Ma pustite ga kolega. Jasno je da su mnogi ovaj rast cijelog tržišta i stagnaciju brodara iskoristili i dobro se nakrcali sa brodarima. A sada slijedi duži rast vozarina, pa će i brodari dobro potegnuti prema gore. Tu greške nema.
Jučer je BDI okrenuo trend u zeleno, USA futuresi i Evropa u blagom zelenom, sve su to povoljni vjetrovi u jedra brodara, bez obzira na miševe koji sada bježe s njih…
USA brodari su snažno potegnuli gore, USA indexi napravili preokret od 1,5% iz -1 u + 0,5, BDI na početku pozitivnog trenda to sam vidio prema FFA a sada su to potvrdili i američanski brodari, danas bi od njih trebali prepisati zelenilo… (naravno ja ću zbog ovog poziva na prepisivanje dobiti sada keca, ali koga više briga za ocijene, važnija mi je ekologija i pokret za zelenu burzu)
USA brodari su snažno potegnuli gore, USA indexi napravili preokret od 1,5% iz -1 u + 0,5, BDI na početku pozitivnog trenda to sam vidio prema FFA a sada su to potvrdili i američanski brodari, danas bi od njih trebali prepisati zelenilo… (naravno ja ću zbog ovog poziva na prepisivanje dobiti sada keca, ali koga više briga za ocijene, važnija mi je ekologija i pokret za zelenu burzu)
Glikos, pomalo si već dosada sa tvojim čitanjem FFA. Podsjećaš me na babu vračaru koja gleda u grah ili baca kosti. Od toliko najava i prognoza o rastu BDI morao si i ti jednom pogoditi.
Više bi me veselilo da argumentirano obrazložiš na koji način se kretanje FFA preslikava na buduće kretanje BDI indexa jer na forumu ima jako puno onih koji to neznaju. Nadam se da će u buduće tvoji postovi biti malo opširniji osim već i vrabcima poznatih riječi " pročitao sam iz kretanja FFA itd. "
sve se zeleni oko nas a na jadroplovu 2000 kuna prometa i 205 je skupo?!
još malo i 220 će biti jeftino…
došlo 800 komada na kupnju po 203…
tako si bio druko prije par dana ,pa si prodao po 203kn.Koji ti je saf target 207kn možda