JDOS (Jadransko osiguranje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDOS (Jadransko osiguranje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Slazem se s tim. Otpis imovine, ali poslovanje ne trpi.
Ovo za 91 mil ti je negdje iza, biljeska 40 ili tako nesto. Dogadjaji iza izvjestajnog razdoblja.
Pozz!

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Neće utjecati na cash flow, neće utjecati na poslovanje… A dečki, gdje vam je dividenda?

Dugorocno nece. Kratkorocno je kako je.
Nece ni to vjecno trajati. Najdalje sredinom iduce godine ide nagodba i otpisi.
A onda je sve cisto. Nadajmo se u sasvim drugim trzisnim okolnostima. Konjunktura je. Pogledajte pokazatelje.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Neće utjecati na cash flow, neće utjecati na poslovanje… A dečki, gdje vam je dividenda?

Ako firma bude kupovala dionice na burzi (ne preko OTC-a) kako je najavljeno tada ce efekat bit bolji od isplate dividende (zbog manje likvidnosti same dionice)

Mada naravno, ako je dogovor unutar Agrama da se novac distribuira otkupom preko OTC-a, tada ce dionicari biti zakinuti na neki nacin. Dugorocno, moje misljenje, da je JDOS dobra opcija za ulaganje

lebowski
koju dividendnu dionicu bi ti preporucio?

Ne preporučam ništa, nego ste se vi ovdje zaigrali kao da problem s Agrokorom ne postoji.

Imali ste najavu da ide dividenda, a dividenda ne ide. Bez ikakvog objašnjenja ukinuta. To nije dobro.

Uživajte, ali ne pretjerujte.

Zaigrao sam se s 5% portfelja. Agrokor jest problem. I kvantificirat ce se, nema majci.
Investing is a long game.
Hvala na savjetu. Prihvacam kao dobronamjeran.

Ja ne pretjerujem nego iznosim cinjenice, sve sto sam rekao je argumentirano.

Spomenuo sam sve probleme koje su vezani za AGROKOR, i cinjenica je da su problemi u dugorocnim financijskim plasmanima, znaci da ne opterecuju core business firme niti na koji nacin

Ono sto je cinjenica jest da ce JDOS i ove i iduce godine generirati 50+ MHRK dobiti iz core business-a

Stabilan, profitabilan business s cijenom dionice danas koja implicira a great margin of safety

Tako je. Sve si spomenuo, i ja, kvantificirao, naveo gdje je sto i dao ocjenu.
To je daleko iznad nivoa vecine sugovornika.

Mene zanima cijena nakon ciscenja bilance i jos dvije tri godine poslovanja. Nema razloga da bude ispod booka ako ne tresne recesija.

jdos je bonbon, svake godine zaradi 50ak milijuna, ovo je krava muzara – premije udu, 50ak milijuna nikad vise ne izade.

samo nam treba da prokljuvimo koliko je to ttenutno zakljucanou agrokoru. jena napomena u izvješću i to je to. imaju strasnu bilancu, 200 milja mogu fasovati bez problema. ako su na burzi, onda bi trebali se tako i ponasati i drzati svoje dionicare u toku. xindi na sapn je rcimo bio potegao na skupstinu saponije i tamo postavio neka potanja. mi mali rijetko si kad mozemo priustiti to da putujemo po hrvatskoj, ako je slucajno tko bio na skuptinu i ako je iznedu redaka nesto natuknuto, svi bsmo rado culi

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ne preporučam ništa, nego ste se vi ovdje zaigrali kao da problem s Agrokorom ne postoji.

Imali ste najavu da ide dividenda, a dividenda ne ide. Bez ikakvog objašnjenja ukinuta. To nije dobro.

Mi puno trkeljamo, a sve nam piše pred nosom – pogedajte novčani tok. veoma je neobično da osiguravajuće društvo im anegativni novčani tok, pa oni samo cuclaju svaki dan lovu premija po premiji. osim ako njihove korisnike nije poharala kaka nepogoda, ili su isli u nabavku , ili PAK SU INTENZIVNO, ALI BAS INTENZIVNO UBRIZGSAVLI LOVU POTREBITIMA TJ. BRAĆI I SESTRAMA AGRAMERIMA KOJI SU SE ZAIGRALI SA IVICOM I MARICOM

Novcani tok – aop 046 – izda za dane zajmove
2016 – 17, 5 milje
2017 – 182 milje. slovima i brojkama – 182 milijuna kunića dadoše potrebitima

i zato usprokos zaradi od 5oak milja , od 31 12 2016 do 30 06 2017 otanjili su u blagajni za 22 milje – sa 29 na 6 milja kn.

A kad imas 6 milja u blagajni , onda brale i ne mozes isplatiti dividendu od ukupno 200 x 125 000 = 25 milja.

Upali su u blagu nelikvidnost jer su morali spsavati druge, ali ako je serislav u pravu i agrokor ih oguli za 200 milja, to j još debelo ispod booka

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Mi puno trkeljamo, a sve nam piše pred nosom – pogedajte novčani tok. veoma je neobično da osiguravajuće društvo im anegativni novčani tok, pa oni samo cuclaju svaki dan lovu premija po premiji. osim ako njihove korisnike nije poharala kaka nepogoda, ili su isli u nabavku , ili PAK SU INTENZIVNO, ALI BAS INTENZIVNO UBRIZGSAVLI LOVU POTREBITIMA TJ. BRAĆI I SESTRAMA AGRAMERIMA KOJI SU SE ZAIGRALI SA IVICOM I MARICOM

Novcani tok – aop 046 – izda za dane zajmove
2016 – 17, 5 milje
2017 – 182 milje. slovima i brojkama – 182 milijuna kunića dadoše potrebitima

i zato usprokos zaradi od 5oak milja , od 31 12 2016 do 30 06 2017 otanjili su u blagajni za 22 milje – sa 29 na 6 milja kn.

A kad imas 6 milja u blagajni , onda brale i ne mozes isplatiti dividendu od ukupno 200 x 125 000 = 25 milja.

Upali su u blagu nelikvidnost jer su morali spsavati druge, ali ako je serislav u pravu i agrokor ih oguli za 200 milja, to j još debelo ispod booka
[/quote]

Ti bas volis trkeljati kako kazes

Glupost mjeseca koju sam cuo od tebe:
“veoma je neobično da osiguravajuće društvo im negativni novčani tok”

Pa normalno da imaju negativni novcani tok kada investiraju novac u vlasnicke i duznicke vrijednosne papire, to je ono sto Osiguravajuca drustva rade, neca valjda drzati novac u Banci na 0.5% kamate

13. Izdaci za ulaganja u vrijednosne papire i udjele 85.6 MHRK
16. Izdaci za dane kratkoročne i dugoročne zajmove 182.1 MHRK

Pa da, nego će investirat u zajmove, u obveznice Agrokora, i dionice Agrokora, u čuda razna profitabilna koja drže vodu…

New Report

Close