JDOS (Jadransko osiguranje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDOS (Jadransko osiguranje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako je računao po izlozenostima u knjizi prvih 10 dionicara onda to vjerojatno nije korektno. Naime, to su skrbnički računi, a iza njih može biti bilo tko, pa i JDOS.

Ima u danas objavljenoj knjizi tražbina, al mislim da iznos nije toliki. Pišem napamet. Nisam provjervao.

riječ je kreditima iz ramljakove tablice. ogroman dio toga su neke cesije za koje u naopomenama uprava naznačuje da to ne pritznaje. nije mi jasno

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Kbz je koliko je, a koliko je Jdos prema ostalima?

I slijedom toga KBZ ce morati u dokap. A tko ce drugi osim Jdos i Ehos. Nema, to je to. I nije uopce lose.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

OTC transakcija 752 komada po 3.990,00 kn
JDOS HRJDOSRA0001 3.990,00 3.990,00 3.990,00 752,00 3.000.480,00

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Po 4000 kn. Lijepo.
Zadnje što se vidjelo je da Grgići prodaju, a Agram life kupuje.
Baš me zanima kako je sada.
I još Lerota i Pavlović kupuju.
Zanimljivo.
E ne dam ispod BV pa makar čekao do sudnjeg dana.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Euroherc je, prema posljednjim podacima iz registra Središnjeg klirinško depozitarnog društva, vlasnik 13.100 dionica koje čine 13,07 posto temeljnog kapitala Zvijezde.
Uz Euroherc, u vlasničkoj strukturi je i Jadransko osiguranje, koje je zajedno s Eurhercom dio koncerna Agram, a koje raspolaže s 2,65 posto dionica Zvijezde.

http://www.seebiz.eu/ramljak-i-pravni-zastupnik-euroherca-traze-glavnu-skupstinu-zvijezde/ar-165934/

Baš me zanima hoće li konačno:
– na jednom mjestu jasno popisati što sve agrokorsko imaju kao zalog, ili vlasništvo,
– na jednom mjestu jasno iskazati koliko su žive love posudili Agrokoru direktno,
– na jednom mjestu jasno iskazati koliko su žive love posudili KBZ-u ili drugima iz koncerna, a koja je završila u Agrokoru,
– na jednom mjestu jasno iskazati koliko procjenjuju vrijednost agrokorskih dionica koje imaju kao zalog, ili vlasništvo,
– na jednom mjestu jasno iskazati koliko procjenjuju vrijednost otpisa po gore navedenim posudbama te te otpise konačno provesti.
Bez toga godišnji izvještaj za 2017 nema potrebe niti izdavati.

Bome ja ne vidim odgovor na niti jedno gore postavljeno pitanje http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/JDOS-fin2017-4Q-NotREV-N-HR.pdf

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Niti ja.
Međutim, u revidiranom će morati biti eksplicitniji.
Iako će otpise vjerovatno formalno provesti tek kad se potpiše nagodba.
S tim da je vrlo vjerovatno da će Grgić tužiti, ali tužbe ne mogu biti osnova da se ono što je pravomoćno ne provede u knjigama. Jer je ishod neizvjestan i sigurno dugotrajan.
Tako da najdalje Q3 2018 sve mora izaći na čisto.
Opet, čak i da otpisšu jedno 300 mil ili više opet je book min. 5000 kn uz zarađivanje odlično.
Samo da se sve rasčisti što prije…

ovdje morate znati jednu stvar – jdos je otklizao jer nitko pravo ne zna koliko je grgić posudio todoriću. adris je posudio milijardu, grgić nije toliko, ali ne znamo koliko dosita jest i tko točno – jdos, kreditna banka, euroherc. agram invest je samo izvrsitelj, ali novac dolazi od drustava koji ga zaraduju.

ako je jdos isopusio 200 milja u agrokoru, onda je to to. ako manje, onda smo podcijenneni. ako više, onda nismo.

poslovanje je bonbon, zato i kazem da agram nvest ne doila svojim parama , negod od osiguravajucih drstava i kreditne banke.

Prema tablicama tražbina samo piše da je Jadransko posudilo Konzumu 7.198.384,50 kn.
Ostalo je sve vjerovatno u dionicama koje ne vrijede ništa.
Sad također treba vidjeti kako će se pisati potraživanja unutar Agrama.
Jer ako su posudili KBZ-u ili Agram brokerima pa ovi popušili kroz dionice Agrokor firmi onda je to formalno živa tražbina prema firmama unutar Agram koncerna, ali pitanje koliko je od toga naplativo, odnosno živo na bilo koji način.
Ako je recimo KBZ izdimio novce kod Agrokora jer ima šuplje dionice, a duguje Jadranskom, i sad recimo KBZ ode ispod praga adekvatnosti, da li je moguće taj dug pretvoriti u kapital KBZ-a pa da onda KBZ bude po PS-u s kapitalom?

Ne samo to – jdos ima veliku udjel u KBz – govorimo o stotinama milijun kn. Ako kbz rokne ili ako bude morala otpisati tih 300 milja sto potazuju od agrokor sustava – to j eonda vrlo lose za postojeće vlasnike

mi ne znamo koliko je kbz umocena i kako to da su bas samo njima osporili trazbine, a drugim bankama nisu – pa valjda je najjednsotavnija stvar n aovom svijetu utvrditi jesil li uzeo kredit od bank eili nisi. ovdje nij ejasno kakve su to trazbine i zasto su oporene – čisti krediti to ne mogu biti jer ni ramljak nije toliko lud da osporava kredite, soim rusima ali to je posebn apriča.

Nevjerojatno kakve se ovdje gluposti pišu. KBZ je minimalno “umocena” ako ćemo koristiti tvoju seljačku terminologiju. Nitko nije toliko lud da “umoči” banku, ako ima kapital van banke. A ni HNB im to ne bi dopustio. Računi na kojima se equity pozicije su računi drugih društava, a imovina na tim računima je imovina na skrbništvu kod KBZ-a.

New Report

Close