certifikat služi pljčkanju građana republike Hrvatske
apsolutno! treba ga pod hitno ukinuti pa neka bude isključivo dobrovoljan za privatne objekte, a neka bude obavezan samo za javne!
Energetski certifikat te stiti od potrosnje struje bolje nego pancir kosulja od metka.Na stanu gdje sam ga dao napravit mi struju vise gotovo i ne trosimo. Od kad smo ga napravili potrosnja struje pala za 60%.
***ja imam još više amazing experience s energetskim certifikatom… u utorak navečer mi se žena smilovala i pustila me na zagorsku misu… skupili smo se mi u “vjerskom” objektu i natapali se svetom vodicom izvana i iznutra, jedini problem je kaj sam zbog ogromne količine dima(od “pozdrav od tamjana”) smrdel ko dalmatinski pršut… i kad je misa završila negdje oko pol 2, pol 3 u noći odem do parkinga kad za brisače zataknuta reklama “izrađujemo energetske certifikate za sve objekte – povoljno”… ma nemoj, ti ćeš meni zaklanjat moj vidokrug tim bezveznim papirom dok mi je magla pred očima i još sam se splašil da nije neka kazna od “omiljenog u zajednici” susjeda policajca… ali uskogrudan kakav jesam nisam odmah skužio da je to ustvari bio dar s neba… otvorilo mi se i treće oko i kroz čakru sam počeo primati božansku energiju kao kad je Tesla skužil kak se dela izmjenična struja… nisam još tipa s reklame nazvao no mogu ti reći da samom spoznajom kako postoji jedan tako potreban certifikat, da sam u ova 3 dana već drastično uštedio, doduše na struji ništa, ali na grijanje mi je ušteda čak 100%!!!… možda će zlobnici reći da je to zato kaj već 3 dana ni ne palim grijanje jer je plus 14, ali ja znam da je to zbog energetskog certifikata…zake nije bilo plus 14 prije nego mi je ovaj priheftal reklamu o certifikatu za brisače? dovoljno je da zadžimo misao o energetskom certifikatu i odmah potrošnja drastično pada… pa nisu naši stari praHrvati bili bedasti kad su luksuzne pećine u Španjolskoj sa certifikatom D mijenjali za jednu ogromnu i prostranu pećinu kod Krapine sa certifikatom A+ … da, da duga je povijest energetskog certifikata samo “pre nije smelo o tome da se priča”
Obvezno energetsko certificiranje zgrada jest bedastoća
http://liderpress.hr/blogovi/ekonomalije/obvezno-energetsko-certificiranje-zgrada-jest-bedastoca/
…apsolutno! treba ga pod hitno ukinuti pa neka bude isključivo dobrovoljan za privatne objekte, a neka bude obavezan samo za javne!
Pokusajte napravit jedan na nekretnini u kojoj zivite pa onda sudite. Kad vidite ustedu necete stati samo na jednome garantiram Vam, pozelit cete napravit 2 energetska certifikata za itsu nekretninu jer ustede su ogromne.Ovu blagodat nam je donjelo nase sveto trojstvo Vlada,Predsjednik i Sabor i oni nikada nece iznevjerit ovaj narod.Pa pogledajte gdje ide DIOKi gdje su se neki forumasi pozivali na ovo isto sveto trojstvo.
O čemu je tu riječ ?
Tu se radi o oporezivanju , o parafiskalnom nametu , kojim Paraziti iz Javnog sektora od građana Hrvatske uzimaju novce za lagodan život.
Svejedno je kako se parafiskalni namet zove :
“fiskalizacij”,
“legalizacija” ili
“certifikat”,
to je način na koji će nam oteti ukupno 20.000.000.000,00 (20 miliardi), a da nisu napravili nikakvu novu vrijednost.
Ne treba nama energetska certifikacija.
Trebaju nam pametni ljudi da vode ovaj siromašni napaćeni narod kojemu sva mjesečna primanja odlaze na preskupe režije, pojeftinite plin , pojeftinite preskupu hranu, dajte nam da konačno normalno živimo!
Hoćemo li i grobnice i grobove morati energetski certificirati?
To čak i ima smisla. POgledaš koji je razred energetska …i vidiš što te čeka
od režija……..!
ali, za kuće je drukčije kad je u pitanju kupnja/prodaja…
Onaj tko kupuje- prodaje, sam ide u rizik….svjesno…
+Isto ko i vešmašina…pogledaš razred i vidiš buduću potrošnju struje i vode…!..recimo…
sve to itekako ima smisla, ali po meni za stanove gradene unatrag max 8 godina.
pogledajte cijene novoizgrađenih stanova po energetskim kategorijma u npr zg koji je najveće tržište, pa će vam biti jasno zašto!
Energetski certifikat ne donosi nikakvu uštedu to je samo podatak o klasi štednje energije prema materijalu od kojeg je objekat sagrađen. Dodatnim ulaganjemu u izolaciju objekta se ostvaruje štednja.
ČEmu služi energetski certifikat za iznajmljivanje objekta, to je smiješno!!!
Energetski cerifikat ima smisla za JAVNE OBJEKTE gdje MI odnosno DRŽAVA plačamo troškove grijanja , DAKLE energetski cerifikat DA za sve JAVNE OBJEKTE , a za privatne NE TREBA biti obavezan ,to treba ovisiti o samom vlasniku i njegovoj želji.
Energetski certifikat za privatne objekte treba za objekte koji se grade ili se počinju graditi ,a ne tražiti retroaktivno za stare objekte koji već izgrađeni s građevinskim dozvolama, to nema smisla, bolje da se taj novac usmjeri u poboljšanje energetske efikasnosti.
Dakle stara kuća od 80 m2 oko 100 godina stara koja je u prodaji treba energetski certifikat – to je SMIJEŠNO, takav objekat treba srušiti i nagraditi novi.
Stari objekti su građeni od cigle i zna se žbuke, dakle takvi objekti imaju nisku ocjenu energetske certifikacije TO JE SVIMA JASNO.
Kada se nešto komentira ipak bi se trebalo malo upoznati s tematikom.
Lijepi pozdrav
od 2016. na vlasti više neće biti ova antisocijalna vlada nego neka druga, razumna, narodna vlada koja će voditi brigu o hrvatskom čovjeku te će vrlo izvjesno taj besmisleni lihvarski propis staviti van snage!
O čemu je tu riječ ?
Tu se radi o oporezivanju , o parafiskalnom nametu , kojim Paraziti iz Javnog sektora od građana Hrvatske uzimaju novce za lagodan život.
Svejedno je kako se jedan od 572 (parafiskalna) poreza namet zove :
“fiskalizacij”,
“legalizacija”ili
“certifikat”,
to je način na koji će nam oteti ukupno 20.000.000.000,00 ,
(20 miliardi !),
a da nisu napravili nikakvu novu vrijednost.