Jučer sam na usporedbi brodara izdvojio kako je interesantno to da se Jadroplov, unatoč osjetno boljem kretanju dionice kroz dulji rok, poprilično dobro drži kad se promatra i na kraćim periodima, osobito na 3mj. razini. Općenito je netipično da dionica na dulji period overperform-a ostale u svom sektoru, najčešće dionice koje su npr. na godišnjoj razini bile bolje od ostalih, underperform-aju kada ih se promatra kroz kraći vremenski period.
Jedni od ranih"signala" mogućeg underperform-a dionice u odnosu na ostale su pogoršanje sentimenta (stava ulagača) i pad relativne snage u odnosu na ostale dionice. Na slici ispod prikazan je trenutni stav ulagača prema dionici JDPL.
Izvor: http://www.investa.hr
ok, to je to. Sad će svi opet iz ingre nagrnuti u JDPL… mislim da smo vidjeli ovu bijednicu po zadnji put ispod 200.
ali izgleda da je još uvijek aktualna za zaradu
Šjor Techman čim se Vi pojavite sa svojim pesimizmom brodari idu UP (dok se vi niste pojavili JDPL nije htio preskočiti 200 kn u kolovozu) što je naravno i Vama drago jer volite more, brodove i brodare, nočas su USA brodari rasli, Azija raste, rastu cijene metala, nafte i rudarskih dionica…
Eto ovo sam napisao jutros u 7:53 i ćim se pojavio Techman JDPL je preskočio 200.
Hvala Techi i dođi nam opet!
Očekujem cijenu do kraja rujna na 240 -245kn,do kraja godine na 305-320 kn,osjeća se lagani oporavak na globalnom marketu.
Market je jedno a stvarno stanje u sektoru sasvim nešto drugo.
Oporavak će biti, kako za koga, nekom dug a mnogima još i duži.
Dajte malo optimizma. Dosta je bilo crnila preteklih godinu i pol dana. Vrijeme je za lagani pozitivan trend koji će do kraja iduće godine prerasti u ozbiljan rast. Ponovo će doći stranci i pokupovati sve na rasprodaji, a onda kada dignu tržište, sve će to skupo prodati našim pametnim fond managerima ( Dinko i ekipa ) i njihovim mudrim analitičarima tipa H.Stojić. Povijest se ponavlja a mi smo magarci koji ne uče na vlastitim greškama.
Maxmini, može onda ovako:
oporavak = lagani pozitivni trend do kraja iduće godine (a nekima ni te) [lol]
Šjor Techman čim se Vi pojavite sa svojim pesimizmom brodari idu UP (dok se vi niste pojavili JDPL nije htio preskočiti 200 kn u kolovozu) što je naravno i Vama drago jer volite more, brodove i brodare, nočas su USA brodari rasli, Azija raste, rastu cijene metala, nafte i rudarskih dionica…
Dragi kolega glikos1!
Ma raduje me da Vam pomazem. Pa zar to nije pozitivno sa moje strane. I ocito van dobro ide. Kad je tako stavite JDPL u zalog za margin 🙂 i uzmite jos Jadroplova a ja cu svaki dan pisati crne prognoze. I ne trazim proviziju.
Svasta li majka rodi???
Dragi kolega glikos1!
Ma raduje me da Vam pomazem. Pa zar to nije pozitivno sa moje strane. I ocito van dobro ide. Kad je tako stavite JDPL u zalog za margin 🙂 i uzmite jos Jadroplova a ja cu svaki dan pisati crne prognoze. I ne trazim proviziju.
Svasta li majka rodi???
[/quote]
Od kuda znate moje tajne, kupio sam početkom svibnja JDPL po 100-107 kn (kada sam vidi da BDI mijenja smjer u pozitivu i tada je od 1800 rastao do 4000 bodova) i podigao 2 lipnja margin na JDPL kada je narastao na 230 sada me boli k… i ako ga izgubim sam sebe je donio i zaradio, a prodao sam ga već više puta na 210, 200, 190 i kupovao na 150, 160 i 180 i 190 (kada sam branio cijenu)
Kako znam Vase tajne? Pa za sebe smatram da sam pametan covjek. No niste objasnili Techman efekt na sve te transakcije. Konkretno 02.06 sam bio vrlo aktivan ali ne na JDPL. [lol]
Kako znam Vase tajne? Pa za sebe smatram da sam pametan covjek. No niste objasnili Techman efekt na sve te transakcije. Konkretno 02.06 sam bio vrlo aktivan ali ne na JDPL. [lol]
Čini mi se Techmen da jako rijetko upražnjavaš vrijeme ljubavnim aktivnostima ako dobro pamtiš što se događalo dalekog 02.06. Ha,ha,ha.
Bolje da se time ne hvališ…..