JDOS (Jadransko osiguranje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDOS (Jadransko osiguranje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ukupno neiskazani krediti u bilanci, pak, iznosili su 2,9 miljarde kuna (Splitska banka 589, Zagrebačka banka 473, Sberbank Europe 382, Aquarius 382, ECP 305, BNP Paribas 191, Agram Invest 161, Banca Intesa 115, Croatia osiguranje 100, OTP banka 42, Tehnika 31 i ostali 182 milijuna kuna).

Vaš link …[/url]

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Ukupno neiskazani krediti u bilanci, pak, iznosili su 2,9 miljarde kuna (Splitska banka 589, Zagrebačka banka 473, Sberbank Europe 382, Aquarius 382, ECP 305, BNP Paribas 191, Agram Invest 161, Banca Intesa 115, Croatia osiguranje 100, OTP banka 42, Tehnika 31 i ostali 182 milijuna kuna).

Vaš link …[/url]

Ako je to sve, to je onda kamilica. Ovdje se spekuliralo s bitno vecim iznosima. Ali vjerovatno nije, ima vjerovatno jos regularno prijavljenih, pa onda repo…
Trebat ce to sumirati oni sami u izvjescima
Kolega Swami i ja smo dosli do nekih 250 mil kad se gledaju posudbe plus preuzete dionice koje sad ne vrijede nista. Volio bih da to netko jos prouci.
Imam Jdos.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

ne razumijem kako ste došli do 250 milja – jeste uzeli onih 90 milja sto gaspominje rev za 2016 iza pod dogadaji nakon datuma, pa tome pribrojili plasmane pemacjelokupnoj agram grupaciji, pa onda taj zbroj fdode oo 250 milj

250 milja je dosta, nadam seda nije vise, valjda nisu toliko ludi bili.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Tako nesto. Bilo je plasman Konzumu pa zbroj dionica po kao fer vrijednoati, napuhano po starim cijenama naravno, pa jos neki krediti i tako se doslo do 250 mil. Ubijte me ne mogu sad to ponoviti.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Skriven je i kredit Agram Investa vrijedan 161 milijun kuna, kompanije iz sastava Agram grupe Dubravka Grgića, koja je putem REPO ugovora stekla 21,45 posto dionica Konzuma, 51 posto dionica Agrolagune i manje udjele u Belju, Vupiku i PIK-u Vinkovci.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/adrisov-kredit-od-milijardu-kuna-todoric-tretirao-kao-poklon-20171010

Ako je to sve, to je dosit kikirik kako reče serislav. Tablice tražbina – tek tu ćemo doći na svoje.

U četiri godine sklopio 1200 repo-ugovora

Konsolidirano izvješće Agrokora za 2016. godinu pokazalo je da je od 2012. godine do 2016. godine Agrokor sklopio čak 1200 takozvanih repo-ugovora, kako bi dolazio do potrebnog novca za likvidnost. Razlika između klasičnoga kupoprodajnog odnosa i repo-aranžmana jest u tome što se ugovorom definira da prodavatelj nakon dogovorenog roka ima obvezu otkupiti prodane udjele. Ako ih ne otkupi, dionice ostaju trajno u vlasništvu kupca.

Tako je u ožujku ove godine aktiviranjem repo-aranžmanima Koncern Agram došao do 51 posto udjela u Agrolaguni i više od 25 posto udjela u Konzumu i Belju. U izvanrednoj upravi nismo uspjeli dobiti informaciju o tome koliko je repo-ugovora na taj način aktivirano jer se i dalje provodi cjelovita analiza tih podataka. (Frenki Laušić)

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/transakcije-sa-samim-sobom-todoric-gubitasa-kozmo-prebacio-fondu-nexus-kako-bi-sakrio-gubitke-to-je-bila-operacija-samo-na-papiru/6636180/

Kako mogu kupit ovu dionicu? Gledao sam na Agram trader Ali Tu nema ni bida ni Aska? Što da ja sam postavim nešto?

jdos i hrpa drugih su otklizali u dražbu – trgovina samo izmedu 11 i 13 h. nakon toga sve nestaje do sljedečeg dana u 11 ha, isto kao i s redovnbom burzom samo je tu vrijeem trgovanja od 9 do 16 pa poslije toga sve nestaje – ne vidi se ask ni bid. prekrasna nasa nova platforma

Čak i sa ovim najavljivani gubicima i suspenzijom dividende, ova dionica je potcjenjenja po svim kriterijima

ovdje morate znati jednu stvar – jdos je otklizao jer nitko pravo ne zna koliko je grgić posudio todoriću. adris je posudio milijardu, grgić nije toliko, ali ne znamo koliko dosita jest i tko točno – jdos, kreditna banka, euroherc. agram invest je samo izvrsitelj, ali novac dolazi od drustava koji ga zaraduju.

ako je jdos isopusio 200 milja u agrokoru, onda je to to. ako manje, onda smo podcijenneni. ako više, onda nismo.

poslovanje je bonbon, zato i kazem da agram nvest ne doila svojim parama , negod od osiguravajucih drstava i kreditne banke.

Sto je ovo danas?
JDOS
3.990,00 47,18%

Neko je krivo tipnul?

Sumnjam da je krivo.
Moraš utipkati cijenu, količinu, K ili P, zadati nalog i onda još pričekati 13.00 h da se realizira.
Valjda bi skužio da je nešto od toga krivo.
Onaj tko se bavi s JDOS nije jazavac.

New Report

Close