pretpostavljam da nije po veličini, jer bi u tom slučaju bili izloženi više nego li su ukupne zalihe, osim toga valjda su povukli i nešto repromaterijala za novu sjetvu, ako nisu onda nisu normalni
evo;
ako banke nisu poredane po veličini, mislim da nisu ni dobavljači, u zadnjem izvješću ukupna potraživanja su 100 338 397, tako da ………….. moglo bi biti oko 10-ak mil.
Popis dobavljača mi ne izgleda nasumičan. U prvih 30 su velika imena Franck, Vindija, AWT (najveći distributer), Atlantic, Kraš, Dukat, Saponia, Podravka, Coca Cola itd. Na kraju popisa su no-name firme.
I za financijske institucije mislim da su poredane po veličini izloženosti. Na vrhu su ZABA, Erste, RBA, PBZ, Hypo i HPB… Baš zato što je npr. na drugom mjestu Erste factoring, a ne Erste banka izgleda mi gotovo sigurno da su poredani po izloženosti mjenicama.
Ok, sad znamo zašto je uz pad cijene šećera cijena dionice toliko pala.
naravno da uvijek netko zna prije ostalih, netko ima dostupne podatke o kupcima, dobavljačima, kako u IPKK, tako i Konzumu, Agrokoru,
bitno je za budućnost da im više sigurno neće davati bez plaćanja, a zaliha ima, samo da nas poprati rast cijena šećera ili da se dopadnemo kakvom kupcu
KRAŠ je na istom mjestu gdje je i Tvornica šećera Osijek, a Kraš je pao 20% (kao cijena šećera) dok je IPKK 40%.
KRAŠ je na istom mjestu gdje je i Tvornica šećera Osijek, a Kraš je pao 20% (kao cijena šećera) dok je IPKK 40%.
prognozirate dodatni pad Kraša 20 % ili rast IPKK 30%
Nisu sigurno poredani po velicini jedino sta vidim da su neki oznaceni zelenom bojom a to su oni koji su potpisali do sada Vec smo prije konstatirali da ipkk prodaje konzumu, a isto tako da ta izlozenost nije velika po svim dostupnim podacima koje sam nasao.
Da ispravio sam to odma, jer sam taman citao zasto je to tako, brze je bilo pisanje od citanja tog dijela :), A to da nisu sigurno po velicini sam obrazlozio prije par strana zasto mislim kolika im izlozenost moze biti. S druge strane ovi koju nisu pristupili su vecinom manji dobavljaci.