Povoljna situacija za ulasak iskusnih igrača koji samo čekaju ovakvu povoljnu kupnju,sigurno s oduševljenjem trljaju ruke …E da mi je sad viška mat. sredstava
Čudno da netko( barem neki fond) ne poklopi prodaju…….količine nisu neke,ali cijena je svakako vrlo povoljna…
još kad se uzme u obzir da je na ovoj dionici i dividenda vrlo izgledna…
Danas mi je stigao upit od gospodje Galic vezan uz info o banci i broju racuna gdje Jadransko Osiguranje moze izvrsiti uplatu za dividendu 2006. Ne spominju ni iznos ni broj dionica ali ako se dobro sjecam ti podatci su vezani uz stanje na dan 17.07.2007 i 180 kn po jednoj. Ako netko s sigurnoscu zna moze me korigirat , ja sam takodjer poslao i upit doticnoj gospodji da potvrdi spomenuto.
Pozdrav
interesantan mi je komentar od Gale, pa molim još objašnjenje u vezi pokušaja izlaska s burze. što bi se dogodilo s nama malim ulagačima koji još imamo dionice, a vlasnici odluče otići s burze?
dIVIDENDA ZA 2OO6 JE 6O KUN PO DIONICI. Mislim, da je neko na ovoj strani dao mail naslov, na koji si opomenuo JDOS za izplatu dividende. To sam učinila i dividenda je u kratkom sjela na račun.
Izlazak iz borze znači, da se malim dioničarom ponudi prevzemna premija za odkup dionic. Isto se določi prolazno vrijeme do napustka berze, vjerovatnu koju godino dana. Tako nastaju veliki “oligarhi”, t.j. zatvorena jaka družba koja upravlja neki aktualan gospodarski resor. u SLO je takav primer sa bivšim autocommercem , sadašnji m ACH, koji je 2oo4 došao na borzu i sad najavio oadlazak2oo8 godine. Vlast firme je izključivo u rokama posameznikov, koji su na berzi još dokupovali dionice i postali več 75 % vlasniki. Vjerovatno sa JDOS nije isti slučaj, a to privatno vlastništvu TOP 1o mi nije najdraže! No, pa treba još malo pričekat. Dionica je svakako jako podcijenjena…
dIVIDENDA ZA 2OO6 JE 6O KUN PO DIONICI. Mislim, da je neko na ovoj strani dao mail naslov, na koji si opomenuo JDOS za izplatu dividende. To sam učinila i dividenda je u kratkom sjela na račun. Izlazak iz borze znači, da se malim dioničarom ponudi prevzemna premija za odkup dionic. Isto se določi prolazno vrijeme do napustka berze, vjerovatnu koju godino dana. Tako nastaju veliki “oligarhi”, t.j. zatvorena jaka družba koja upravlja neki aktualan gospodarski resor. u SLO je takav primer sa bivšim autocommercem , sadašnji m ACH, koji je 2oo4 došao na borzu i sad najavio oadlazak2oo8 godine. Vlast firme je izključivo u rokama posameznikov, koji su na berzi još dokupovali dionice i postali več 75 % vlasniki. Vjerovatno sa JDOS nije isti slučaj, a to privatno vlastništvu TOP 1o mi nije najdraže! No, pa treba još malo pričekat. Dionica je svakako jako podcijenjena…
Daj ne pričaj gluposti. U čemu je razlika između JDOS-a i svih ostalih dd koji kotiraju na burzi. Na našoj burzi ima masa dd u kojima jedan dioničar drži više od 75% pa čak i više od 95% dionica pa još nitko nije najavio odlazak s burze (izuzev Kemike u zadnje vrijeme). Osim toga, vlasnička struktura je ovdje toliko raspršena da je gotovo nemoguće skupiti 75% glasova.
Nemam više namjeru raspravljati o ovakvim glupostima i ne znam koji je tvoj cilj pisanja na ovoj temi
Ja sam samo odgovorila Franciki. Hvala za objašnjenje. I sama imam dionice JDOS, koji ni po koji slučaj neču prodat izpod 95oo kuna. Pa i da ide neko poduzeče sa berze, to znači da treba malim dioničarim ponudit dobru cijenu, ne ovakvo koja je sad i je posledica špekulanta koji su mislili, da če brzo zaslužit, a sad panično prodaju…Koliko vidim po koju dionicu, ništa puno. Pa barem, da stavijo cijeno oko 9ooo kuna i sa prodajom pričekaju koji dan. Odmah bi se situacija promjenila. Mislim, da JDOS bar 3 godine ostaje na berzi i …raste!
Ako se ne varam nema odlaska sa burze dok jedan vlasnik ne sakupi 95%. Nedavno je GKBA najavila odlazak sa burze.