Ma nije sve tako crno.
Ovo treba iskoristiti i dokupiti.
Danas kupio nešto,ai i sura sam na kupnji.
I stvarno mi nije žao što me je neko poklopio na bidu.
Samo napred!
Pri cijeni od 6650 kn:
P/BV = 1,6
P/E = cca 22 (projekcija na temelju prva 3Q)
Stalan rast premija i dobiti. Redovita isplata dividende. JDD kotacija. Veliki Free float. Pa ima li takvih još na našem tržištu? A dionicu nitko neće taman da mu je daš đabe.
Jednostavno da čovjek ne povjeruje.[angry]
Možda je problem u image-u tvrtke i uprave tj. samog Grgića ..
ne bi bilo prvi puta da dotični lik odigra neku od svojih “kamenjarskih” igrica u kojoj on prolazi odlično a svi drugi ponešto praznija novčanika …
Grgić nije član uprave nego jedan od večih dioničara (ako si mislio na Dubravka). Možda on prolazi nešto bolje, ali kraj njega je i svima ostalima dobro. Na kraju krajeva, malo je tvrtki gdje ne postoji jaz na relaciji uprava-većinski vlasnik-dioničari.
Da istina , bolje je biti “uz” uspješnu osobu nego biti “protiv” ..
mislim ni meni nije baš jasno da ova dionica nije u fokusu uz ove fundamente , jedino što mi pada na pamet je ili da stanje nije takvo kakvo se izčitava iz izvještaja , ili ljudi nemaju povjerenja u upravu i budućnost poslovanja ..
Možda je to jedan od razloga , ali meni prvo što pada na pamet je “efekat krda”. Kod nas se ne ulaže na temelju racionalne procjene nego na temelju one stare “kud svi tu i čoravi Mujo”. Donedavno IPKK ili ZDNK nitko nije htio niti pogledati ( i to s razlogom) i onda odjednom netko lupio po asku i sva rulja za njim. Zbog čega? Što se u tim dionicama promjenilo da cijena u kratko vrijeme poraste 2-3 x. Zbog čega su svi navalili na preskupe brodare i građevinarce? Pa zbog toga jer svi o tome pričaju i to svi kupuju. To što gube na cijeni i što su i na ovim razinama još uvijek jako precjenjeni nema nikakve veze. Pa zar nije jeftino sada kupovati ATPL kad je prije par dana bila gotovo 20% skuplja. To ti je filozofija prosječnog hrvatskog investitora i dok se ona ne promjeni fundamenti neće imati baš preveliku ulogu u formiranju cijena.
A ja ću i dalje dokupljivati JDOS. Malo je dionica za koje se može i u najljepšem snu očekivati prinos od 100% u godinu dana, a JDOS realno to mora ostvariti.
Pozdrav
Da potpisujem tvoje razmišljanje; odlično si to oslikao .. [thumbsup]
.. efekt krda je jako prisutan , isto postoji efekt “mode” .. slično kao što se na “špici u Zg” u jednom trenutku može vidijeti dosta ljudi koji su obučeni slično ili vrlo slično “efekt kopiranja; copy/paste”.. tako i na burzi posoje dionice koje su u “modi” koje su “in” .. ok one su na početku priče sa razlogom u toj kategoriji jer ih su ih znalci prepoznali ali onda to prelazi u euforiju krda, i na kraju završavaju na nerealno visokim razinama ..
Moram ispraviti jedan navod iz prethodnog posta. Naravno da nisam mislio na IPKK nego na IPKO. Jedno slovo, a razlika ogromna.[smiley]
Iako se slažem s vama kolege glede ove dionice, situacija nije dobra. Kupnja skoro ni ne postoji, a to znači da polako možemo doći i do 5000, a onda i rast kojeg priželjkujemo ide s niže razine, pa niti neće skoro dohvatiti realne visine. Očito je strpljenje jedino što nam preostaje. Ja ušo na 9600, fak. Imam nešto keša, ali će to otići u dionice koje kratkoročno “rade”.
Pri cijeni od 6650 kn: P/BV = 1,6 P/E = cca 22 (projekcija na temelju prva 3Q) Stalan rast premija i dobiti. Redovita isplata dividende. JDD kotacija. Veliki Free float. Pa ima li takvih još na našem tržištu? A dionicu nitko neće taman da mu je daš đabe. Jednostavno da čovjek ne povjeruje.[angry]
Sve to zaista stoji,ali zaboravio si još jedan ‘pokazatelj’ G/I = 100 (Grgich inside)
[proud]
Ponovo sam pogledao izvješće za 9 mjeseci. Neto dobit veća za 11 % u odnosu na 9.mj. 2006. Nazvao prijatelja koji je voditelj JDOS-a u mom gradu i pitao ga što on zna o tome. Kaže da će rezultati za kraj godine, s obzirom koliko on vidi koliko ima sklopljenih ugovora biti bolji i to solidno bolji od prošle godine. I oni tamo se čude cijeni dionice. Jednostavno treba pričekati, to se uvijek isplati.[thumbsup]