ISKON Internet

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ISKON Internet

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Znam da još nije na burzi, ali sredinom veljače se (prema Poslovnom dnevniku) očekuje revizorsko izvješće, a u ožujsku ili travnju IPO.
Zanima me kakvo je mišljenje o tome? Mislite da sa sadašnjeg stajališta tu ima izgleda za zaradu?

Ja kažem da ćemo još vidjeti da li će Iskon izaći na burzu. Nisam baš 100%.
Što se tiče zarade, teško je reći dok ne vidimo eventualnu cijenu.

Statistički podaci kažu da svaki IPO nosi u prvim danima zaradu a onda cijena pada,
znači čista špekulacija…
Ali kod nas bi to čak i moglo fino pičiti gore jer tržištu jednostavno treba svježe krvi…
Pa makara to bila i mala firma tipa ISKON

Hmm..da.. ili bi u prvim danima moglo doć do namjernog obaranja cijena, kao što je to bio slučaj s Lukom Rijeka, a onda uzlet…
Kolika je relativna veličina Iskona, neznam, ali u svojoj niši u RH su fakat jaki. S druge strane špekulira se o povlačenju jednog djela njihovih ulagača, budući da oni u poduzeća ulažu po pravilu odrećeni broj godina. Ako je to najveći razlog izlaska Iskona na burzu nisam baš siguran da bi u daljem periodu se tu moglo puno zaraditi, dok u suprotnom…
Ipak, vjerujem da će na samom početku biti turbulentno…

Nije li iskon već jednom prodan? Budite oprezni!

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

proš kakve veze ima prodan- neprodan sa najavljenim IPO-om firme u ovoj godini?

A to iskreno niti meni nije jasno..

Iskon još nije prodan, ali se priča da je u pregovorima. Zar će paralelno naći strateškog partnera i izaći na burzu?

Iskon je imao svoj boom u ne tako davno vrijeme. Tada je mislim prodan. Od onda nije radio neke velike preokrete u poslovanju niti povečanju broja korisnika. Vjerovatno imam zastarjele informacije. No što vas košta da sve provjerite. Ja da sam nešto pretplatio i napravio promašaj. To bi fino ušminkao, napravio novi plan sa potrebom novih ulaganja u npr. opremu i reklamu, izdao dionice na burzi pa kud pukne. Vidite pošto je prvi put prodan, koliko dionica ide u ponudu, kako stoje, koliko klijeneta imaju, koji su ima planovi, pa bar je lako napraviti analizu takve tvrtke. To je moje mišljenje a Vi radite onako kako mislite da je najbolje. Ionako svakom savjetujem da nikome ne vjeruje a prvo ne meni. Lijepše je kad ljudi kvalitetno razmišljaju a manje se ponašaju kao snobovi i ovce. Pozdrav.

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

IPO IskonInterneta je dobra prilika za kratkoročnu i srednjeročnu zaradu. U to nema sumnje. Dugoročan profit će, s druge strane, ovisiti o okolnostima daljnjeg poslovanja samog “Iskona”, tj. njegove konkurencije, kao i o izlistavanju dodatnih vrijednosnica iz područja internetskog sektora u Hrvatskoj.
Internetski sektor još nije niti počeo s rastom, u duhu rasta globalne internetizacije 90tih. Hrvatsko tržište kapitala je također previše saturirano da se investicija u novu dionicu, novoga sektora ne bi isplatila.
Vrijednost “Iskona” ovisit će o načinu igre inozemnih fondova, a svježa krv uvijek dobro dođe za diverzifikaciju portfolija.

Samo jedna rijec – sramota[smiley16][smiley16]

http://www.poslovni.hr/10385.aspx

New Report

Close