‘Jakovčić je u politiku ušao kao trgovac, a tako će i izaći’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Jakovčić je u politiku ušao kao trgovac, a tako će i izaći’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Za koliko je trgovac Damir Kajin prodao svoju guzicu SDPu ?

Damir Kajin nastavlja jednu konstantu “političke” prakse u Hrvatskoj: kada nekog “ambicioznog” kandidata ne podrži njegova glasačka baza, on se na njih – da prostitie ” “popiški”, okrene im leđa i kandidira se sam kao nezavisni kandidat.

To je najbolji dokaz koliko drže do svoje biračke baze i koliko ju cijene.

To su učinili Milan Bandić, Nadan Vidošević, Dragan Primorac i sada Damir Kajin.

Međutim, svi oni se nadaju da mogu nešto postići sami i da im za ostvarenje svojih ciljeva (uhljebljene na funkciju koja automatski nosi veliku plaću iz budžeta) njihova biračka baza kojoj su okrenuli leđa ne treba.

Ali svi oni se uvijek prevare, pa će se preveriti i Damir Kajin. Na njiovu sreću politička nezrelost buiračkog tijela im omogućuje de prođu nekažnjeno odnosno da i dalje ostanu na nekakvoj funkciji i dalje primaju plaću iz budžeta.

o čemu vi pričate?? po čemu su jakovčić i ekipa bolji od kajina?? pa on je produkt njihove škole i s njima je od prvih dana! jakovčić je u istri ono što je nekad bio tuđman u hrvatskoj i to u istri traje dan danas! sad su se porječkali i sad kajin odjednom ne valja, a jakovčić je kao dobar? zabpravili ste njegove afere sa selom sv. Juraj, stanom u poreču itd.???
što se kajina tiče pošteniji je od velike većine vodećih političara u IDS-u!

prodali smo za šaku EUra svoju slobodu, ponos i samostalnost .....amen

Za dadoo:

I Kajin je jedan od onih koji su “ugrabili” privilegiranu mirovinu po patentu Zlatka Tomčića (umirovljenje na jedan dan).

U Hrvatskoj ne postoji službeni podatak koliko je saborskih zastupnka do sada “ugrabilo” takve mirovine. Na svoju sramotu, Kajin se javno vadio na princip “što ne bih i ja, pa svi to rade”.

Što mislite, kako se na takvu praksu gleda u njemačkom Bundestagu? Odmah ću Vam reći: kao na legalni kriminal.

Međutim, Vaš problem je da Vi reznirate na tipično južnoslavenski način (čitaj: u previše skučenim okvirima). Daleko od toga da sam ja oduševljen Jakovčićem a vjerujem niti kolega koji je objavio komentar prije mene. Dio južnoslavenslkog mentaliteta je i to da se uvijek glasa protiv nekoga a nikada za nekoga jer se dilema uvijek svodi na pitanje tko je gori od koga odnosno koji je kandidat manje zlo. Takve dileme su uvijek neiscrpan izvor diskusija i svađa pa se onda ne vidi rješenje.

A rješenje je da se na svaki glasački listić doda i opcija “Za niti jednog od navedenih kandidata”. To već dugo prakticiraju SAD (“None of the above”). Ja nikada ne bih glasao niti za Kajina niti za Jakovčiće još i zbog cijelog niza drugih razloga.

Nažalost, hrvatska političko-izborna praksa ne nudi takvu opciju iako je ona jedino rješenje.

New Report

Close