Izjava Sanje Sarnavke

Naslovnica Forum Razno Ostalo Izjava Sanje Sarnavke

Iz HZZO-a su reagirali na Sarnavkine prozivke. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Niti HZZO niti kontrolorka HZZO niti bilo tko iz zdravstvenog sustava nije se nekorektno ponio prema gospođi Sanji Sarnavki niti joj prijetio bilo kakvom tužbom ili prekidom bolovanja.
Žao nam je što je gospođa Sanja Sarnavka, u ovom teškom životnom razdoblju, kada se bori s teškom bolešću, u čemu ima punu podršku HZZO-a i cijelog zdravstvenog sustava, osjeća da je nepravedno tretirana no ostaje činjenica da će gospođa Sarnavka, kao i svaki drugi pacijent od HZZO-a i zdravstva dobiti najbolju moguću skrb i njegu, koju joj izdvajanja građana u zdravstveni fond mogu osigurati.

Upravo zbog dužnosti HZZO-a da maksimalno iskoristi svaku kunu poreznih obveznika koja nam je povjerena, za liječenje bolesnih svako izdvajanje novca za nečiju skrb, pa tako i plaćanje bolovanja na teret HZZO-a dosljedno se i temeljito kontrolira.
Tako je svako, ali baš svako, bolovanje u Hrvatskoj podložno kontroli liječnika kontrolora HZZO-a koji ispituju opravdanost svakog takvog izdatka i to bez obzira je li na bolovanju javna i poznata osoba ili bilo koji anonimni osiguranik HZZO-a.

Možda se građani još nisu navikli da HZZO odgovorno obavlja svoju zadaću no HZZO, bez obzira na mogući negativni publicitet, neće odustati od stroge kontrole svih troškova jer je to u interesu svih onih koji uredno izdvajaju sredstva za zdravstveno osiguranje i u interesu svih.

U konkretnoj situaciji, gospođa Sarnavka je na važećem bolovanju do 19. prosinca, kada će se utvrditi opravdanost njegovog produljenja.
Kontrola HZZO-a je ustvrdila da bolovanje i oporavak nakon operacije teku uredno i u skladu s pravilima.
Štoviše, kontrolorka HZZO je obavila svoju dužnost u skladu najvišim standardima struke.
Kontrolori HZZO osiguravaju da se novci namijenjeni liječenju osiguranika troše namjenski i u skladu sa pravilima.

HZZO nikada ne pokreće tužbe protiv svojih osiguranika već u slučaju kada se utvrdi da bolovanje više nije opravdano, prekida bolovanje, što se naravno, ne odnosi na ovaj slučaj niti bilo koji slučaj kad je osiguraniku u tijeku kemoterapija.

.

New Report

Close