Prebrojao sam ja u revizorskom izvješću za 2016, plus još kasnije nešto se spominjalo, ali ispalo je negdje oko 250 mil kn da je vani, ne uzimajući u obzir kolateral koji po svoj prilici više ne vrijedi ništa.
Dajte nabacite to ako imate vremena, čim prije raščistimo to, prije ćemo moći normalno trgovati. Ovo je bonbon od dionice , 250 milja jdos može podnijeti pri tome valja ipak računati na neki povrat jer nagoba nece valjda glasiti na 0 poszo, zar ne jer takva nagodba nikome ne treba niti ikome ista donosi.
Pogledajte par stranica iza. Kolega Swami i ja smo nesto drobili po tome. I tako je nekako ispalo. Ako na nesto jos sumnjate mozemo se potruditi jos.
Ono što želim reći i što je po meni specifikum jdos – ako je jdos posudio novac agram brokerima, a agram brokeri utrpali u agrokor, koliko vrijedi takva financijska imovina.
po meni vrijedi sito onoliko koliko vrijedi plasman izravno u agrokor. to je sasvim sigurno ovdje slučaj jer ako jdos i kbz u svojim izvjescima iskazuju nikave posebne probleme vezane uz agrokor – nema rezervacija koje bi otjerale banku ili jdos u gubitak -, a s druge strane agram brokeri preuzeli pa skoro pola dionica iz ruku ivice todorica, mora se postaviti pitanej – otkud agram brokerima pare.
mi znamo da je jdos posudi o agram brokerim ca 90 milja i za to uzeo u zalog agrokor dionice. Ako je to sve, to je kikiriki.
Necemo znati tocno dok ne izadje izvjesce od todexa, nagodba mozda, formalni otpisi. Mozda je nesto izletjelo u zadnji cas. Ali po ovome sto sad znamo nije panika.
Mislim da će nam tek tablice tražbina reći ono što želimo znati – tj. koliko je grga posudio para ivici.
Mi nemamo korporativne kulture tj. poduzetnici slabo računaju na burzu kao izvor kapitala, u protivnom bi se s više obzira odnosili prema istoj primjerice priopćenje u kojem se kaze agrokor nam duguje toliko i toliko. pa nije tražbina kriminal ili sramota da bi se to moralo skrivati
ali kazem, to je zato sto vecina poduzetnika ne računa na burzu, da računaju kao npr arenaturist ili jako andabak, onda bi sasvim drukčije psotupali s cjenovno sojetljivim informacijama.
Ono što želim reći i što je po meni specifikum jdos – ako je jdos posudio novac agram brokerima, a agram brokeri utrpali u agrokor, koliko vrijedi takva financijska imovina.
kako mogu agram brokeri posuđivati i ulagati taj novac?!? zar oni ne rade samo za račun i po nalogu klijenta ??
rade oni i za svoj račun, a osim toga ako im je grgić kijent, onda rade za klijenta zar ne
imate cinjenicu da su agram brokeri preuzeli masu dionica npr agrolaguna i belje. odakle agramu novac za to – odnejkle je morao doći novac. a novac zaraduju osiguravatelji i banka. a oni u svojim izvjescima biljeze samo dobit i sve u redu
tablica trazbina ce nam reci ono sto zelimo znati. mogli bismo i sada da večinski vlasnik ima malo korprativne kulture
evo otrpora na 2700 – jel to drugovi upućeni i neupućeni procjenjuju da je to dobra cijena za jdos sa svom agrokor prtljagom i dubiozama. to bi bilo jako dobro da hoćenegdje procuriti crno n abijelo tih 200 ili bas i 300 milja pa da mozemo dalje. trazbine, rajo trazbine .
Agram brokeri su nebitni tu, Agram invest je ključan i zato su maknuli fondove i ostavili samo upravljanje za vlastiti račun kako ne bi više bili pod nadzorom HANFA-e. Objašnjavao sam već prije to, sve što ne miriši lijepo su tamo parkirali…
Agram brokeri su nebitni tu, Agram invest je ključan i zato su maknuli fondove i ostavili samo upravljanje za vlastiti račun kako ne bi više bili pod nadzorom HANFA-e. Objašnjavao sam već prije to, sve što ne miriši lijepo su tamo parkirali…
Oni su izvršitelji, ali novac nije njihov zar ne – banka i osiguravajuća društva su plasirali novac. i onda u izvješću jdosa agrokora gotovo i nema, ali ima potražiavanja prem araznim agram tvrtkama. a a ko one imaju potrazivanja prema agrokrou, onda je to u biti ista stvar – isto shrnaje, drugo pakovanje.
Tu an forumu znali su neki iznositi ne ke brojke – te 200 milja, te 300 te 500, kao kuloari pričaju. Ali, ako ima jedna stvar po kojoj su ivica i grgiće blizanci – to je transparenntnost i korporativna kulzura. tu su vrh vrhova.