JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo jedan mali kviz da potaknem raspravu.

Pitanje: Vjerujete li da ce drzava kako je obecala Papinju pokriti razliku izmedju ugovorene cijene supri (52000000) i svjetske cijene na dan isporuke.

Sva misljenja su dobrodosla.

Ako 3maj ode u stečaj, što je vrlo izgledno, onda im ostaje car-carrier na poklon za razliku cijene.
Za državu jednostavno a za jdpl svrab u ovom trenutku ali problem riješen.
Ha, ha, možda i pročitaju ovo! [lol] [lol]

Nastavljamo kviz. Preneseno sa topica ATPL:

Ko ima svjetliju blizu buducnost, ATPL ili JDPL?

Svaki komentar je dobrodosao.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Zrin ne vozi već odavno, Pride krajem godine izlazi iz chartera, treba platit novogradnju…
Zasad dosta za vodstvo ATPLa [bye]

Ako misliš pod "svijetlijom budućnosti" rast cijene dionice, mala prednost JDPL i to više iz tehničkih razloga već zbog samog poslovanja (JDPL je na svega 65-70% bvs, moguća privatizacija u budućnosti itd), ako misliš razvoj tvrtke prednost dajem ATPL.

Pitanje: Vjerujete li da ce drzava kako je obecala Papinju pokriti razliku izmedju ugovorene cijene supri (52000000) i svjetske cijene na dan isporuke.

Ovo je fakat dobro pitanje, bit će zanimljivo vidjeti tu pričicu. Iako znamo da država nema baš novaca i da će se možda pokušati izvući iz ovog deala, moguće je i da ga ispuni jer ako JDPL zakašlja sa isplatom, vjerujem da će i brodogradilište tražiti da se deal zatvori. Ipak, s obzirom da subvencije nisu dozvoljene, ovaj deal je bio napravljen tako da se subvencioniraju brodari a ne brodogradilišta iako je viljidvo da je direktni interes upravo za bordogradilišta. Ja mislim da će država to platiti.

Ja ne vidim zašto JDPL ne bi imao budućnost barem svjetlu kao i ATPL, ali u svojim proporcijama. Imaju manje brodva pa i manju dobit, da dobit, dok je atpl imala gubitak tijekom krize. Vjerujem u niz drugih faktora koji mogu pomoći ovoj tvrtci a koje ATPL nema. Također nema niti teret diverzigfikacije već isključivo core biznis. Jedina nedoumica je kako će se bookirati brodivi nakon PD. A valjda su nešto naučili tijekom godina…

ovdje je vrlo bitno: je li to obećanje usmeno ili pismeno?
ako je pismeno, hoće uz odugovlačenje. ako je usmeno, neće

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

ovdje je vrlo bitno: je li to obećanje usmeno ili pismeno?
ako je pismeno, hoće uz odugovlačenje. ako je usmeno, neće
[/quote]

Pismeno

Baltic Exchange Dry Index 2766 UP 38
BCI Baltic Exchange Capesize Index 4163 UP 102
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2744 UP 10
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1900 DOWN 3
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 954 DOWN 7

Vjerojatno i danas porast bdi-a, znači vani će brodari rasti. Kod nas vjerojatno opet ovce prodavati. Sve se zna unaprijed već danima.

Ovaj naš ukopani JDPL bi mogao konačno preskočiti 210 kn ovaj tjedan ako vani bude dobar sentiment, jer ne može vječno biti na 202-206 a iznad 200 se ipak usidrio. Mislim da nisam postavio visok cilj (nekih 2,5-3% rasta na tjednoj razini)

Ovaj naš ukopani JDPL bi mogao konačno preskočiti 210 kn ovaj tjedan ako vani bude dobar sentiment, jer ne može vječno biti na 202-206 a iznad 200 se ipak usidrio. Mislim da nisam postavio visok cilj (nekih 2,5-3% rasta na tjednoj razini)

Na zalost ili srecu takav scenarij je nemoguc. Opisao sam to u svojim TA.

New Report

Close