Noiz
To je sezonsko spuštanje od vrha, očekivam rast šećera kroz 4/5 mjese.
Hoće li do kraja godine probiti zadnji vrh na burzi sećera s obzirom da je se pisalo o nedostatku sećera?
Oce li probiti ili ne ovisi o predvidjanjima zaliha secera za sljedecu godinu, a to ce se tek pocet kristalizirat od 9 miseca konretnije, do tada bi se cijena trebala vratit na oko 20 s obzirom na stanje secera, samo svi cekaju indiju da dopusti uvoz secera po jeftinijim cijenama i to bi trebao bit triger za gore vidjet cemo mislim da cijena ne moze puno dole vise s obzirom na stanje.
Imate recimo ovdje prikaz cijena u svijetu, Londonu i prosjecna cijena u EU (treci slide):
https://ec.europa.eu/agriculture/sites/agriculture/files/sugar/presentations/price-reporting_en.pdf
Vidimo da cijena u EU nije ni blizu volatilna kao svjetske cijene i ne mora ju cak ni pratiti u trendu.
Haha…secer ce probiti vrh nikad….analiticar si sto posto…
Ajde analiticaru daj malo konkretnih analiticarskih razmisljanja ?
Probijanjem vrha od 24?
O čemu vi pričate?
I što konzumirate?
osobno ništa ne KONZUMiram, samo IPKKairam, možda reskiram, možda jednom i profitiram, niš” se ne sekiram, pa ne bi valjda uložili 100 mil. u prečistač i uništili tvrtku ka’ veliki Gazda
Dao sam ti što se kretanja šećera tiče.
To je dugoročnija analiza…
Analiza ide to dolje se smatra analizom
No comment
Jos jedna potvrda uske suradnje sa virom dolazi iz prijave AZTN-a
još jedna agencija koja je iznad zakona.. jel mi može netko objasniti u čemu je problem ako se proizvođač i prodavač dogovore oko prodajne cijene? tipa ja tebi po tolko a ti stavi xx% marže.. al ne xxx% jer nitko neće kupovat po toj cijeni..
naravno pod uvjetom da i jedan i drugi nisu teži monopolisti.
pa šta nije to slobodno tržište i ekonomska sloboda?
Napisao sam ti zašto…ti i dalje omaložavaš mene kao iskusnog analitičara…
Vidio sam kako na VDKT dobro analiziras prije misec dana