čuo sam da je fima max i puno zaposlenika razl. banaka uložilo novce u jdos …ne bez razloga ..
[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
super, znači da navalimo[tongue]
čuo sam da je fima max i puno zaposlenika razl. banaka uložilo novce u jdos …ne bez razloga ..
Oni baš i nisu neka referenca. U pravilu su sve dionice koje oni imaju pale i ne oporavljaju se baš.
Luzeri, reklo bi se u mom selu. I to vrlo talentirani.
iskreno. gledajući osnovne fund. pokazatelje jdos je daleko ispod fer vrijednosti…po meni jedan od best pick…
ok, to što se fima krca istim te njezini brokeri kupuju jdos za portfeljaše može biti još jedan [thumbsup]
ali činjenica je , da je dionicu srezao onaj izlazak kad se digla do 11000kn..te je počelo masovno izvlačenje…pa ljeto pa korekcije…ako uđemo u tu dugoočekivanu stabilnost, ona bi trebala up i to nadamo se, lagano…
Po meni( posjedujem simboličnu količinu) radi se o dionici sa dobrim potencijalom, naime JDOS je ako se ne varam u segmentu premija obveznih autoosiguranja 2., odmah iza CROS,a to je kod nas još uvijek najzastupljenije osiguranje od svih mogućih vrsta osiguranja,a i u ostalima napreduje..trenutna cijena je gotovo na najnižim razinama od izlistavanja,a mnogi,među kojima i neki fondovi kupovali su ovo i po 30-40% većoj cijeni od sadašnje..[thumbsup]
Yeah, a zašto ju onda ekspresno ne vrate na te razine?!? [huh]
Za Jadransko će biti vrlo bitna sljedeća godina zbog liberalizacije cijena na tržištu osiguranja od autoodgovornosti. Zna se da im je većina portfelja u tom segmentu osiguranja, a sama liberalizacija će vjerojatno voditi smanjivanju marži i posljedićno smanjenju dobiti. Mislim da će sam udio na tržištu zadržati. Nakon izvještaja 2008-1Q znati ćemo na čemu smo.
Po meni ovo je razlog, zašto se neće tako lako vratiti na razine preko 10K.
PS
Glupo je citirati samog sebe ali, ne vidim da itko ovdje spominje tu “beznačajnu činjenicu” u zadnje vrijeme.
Yeah, a zašto ju onda ekspresno ne vrate na te razine?!? [huh]
I ja bih volio znati što se dešava u glavama tih fond managera..možda jer zbog ove korekcije imaju odljev sredstava( npr. FIMINI fondovi) i trenutno nisu u mogućnosti kupovati veće količine..nemam pojma, ja sam ulazio po cca 8600 i tad mi se činilo da je to ok cijena,a sad mi više ništa nije jasno..
@Tango HugoChavez: ” Za Jadransko će biti vrlo bitna sljedeća godina zbog liberalizacije cijena na tržištu osiguranja od autoodgovornosti. Zna se da im je većina portfelja u tom segmentu osiguranja, a sama liberalizacija će vjerojatno voditi smanjivanju marži i posljedićno smanjenju dobiti. Mislim da će sam udio na tržištu zadržati. Nakon izvještaja 2008-1Q znati ćemo na čemu smo. ” Po meni ovo je razlog, zašto se neće tako lako vratiti na razine preko 10K. PS Glupo je citirati samog sebe ali, ne vidim da itko ovdje spominje tu “beznačajnu činjenicu” u zadnje vrijeme.
Što će biti iduće godine tek ćemo vidjeti, a sad možemo o tome filozofirati u 500 postova i opet ćemo biti na istome. Sadašnje činjenice su da je JDOS je odlična tvrtka, dobit joj raste, ima znatne udjele u drugim firmama/osiguravateljskim kućama, ušlo je nedavno u JDD kotaciju itd. Za vraćanje razine na 9000 kn uopće neće trebati puno love jer ispod 9000 kn nema više od 300-400 komada, a toliko je prolazilo u jednoj transakciji (a bilo ih je i preko 1000 komada) kad su veliki kupovali i tako će opet biti kad odluče kupovati, a onda ni 10.000 kn neće biti daleko. Do tada čekanje i dokupljivanje. [cool]
@HugoChavez
Mislim da se u sljedćoj godini cijene polica osiguranja od autoodgovornosti neće mijenjati, a i ako bude zahtjeva za značajno smanjenje cijena HANFA ih sigurno neće odobriti zbog straha od pojave krize kakva se dogodila u Grčkoj (vidi članak u PD od 22.10. http://www.poslovni.hr/57800.aspx ).
Također na poslovne rezultate Jadranskog osiguranja pozitivno će utjecati uvođenje reda na tržištu autoosiguranja budući da uspostavom registara osiguranika i šteta više nije moguće nekontrolirano dodjeljivanje bonusa, kao ni izbjegavanje smanjenja bonusa zbog uzrokovane štete promjenom osiguravateljske kuće. Dakle, uz nepromjenjenu cijenu premije osiguranja i realan obračun bonusa, marža, a posljedično i dobit, Jadranskog osiguranja iz osnovne djelatnosti samo mogu rasti.
Također iz izvješća HANFE za 11. mj se vide daljnji pozitivni pomaci u poslovanju pa tako ukupna bruto zaračunata premija u 11 mjeseci ove godine iznosi 538.178.000 kn, odnosno 9,54% udjela u premiji svih društava dok je u izvješću za prethodni mjesec udio u premiji svih društava bio 9,39%.
I ja bih volio znati što se dešava u glavama tih fond managera..možda jer zbog ove korekcije imaju odljev sredstava( npr. FIMINI fondovi)
Samo bih Vas malo ispravio kolega. Nemaju svi fondovi odliv sredstava zbog korekcije, dobar dio ih ima zbog nesposobnih fond managera. Da sam ja vlasnik Fime, sigurno bih razjurio cijelo Društvo za upravljanje. I nisu oni jedini. Pogledajte da i još neki respektabilni fondovi imaju prinose oko nule u ovoj godini.