JDOS (Jadransko osiguranje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDOS (Jadransko osiguranje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pardon, IGH ima malo viši E/P, negdje oko 20, ali ipak je to IGH ……. Perspektiva navedenih, posebno VIRO-R-A te IGH, je blago rečeno velika u odnosu na jadransko. Iako, ni jadransko nije za bacit.

IGH ima P/E preko 30. Da ne spominjem P/BV koji je preko 4 i P/S koji mi se neda računati. Za sada se ne radi o perspektivi nego o nastojanjima da se manjak poslova na domaćem tržištu nadoknadi na stranima. Koliko će u tome i uspjeti, preostaje da vidimo.

VIRO ne pratim baš previše, ali iznenađuju vrlo visoka dobit u zadnjem kvartalu 2006′ i 3Q 2007′. Očigledno se radi o kampanjskom rješavanju zaliha i vjerovatno se ovakvi rezultati neće ponoviti u zadnjem kvartalu. Prema tome, računati P/E ne temelju zadnja 4 kvartala mislim da nema smisla. Osim toga, prikazivati hiper profit na tako strateškom proizvodu možda i nije najmudrije. Moglo bi to nekome zapeti za oko.[rolleyes]

ATPL i ostali brodari stara su priča. Rekordne vozarine i prodaja brodova dovela do visoke razine dobiti. Hoće li se to ponoviti i u 2008′?

U svakom slučaju, sve oko ovih firmi je vrlo neizvjesno, a ponajviše njihova perspektiva.

Ako netko zna neku dionicu koja trenutno ima bolje fundamente od JDOS-a, slobodno neka kaže. Nemojte mi samo o perspektivama, budućnosti i sličnim glupostima.[bye]

Ne mogu vjerovati!!! Vi uspoređujete neusporedivo!!! Otkud vam ideja da po istim multiplikatorima uspoređujete građevinare, osiguranje, brodare… To vam ništa, ali baš ništa u životu ne znači!!! Ako želite raditi kako treba. A ako radite lakat puta pi…onda OK, sve može.

A šta ti ga ja znam. Meni je nekako svejedno dali sam zaradio kunu na brodaru, građevinaru ili financijskom sektoru. A opet, nikada neću uložiti lovu u financijski sektor ako mi građevinski donosi veći profit, i obratno. Nema tu sentimenta.

Multipli različitih sektora naravno da se ne mogu uspoređivati prvenstveno zbog razlika u radno i kapitalno intezivnoj proizvodnji. Negdje je izraženiji P/E, negdje P/BV, a negdje P/S. Ali, vaganjem tih multipli itekako se može zaključiti koja je dionica povoljna za kupnju, a koja nije. Ali, to je već neka druga priča.

BCIN-R-A

optimum99: ” Pardon, IGH ima malo viši E/P, negdje oko 20, ali ipak je to IGH ……. Perspektiva navedenih, posebno VIRO-R-A te IGH, je blago rečeno velika u odnosu na jadransko. Iako, ni jadransko nije za bacit. ” IGH ima P/E preko 30. Da ne spominjem P/BV koji je preko 4 i P/S koji mi se neda računati. Za sada se ne radi o perspektivi nego o nastojanjima da se manjak poslova na domaćem tržištu nadoknadi na stranima. Koliko će u tome i uspjeti, preostaje da vidimo. VIRO ne pratim baš previše, ali iznenađuju vrlo visoka dobit u zadnjem kvartalu 2006′ i 3Q 2007′. Očigledno se radi o kampanjskom rješavanju zaliha i vjerovatno se ovakvi rezultati neće ponoviti u zadnjem kvartalu. Prema tome, računati P/E ne temelju zadnja 4 kvartala mislim da nema smisla. Osim toga, prikazivati hiper profit na tako strateškom proizvodu možda i nije najmudrije. Moglo bi to nekome zapeti za oko.[rolleyes] ATPL i ostali brodari stara su priča. Rekordne vozarine i prodaja brodova dovela do visoke razine dobiti. Hoće li se to ponoviti i u 2008′? U svakom slučaju, sve oko ovih firmi je vrlo neizvjesno, a ponajviše njihova perspektiva. Ako netko zna neku dionicu koja trenutno ima bolje fundamente od JDOS-a, slobodno neka kaže. Nemojte mi samo o perspektivama, budućnosti i sličnim glupostima.[bye]

