Pitao sam u Jadransko i evo odgovora:
Polugodišnja dobit Jadranskog osiguranja porasla 14,3 posto
Tvrtka Jadransko osiguranje u prvom je ovogodišnjem polugodištu ostvarila neto dobit od 20,1 milijun kuna što je 14,3-postotno povećanje u odnosu na isto razdoblje godinu ranije kada je dobit iznosila 18,2 milijuna kuna, vidljivo je u financijskom izvještaju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.
Navedeno je društvo u promatranom razdoblju realiziralo 339.536 polica osiguranja, bruto premiju od 348,057.111 kuna te ostvarilo rast zaračunane premije od 5 posto u odnosu na ist period 2007. godine. Ukupni prihod je veći za 5 posto, a zarada po dionici iznosi 160,80 kuna. Prihod od autoodgovornosti iznosi 238,643.931,10 kuna što predstavlja 69 posto ukupnog iznosa bruto premije, a prihod od osiguranja cestovnih vozila (kasko) iznosi 51,227.053,16 kuna što predstavlja 15 posto od ukupnog iznosa bruto premije.
Ukupni rashodi Jadranskog osiguranja u prvih šest mjeseci ove godine iznose 325,630.278 kuna. Nadalje, navodi se da izdaci za osigurane slučajeve čine 65 posto zaračunane premije odnosno 74 posto ukupnih rashoda. Izdaci za obavljanje djelatnosti iznose 91,904.281 kuna i čine 27 posto ukupnog rashoda. Dionicom Jadranskog osiguranja zadnji put se trgovalo u petak kada je završna cijena iznosila 4.200 kuna, što je rast od 1,2 posto u odnosu na zadnju cijenu dan ranije.
Sjela dividenda
Meni još ništa.
Imam pbz tekuči.
Ako je neko dobio,na tekući kojih banaka su već sijela dividenda?
Ako je neko dobio,na tekući kojih banaka su već sijela dividenda?
Tekuci u Erste-u