JDOS (Jadransko osiguranje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDOS (Jadransko osiguranje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma nije sve tako crno.
Ovo treba iskoristiti i dokupiti.
Danas kupio nešto,ai i sura sam na kupnji.
I stvarno mi nije žao što me je neko poklopio na bidu.
Samo napred!

Pri cijeni od 6650 kn:

P/BV = 1,6
P/E = cca 22 (projekcija na temelju prva 3Q)

Stalan rast premija i dobiti. Redovita isplata dividende. JDD kotacija. Veliki Free float. Pa ima li takvih još na našem tržištu? A dionicu nitko neće taman da mu je daš đabe.
Jednostavno da čovjek ne povjeruje.[angry]

Možda je problem u image-u tvrtke i uprave tj. samog Grgića ..
ne bi bilo prvi puta da dotični lik odigra neku od svojih “kamenjarskih” igrica u kojoj on prolazi odlično a svi drugi ponešto praznija novčanika …

Grgić nije član uprave nego jedan od večih dioničara (ako si mislio na Dubravka). Možda on prolazi nešto bolje, ali kraj njega je i svima ostalima dobro. Na kraju krajeva, malo je tvrtki gdje ne postoji jaz na relaciji uprava-većinski vlasnik-dioničari.

Da istina , bolje je biti “uz” uspješnu osobu nego biti “protiv” ..
mislim ni meni nije baš jasno da ova dionica nije u fokusu uz ove fundamente , jedino što mi pada na pamet je ili da stanje nije takvo kakvo se izčitava iz izvještaja , ili ljudi nemaju povjerenja u upravu i budućnost poslovanja ..

Možda je to jedan od razloga , ali meni prvo što pada na pamet je “efekat krda”. Kod nas se ne ulaže na temelju racionalne procjene nego na temelju one stare “kud svi tu i čoravi Mujo”. Donedavno IPKK ili ZDNK nitko nije htio niti pogledati ( i to s razlogom) i onda odjednom netko lupio po asku i sva rulja za njim. Zbog čega? Što se u tim dionicama promjenilo da cijena u kratko vrijeme poraste 2-3 x. Zbog čega su svi navalili na preskupe brodare i građevinarce? Pa zbog toga jer svi o tome pričaju i to svi kupuju. To što gube na cijeni i što su i na ovim razinama još uvijek jako precjenjeni nema nikakve veze. Pa zar nije jeftino sada kupovati ATPL kad je prije par dana bila gotovo 20% skuplja. To ti je filozofija prosječnog hrvatskog investitora i dok se ona ne promjeni fundamenti neće imati baš preveliku ulogu u formiranju cijena.

A ja ću i dalje dokupljivati JDOS. Malo je dionica za koje se može i u najljepšem snu očekivati prinos od 100% u godinu dana, a JDOS realno to mora ostvariti.

Pozdrav

Da potpisujem tvoje razmišljanje; odlično si to oslikao .. [thumbsup]
.. efekt krda je jako prisutan , isto postoji efekt “mode” .. slično kao što se na “špici u Zg” u jednom trenutku može vidijeti dosta ljudi koji su obučeni slično ili vrlo slično “efekt kopiranja; copy/paste”.. tako i na burzi posoje dionice koje su u “modi” koje su “in” .. ok one su na početku priče sa razlogom u toj kategoriji jer ih su ih znalci prepoznali ali onda to prelazi u euforiju krda, i na kraju završavaju na nerealno visokim razinama ..

Moram ispraviti jedan navod iz prethodnog posta. Naravno da nisam mislio na IPKK nego na IPKO. Jedno slovo, a razlika ogromna.[smiley]

Iako se slažem s vama kolege glede ove dionice, situacija nije dobra. Kupnja skoro ni ne postoji, a to znači da polako možemo doći i do 5000, a onda i rast kojeg priželjkujemo ide s niže razine, pa niti neće skoro dohvatiti realne visine. Očito je strpljenje jedino što nam preostaje. Ja ušo na 9600, fak. Imam nešto keša, ali će to otići u dionice koje kratkoročno “rade”.

Nisi izgubio, sve dok nisi prodao.

Pri cijeni od 6650 kn: P/BV = 1,6 P/E = cca 22 (projekcija na temelju prva 3Q) Stalan rast premija i dobiti. Redovita isplata dividende. JDD kotacija. Veliki Free float. Pa ima li takvih još na našem tržištu? A dionicu nitko neće taman da mu je daš đabe. Jednostavno da čovjek ne povjeruje.[angry]

Sve to zaista stoji,ali zaboravio si još jedan ‘pokazatelj’ G/I = 100 (Grgich inside)
[proud]

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

Ponovo sam pogledao izvješće za 9 mjeseci. Neto dobit veća za 11 % u odnosu na 9.mj. 2006. Nazvao prijatelja koji je voditelj JDOS-a u mom gradu i pitao ga što on zna o tome. Kaže da će rezultati za kraj godine, s obzirom koliko on vidi koliko ima sklopljenih ugovora biti bolji i to solidno bolji od prošle godine. I oni tamo se čude cijeni dionice. Jednostavno treba pričekati, to se uvijek isplati.[thumbsup]

Ako bi ovo stanje smetalo velikim, oni bi reagovali. Čini se, da još niso kupili sve što hoču ali jim je cena još visoka. Zanimivo, kako se nitko ne boji preuzimanja.
Dali netko zna kakva je trenutačna vlastnička struktura?
Ja sam na STRONG BUY!

New Report

Close