[lol]

Kolega Vorda,

ti mi želiš reći da ti kupuješ jadransko samo zbog E/P 17, bez očekivanja u budućnosti? Moram priznat da je to investicija gdje bi više zaradio u banci na oročenju……..
Jadransko financira jahte i ostale gluposti dotičnog Grge… S toga, kad već spominješ transparentnost dobiti i prihoda, nudim ti okladu?

JDOS je danas završio oko 5 500. Viro oko 1200.
Ako si tako dobar analitičar trenda na tržištu kapitala, kakvim se očito predstavljaš, reci mi tko će prije doseći rast od 50%………?
Ja te častim gdje god hoćeš, večerom, ako to bude JDOS……[rolleyes]

Svakako nisu za usporedbu ali sam uvjeren da je trenutačno bolja investicija Viro. Neda mi se sad pisati o informacijama vezanim za poslovanje u budućnosti što se tiče IGH, al bi prije kupio IGH-R-A na 10 000 nego JDOS na 5 500. (nemam dionice igh ni atpl). Uostalom, vrijeme će pokazati tko je bolje investirao.

Pozdrav![bye]

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

BCIN-R-A

Slažem se. Kolika im je neto dobit bila u 2007?

Ma JDOS nema perspektivu. Grgić mu neda disati.

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

BCIN-R-A

Dobri su, ali tržištu nezanimljivi. Ne znam u čemu je štos. Nisam ih do sada pratio. Možda mali kapital i free float.
Gdje se može pronaći izvješće? Zanima me odakle tolike rezerve.

Drago mi je da se slažete, a izvješće ću kupit u FINI zajedno s BC Agroslavonijininim pa ćemo zajedno raditi konsolidaciju.

Dokupio JDOS na 5.000, prosjek ulaza 5.500

Jučerašnja cijena od 5.000 kn je super ulaz, ne vjerujem da će ikada više biti ovako nisko. Danas je prošlo 28 dionica po 5200 kn ali već sada je prva prodaja na 5695 kn ( prvih pet do 5939 kn i to samo 16 dionica). Ne bi me začudilo da se opet vratimo starim navikama sa čišćenjima do 6000 kn na samom kraju trgovanja.

Nije prošlo niti 15 minuta i baš se desilo ono što sam najavio, jedino nije bilo čišćenja do 6000 kn nego do 5939 kn !

K / P

[ JDOS-R-A ] Kupnja Cijena
5 5.201,00
1 5.200,00
5 5.021,00
2 5.020,00
3 5.010,01
Cijena Prodaja
5.939,00 4
5.940,00 1
5.976,99 2
5.977,00 10
5.980,00 5

I blokada.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Ne mogu vjerovati!!! Vi uspoređujete neusporedivo!!! Otkud vam ideja da po istim multiplikatorima uspoređujete građevinare, osiguranje, brodare… To vam ništa, ali baš ništa u životu ne znači!!! Ako želite raditi kako treba. A ako radite lakat puta pi…onda OK, sve može.

kolega pero ljudi se u ova teška[proud] vremena hvataju za sve…kao npr. obuči čarape prehladiti češ bubrege..

i ja tako svoj poljoprivredni sektor uspoređujem s građevinarima i lakše preživljavam burzovne oscilacije…[cool]

baj de vaj…jdos imam, kupujem…

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

blokada jdos-a,pozitivna,definitivno za otvorit bocu dingaća[smiley]
Mislio sam da tonije dozvoljeno na ovoj donici[lol]

krepat ma ne molat-tako je tele i postupalo.da san bar bio paničar....

New Report

Close