moram reći da sam razočaran s jučerašnjim kretanjem cijene, čim smo došli na 200 krenuo je masovni iskrcaj. tako teško da možemo jače porasti, sad i 210 izgleda daleko.
mislim da je najveći problem ove dionice što nema jakog kupca, a puna je trejdera koji kupe na 193-195 i onda prodaju čim skoči par kuna [angry]
prešli bi granicu 200,00 da jučer ameri u zadnjih 15 min nisu izbacili loš Chicago report, tad je sve živo palo u svijetu , tako i mi.
danas opet jako puno američkih izvještaja , ako većina toga bude ok, mogli bi jako puno gore, a opet ako ne bude , definitivno tonemo, samo sve je to opet kratkoročno, tako da se ne moraš s time previše zamarati.
najbitnije je da je krenuo lagani oporavak , gledaj to malo dugoročnije s vipše optimizma
Nisu jučer bili problem trejderi nego reakcija američke burze na izvještaj o zaposlenosti,vidjelo se da su sve burze okrenule u minuse što je naravno utjecalo i na ovu dionicu..međutim tjekom dana je uspostavljen koncenzus i desila se stabilizacija burze jer ipak bolji od očekivanog BDP donio je prevagu na tržištu.
Otvaranje..500 komada odma skinuto!
A i ULPL je žestoko startala s pola milije prometa!
Ako se po jutru dan poznaje, čeka nas jedan lijep dan na brodarima!
[thumbsup]
Nastavlja se opasno prepletanje MACD-ia na vrijednosti 0. Neminovna je eksplozija tecaja, smjer koju mozemo definirati na osnovu ostalih indikatora je zasad jos uvijek prema mjesecu. Eksplozija ce biti jaka i za mnoge nevjerojatno iznenadenje. Ako ovaj val prijede vrijednost oko 208 mogao bi se MACD odlijepiti od nule i otvoriti na gore, sto bi nam dalo dodatnu potvrdu erupcije.
Sretno!
Sutra BDI ponovo raste. FFA su ponovo pozitivni. Ako je količina sklopljenih ugovora veća, to će biti znak veće potražnje brodskog prijevoza. Prognoza rasta BDI-a od 80 % do kraja godine bi mogla biti točna.
crobex tenutno – 2 % , jdpl i dalje na 200,00 Kn, svaka čast
ovdje nema tko čime rušiti cijenu dionice ispod 190 kn. čim BDI bude u jačem plusu, ide JDPL opet preko 200 kn
Kolega, kolega. Cini mi se da smo ja i former zadnji realisti. Vecina gura ko noj glavu u pjesak. Ja sam realista i ostar kriticar i zato trebapodvuci da JDPL ima 4 bulkera i Ist te dva containerasa. Evo vam malo friskih vjesti sa container trzista. Obratite paznju na gornji dio izvjesca.
Vidite situaciju sa slobodnim brodovima na marketu (ne rade), nema novoih narudzbi, nema kupoprodaje polovnih.
Ipak sve nije tako crno. Dionica ima perspektivu zbog, da ih tako nazovem, komparativnih prednosti. Sa Adlerom sam prosao tu temu. Moje informacije iz industrije i njegova TA su u suglasju.