JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pa jel ovo stvarno opet sve ide u 3 p.m.????????

pa jel ovo stvarno opet sve ide u 3 p.m.????????

Pa što hoćeš, bdi je konačno preokrenuo u zeleno. U ponedjeljak nastavak ali malo jači rast.

BDI je danas preokrenuo u zeleno, capeovi su dobro povukli a oni određuju trend, početkom idučeg mjeseca mogli bi brodari uzletjeti uz malu podršku BDI-a i dobrog sentimenta na vanjsikim burzama kojeg će vjerojatno donijeti dobra FI za 3Q.

neeee…ne opet ove tvoje promašene prognoze. 2 mjeseca već čitamo tvoje prognoze kako BDI za 2-3 dana okreće u plus, a on tone i tone…. please ne možemo više, smiluj nam seeeeeee!!! [pray]
[/quote]
U ova dva mjeseca se lijepo dalo zaraditi na JDPL kretao se od 180-209 tko nije paničario i prodavao ispod 200 kn dobro je prolazio. Zato ti kolega lidl sada prodaj i rješi se JDPL, a netko će to kupiti i za par dana zaradit 7-8%.

BDI je danas 2. dan za redom u (malom) plusu. Izgleda da je BDI dotaknuo dno i da je krenuo lagani oporavak. Čekao sam danima JDPL ispod 190 kn, ali nije ušlo pa sam počeo kupovati sad na 192 pa dokle stignem. cilj mi je skupiti 1000 komada i čekati privatizaciju pa ćemo vidjeti što dalje [cool]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

BDI je danas 2. dan za redom u (malom) plusu. Izgleda da je BDI dotaknuo dno i da je krenuo lagani oporavak. Čekao sam danima JDPL ispod 190 kn, ali nije ušlo pa sam počeo kupovati sad na 192 pa dokle stignem. cilj mi je skupiti 1000 komada i čekati privatizaciju pa ćemo vidjeti što dalje [cool]

Zašto nisi kupovao kad je bio ispod 100 kn?

Zašto nisi kupovao kad je bio ispod 100 kn?
[/quote]
Zašto se ti nisi rodio kao sin od bila gatesa? Čovjek pametno kupuje. isti k. će biti dok bude jdpl 1000 kn jer ga kupovao po 100 ili po 200 kn. zarada će biti slična, 80000 ili 90000 kn svejedno. zato je bitno kupiti ga i ne ostati bez njega.

ma ko ti kaže da će bit 1000 kn?????
budi sritan ako bude i 500 kn

Nas je brodar u je bocnom kretanju tecaja u proslom tjednu probio kratkorocnu uzlaznu trend liniju, ali nije doslo do spustanja ispod zone podrske (zasada). MACD se jos uvijek opasno prepleta oko nule i ceka svoj trenutak lansiranja. Stohastic se sprema za odlazak prema gore, vidjet cemo da li ce ga pratiti i tecaj.

Zasada sam jos na svojoj prijasnjoj prognozi lansiranja prema mjesecu, ali ipak treba pricekati otvaranje MACD-ia.

Jučer je objavljen FFA na http://www.balticexchange.com i veći su za 3000 lota u odnosu na prošli tjedan, prema tome BDI bi trebao rasti (da li će se to dogoditi vidjet ćemo). Sada će me katastrofičari i drukeri napasti, jer zabranjeno je pistati bilo što pozitivno, jer par puta sam objavio da su FFA ili USA futuresi zeleni (naravno kada su stvarno i bili) a poslije toga nije uslijedio rast pa sam dobio po nosu.

ovdje nema tko čime rušiti cijenu dionice ispod 190 kn. čim BDI bude u jačem plusu, ide JDPL opet preko 200 kn

"drukeri na dole" ne ubijajte glasnika…

"http://www.hanfa.hr/uploads/16-09-10.pdf

Obraćam pozornost na točku 1 Rješenja koja kaže:
PBZ Croatia osiguranje d.d. društvu za upravljanje obveznim mirovinskim fondom, Zagreb,
Ulica kralja Držislava 5, produžava se rok na 12 (dvanaest) mjeseci za usklañivanje aktivnosti
ulaganja imovine PBZ Croatia Osiguranje obveznog mirovinskog fonda u dionice Jadroplov
d.d. sa zakonskim odredbama, a koji rok teče od dana povrede odredbi odnosno od dana 23. rujna 2008.

Uvidom u SKDD podatke, na datum 25.9.2009. stanje je:

JADROPLOV D. D./REDOVNA JDPL-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 1.034.455 63,20 Zast. račun
2. HZMO 111.667 6,82 Zast. račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 43.569 2,66 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 40.774 2,49 Skrb. račun
5. VOLKSBANK D.D. 10.292 0,63 Skrb. račun
6. JADROPLOV (1/1) 10.011 0,61 Osnovni račun
7. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./HPB GLOBAL OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 9.191 0,56 Skrb. račun
8. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./HPB DIONIČKI OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 7.641 0,47 Skrb. račun
9. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 6.374 0,39 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE – OBVEZNI MIROVINSKI FOND 5.760 0,35 Skrb. račun
Ukupno: 78,19

Obzirom da je i dalje PBZCO u top10, nebitno da li se tih godinu dana odnosi na trading day ili settlement day, i obzirom na promete zadnjih dana čini mi se da PBZCO nije ispunio obvezu iz Rješenja. "

bolje zivjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi...

možda i jesu ispunili, kak znaš da nisu? Da li su morali sve prodati, uopće prodati ili dio prodati, ili negdje drugdje smanjiti… pitanja postoje, ali mi se ne da kopati po pravilnicima, ako netko zna…

a i je im neka količina…pih

New Report

Close