[smiley2][smiley2][smiley2]
(isprika na nekonstruktivom postu, ali nisam izdržao)
Kvalitetna firma, dobro poslovanje, cijena dionice povoljna,a pravih kupaca nema..
Čitam vaše poruke već mjesecima i sad mi je doslo da i ja nešto napišem.Vlasnik sam dionica Josiguranja od kad su mu dionice puštene u prodaju.Ovim tekstom izbacujem svoju frustraciju zbog svih onih, ne znam kako da ih nazovem koji prodaju svoje dionice u bescjenje.Mogu samo reci samo da mi ne pada prodavati tu dionicu po cijeni od 7.750 kuna.E pa svaka im čast ..[smiley16]
Prije sam bio strpljiv sa ovom dionicom a sad sam već ravnodušan.
Objavljena kotacija u jdd,izašlo izvješće,dobit raste a jdos tone,promet smiješan ….Moram
priznati da mi je sve manje jasno šta se tu dešava.
Doduše izlaz na 7700 mi ne pada na pamet.(ulaz je bio na puno većoj cijeni i stupnju optimizma)
[smiley3]
Danas ništa od trgovanja. kak se čini. Možda i bolje, da ne gledam crvenilo.
Ja mislim da je razlog vlasnicka struktura, ima te takav slucaj kod bordospasa i hoteli brela (adanbaka) dionica potcjenjena a u jako cvrstim rukama jednog covjeka vjerovatno vise od 80% dionica
Ja mislim da je razlog vlasnicka struktura, ima te takav slucaj kod bordospasa i hoteli brela (adanbaka) dionica potcjenjena a u jako cvrstim rukama jednog covjeka vjerovatno vise od 80% dionica
Prema dostupnim podacima nitko nema više od 15% jdos-a,da li se netko skriva iza imena dioničara iz prvih 10 to ne znam niti ne želim nagađati
Drzi drzi pogledaj malo top 10 slijedecih d.d kod sda sve ce ti biti jasno.
scos-r-a
ehzs-r-a
kbz-r-a
ed63-r-a
ehos-r-a
euds-r-a
jdos-r-a
Samo im se dio jadranskog oteo kontroli ali su i to stavili pod nadzor, cijena ce biti koliko oni zele da bude. E sada potcjenjena, relana ili precjenjena to je pitanje
Nema se tu što puno razmišljati. JDOS je definitivno podcijenjen i to jako. Doći će opet i njegovo vrijeme. 3Q donio je rast dobiti od 10%. Mogla bi opet lijepa dividenda sjesti na račune. Idealna dionica za ubaciti u portfelj i ostaviti unucima.
Nema se tu što puno razmišljati. JDOS je definitivno podcijenjen i to jako. Doći će opet i njegovo vrijeme. 3Q donio je rast dobiti od 10%. Mogla bi opet lijepa dividenda sjesti na račune. Idealna dionica za ubaciti u portfelj i ostaviti unucima.
Ma slažem se sa svime ali kad sam ulazio u jdos nadao sam se malo kratkoročnijoj zaradi.
E a ja mislim tako: pozno je došao JDOS u 1. kotaciju, jer so glavni vlasniki mislili, da je možejo prije pokupiti a onda vjerovatno izstopiti iz borze. Tako se to radi u Sloveniji. Vlasnici koji več imajo dosta dionic, idejo na borzu, da pokupe još koliko trebajo za vječino-tamo oko 8o %,a onda najave odlazak firme sa borze. Zato je cilj 1. 1o ulagača, da što jeftinije dolaze do dionic. A mali dioničari, jer još nema kapitalska dobit očejo brzo da služe. Počneju prodavat kad vidijo, da se ništa ne dogadža i kupuju drugo. Tako cijena pada i opet je glavni dioničari kupuju jeftino. Zato bi bilo najbolje, da ako se neko več odluči, da prodaje dionico, da je ne ne prodaje, ako se mu ne žuri recimo tamo oko 95oo na gore. To se več dogodiloprije mijesac i tad je dionica rasla. Vjerovatno su onda unutar glavnih vlasnika nešto prevekslali jedno drugom i to za male pare /itak ostane vse u kuči/ i zgodba se ponovila. Tako, da priporočujem, da ako več prodajete, prodajte skupo, pa če sezgodba malo zaokrenit. I bojte se kad vidite, da se povečava dio 1. 1o vlasnika.