JDOS (Jadransko osiguranje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDOS (Jadransko osiguranje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja jos imam ponesto. Kapitalizirao gubitak, neka se nadje. Trebat ce;-).

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ima li ovdje šanse za dividendu? Ipak je firma lani zaradil 340 kn po dionici.

Tko to zna?
Ni dan danas ne priznaju gubitke u Todexu.
Umjesto po zadnjoj trzisnoj knjize ih po cijenama s vrha.
Novaca ima, ali je pitanje koliko ce morati ici drugdje za saniranje stete.
Ja sam izasao jer nemam zivaca za todex i paratodex.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Sve ovisi o Agrokoru i koliko su posudili, odnosno koliko će izgubiti. Ovu dionicu sam imao pa prodao prije 3 godine.
Vrhunska dionica je mogla biti, ali meni se ne sviđa netransparentnost i uprava.

MOGLA je biti vrhunska ali niti gazde niti manageri nisu dorasli da je dalje vode. Najbolje da se proda dok se još mogu neki novci za nju dobiti.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Da podsjetimo, Agrolaguna je do lani poslovala u sklopu koncerna Agrokor. Lani u travnju je 51 posto dionica preko skrbničkog računa u Kreditnoj banci Zagreb (KBZ) Dubravka Grgića prešlo na njemu povezane tvrtke – Agram invest, Euroherc i Jadransko osiguranje.

i sad kad prode ovakva nagodba, sve to vrijedi 0 kn. a koliko je jdos umočen u sve to , ne znamo ni danas. Jer ako je jdos novac posudio agram investu, a ne izravno agrokoru – opet ista pašta – para nema niti će to agram invest ikada vratiti.

krasna tvrtka, objavi izvješće, a u izvješće pieš manje više ništa.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

https://novac.jutarnji.hr/karijere/veljko-ostojic-nakon-dvije-godine-odlazi-s-cela-najvece-istarske-poljoprivredne-tvrtke/7342890/

Nisam više siguran koliko ovo ima smisla držati. Firma super zarađuje, ali što s tim? Ima neko neki info o mogućoj dividendi?

ako bude divka, to će biti jako dobar znak – znak da agrokor viš ne ougrožava redovno poslovanje. lani nisu mogli ipslatiti jer su posudili bili hrupu para agram investu koji je bio zaglavio u agrokor donicaam.

ovdje je indirektnio problem – direktno su oni malo izlozeni, im au rev, lai indirektni – prek euroherca, agram i pogoovo kreditne banke – tio je nepoznanica

„Točno je da osobno, u ime Agram Investa i drugih vjerovnika Agrama, vodim pregovore s Izvanrednim povjerenikom i vjerovnicima, već više od dva tjedna. Postignut je određen napredak, premda je to još daleko od konačnog sporazuma. Nastupam iz pozicije u kojoj moji mandati ostvaruju naplatu u okvirima prosjeka za osigurane vjerovnike, i to za prava koja procjenjujem na 450 – 500 milijuna kuna, a sve u cilju kompletnog, vlasničkog i pravnog izlaska iz ove priče. Što se Agrolagune tiče, u kojoj su moji mandati vlasnici 51 posto, točno navodite da postoji tužba Agrokora, no zanemarujete činjenicu da je presudom prvostupanjskog suda zahtjev Agrokora odbijen. Ponuda za preuzimanje ima dosta, čime nam nije nužan dogovor s Agrokorom, no nastojimo ga postići kako bi tako podržali postizanje nagodbe vjerovnika“, rekao nam je Grgić. Podsjetimo, osigurani vjerovnici će biti plaćeni u visini od oko 50 posto svojih potraživanja, pa iz toga proistječe i da u Agram Investu očekuju da će za svoja ukupna potraživanja uspjeti dobiti oko 250 milijuna kuna.

500 milja j egrgić unutra – dobar dio otpada an jdos. koliko – pojma nemam, ali vjerojatno dosta jer oni stvaraju novac, ne agram invest

izgleda će i ovdje divka čim se trguje. lijepa je divka, ali ako grgić neizvuče pola, gubitak od 500 milja ce ga jako poharati

Da, ja sam mislio da je unutra 300 milijuna, sad ispada da je 500 milijuna, a očekuje pola naplatit… nije predobro

Meni bas i nije jasno kako to da su hrvatski mirovinski fondovi tako tihi i nezainteresirani i kako to da hrvatski inesticijski fondovi kao agram invest nisu osigurani vjerovnici.
Po cemu su sber i vtb ili zaba ili knighthead osigurani, a agram invest nije ? Jesu li posudili novce tj investirali u agrokor ?
Zar ne bi agram investu saveznici mogli postati fondovi iz pik toggle ? I jedni i drugi postaju vlasnici dionica agrokora i tvtki kceri. Trebalo bi traziti neovisnog i novog revizora u procjeni vrijednosti agrokora.

Status Quo: Roll Over Lay Down

New Report

Close