BDI je danas preokrenuo u zeleno, capeovi su dobro povukli a oni određuju trend, početkom idučeg mjeseca mogli bi brodari uzletjeti uz malu podršku BDI-a i dobrog sentimenta na vanjsikim burzama kojeg će vjerojatno donijeti dobra FI za 3Q.
neeee…ne opet ove tvoje promašene prognoze. 2 mjeseca već čitamo tvoje prognoze kako BDI za 2-3 dana okreće u plus, a on tone i tone…. please ne možemo više, smiluj nam seeeeeee!!! [pray]
[/quote]
Očito moj optiomizam nije bio bez pokrića, BDI raste kako sam i najavio, rastu i brodari vani, rastu i burze u svijetu predvođeni upravo dobrim izvješćima za 3q USA korporacija.
Od kada je sramota na burzi kupovati i prodavati dionice?!? Vi ste kolega očito zalutali ili ste iz neke druge Techmanove basne?!?
Kolega znate onu pricu o zecu i razbju. E pa sad je primjenite to na dva stara broda. Ni prodat ni darovat. O.K Ist moze u scrap ali containerasi su za scrap pre mladi, kupaca ni za lijek (za nekakvu primjerenu cijenu), charter koji bi donosio profit ravan svjetskom cudu.
[/quote]
Kolega Vi ste odličan pripovjedač basni, kada smo već kod basni vi ste lukavi lisac koji pokušava zečeve navuči u klopku da jeftino prodaju svoje dionice koje će te vi kupiti.
[/quote]
techman je javno rekao tko je i pošteno piše što misli, za razliku od tebe koji si pisao kako treba samo kupovati JDPL, a nikako prodavati, a onda si se hvalio na forumu kako si se iskrcao na 210 i ponovo kupovao na 190…a da ne spominjemo tvoje xxx puta promašene prognoze o kretanju BDI…tako da si ti zadnji koji se treba rugati techmanu ili ga prozivati. forumaši sve pamte [bye]
[/quote]
[/quote]
Bome glikos izgleda da za tebe jos ima sanse. Vidim da si poceo stavljati postove bez teksta. A da nisi negdje cuo onu staru da je bolje svasta jesti nego svasta govoriti (pisati u tvom slucaju).
neeee…ne opet ove tvoje promašene prognoze. 2 mjeseca već čitamo tvoje prognoze kako BDI za 2-3 dana okreće u plus, a on tone i tone…. please ne možemo više, smiluj nam seeeeeee!!! [pray]
[/quote]
Očito moj optiomizam nije bio bez pokrića, BDI raste kako sam i najavio, rastu i brodari vani, rastu i burze u svijetu predvođeni upravo dobrim izvješćima za 3q USA korporacija.
[/quote]
Ispravak, izvješča nisu izašla…
Ja uletio, posudio novce. Vani brodari poletjeli a tek su krenuli. A ko nas +1% [lol]
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=e
A lojtra di ti je pamet??? Posuđivat novac za kocku na burzi??? [bye]
Ja uletio, posudio novce. Vani brodari poletjeli a tek su krenuli. A ko nas +1% [lol]
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=e
A lojtra di ti je pamet??? Posuđivat novac za kocku na burzi??? [bye]
[/quote]
Techman odakle tebi pravo da nekog pitaš "di ti je pamet" sva poslovna ulaganja su rizična i ja sam podigao margin i kupio JDPL po 107-114 kao i Loojtra sad i ne kajem se zbog toga.
Kolega glikos margin ima pokrice u zalozenoj dionici a posudba ima pokrice u buducoj zaradi ali koja se moze i okrenuti u buduci gubitak. I onda od cega vratiti??? To je za mene "adio pamreti", "van pameti" a mogao bi dodat jos opisa koji bi odlicno pristajali. U naj gorim trenutcima krize pusio mi je portfelj (od njegovog ATH) sesterocifrenu brojku u Eurima. Nije mi bilo drago ali isto tako nisam bio ni previse zabrinut. Kockam se sa viskom novaca koji mi nije potreban za dnevnu ili mjesecnu operativu. I nikad mi nije palo na pamet uzest margin ili ne daj boze posuditi novce za kocku.
Posudio sam na 1 dan i danas vraćam lovu. Prodao sam auto.
Oboje ste u pravu . Bez rizika nema profita.
BDI UP 105 bodova (4%), još da danas Alcoa (aluminijski div) izbaci dobro FI za 3Q Ameri bi uzletjeli a to bi popravilo i kod nas sentiment, tada bi bilo realno očekivati da Će i JDPL preko 210 prije od Blanke.
Hm…bdi potegao, to smo čekali, I kaj sad. mali čekaju da potegnu veliki pa da onda kupuju 20 % skuplje. Klasika…