-i i ostalim "brzorastućim" dionicama i piskarati kako su puni ko brod jadrpolova i ostalih plovidba…

ljudi gube živce

pofuk
[/quote]
Eto glikos nikako da dosegne svoj target pa da proda i prestane nam mazati oči od petka do petka.
Pukla praćka od prenapregnutosti [lol]
[/quote]
Kolega former91, nisu brodari baš sva 4 mjeseca bili na 200-205 već su bili prije 4 mjeseca na 150 (posle ostavke Sanadera) pa sam ja tada pisao da će rasti do 200 i to se za tjedan dana i dogodilo, isto tako padao je JDPL i do 175 i ja sam govorio ljudima da se ne iskrcavaju ispod 190 jer bi se za dan dva vraćao na te razine, isto tako sam govori da će JDPL ići preko 200 i Crobex preko 2000 a ti i slični tebi ste me ismijavali. Ovih dana se BDI oporavio od 1900-3046 bodova i to je rast od 55% i o tome sam pisao da će BDI do kraja godine ići na 4000-5000 bodova a katrastrofičari koje ti podržavaš su prognozirali da će BDI ići na najniže razine valjda ispod 1000, a JDPL na 70kn.

Jedinog kog sam podržavao si upravo ti.
A evo da te podsjetim malo na situaciju prije ostavke premijera copy-paste tvoj post od 22.01.09.:

"Tko god malo prati brodare zna da će za nekoliko dana BDI preskočiti 4000 bodova, zato vani brodari rastu već par dana unatoč trenutnoj korekciji BDI-a, očekujemo bolji 2Q za brodarski sektor što će povući i cijenu JDPL, prema TA JDPL će rasti i uskoro će biti preko 200, a ne bih se čudio da ponovo ode i do 250 kn. (optimizam nije bez pokrića i u narednih mjesec dana ćemo komentirati još ovaj post) "

Ni danas ništa nova, e moj glikos…

New Report

Close