I osim cijene šećera, što je zajedničko Suedzuckeru i Termes grupi?
Bitan je sektor, to je secer u ovom slucaju koji vani raste a kod nas pada uz to mi imamo bolje makroekonomske pokazatelje
Ma naravno, nije važno poslovanje, nego je važno kakvo nam je vrime. Plus, još mi imamo i svinje, di je to Suedzuckeru. Morali bi rasti bar još duplo od njih više.
u zadnjim sekundama, samo vi pišite
AgroKlub.com mobile
AgroKlub.com – Portal – Ratarstvo – Tekst
2016. je bila dobra za proizvođače šećerne repe
Ratarstvo | 30.12.2016. 13:30
Bila je ovo dobra godina za proizvođače šećerne repe, kaže predsjednik Uprave Tvornice šećera Osijek. Proizvest će se oko 115 tisuća tona bijelog kristal šećera.
Kampanja u Tvornici šećera Osijek počela je sredinom rujna, odnosno 11. rujna je bio prvi dan prerade sirovog šećera i prerade šećerne repe, ističe Damir Rogulja, predsjednik Uprave Tvornice šećera Osijek. Kampanja će trajati do konca godine, a nadaju se da će svi zaposlenici novu godinu dočekati u svojim kućama.
Što se količine tiče, ove godine šećerana će preraditi oko 545-550 tisuća tona repe, preradit će 36 tisuća tona sirovog šećera i od toga će dobiti oko 115 tisuća tona bijelog kristal šećera. Kada bi se to vezalo uz hektare proizvodnje šećerne repe, ugovorili su nešto manje od sedam tisuća hektara, od kojih je 450 hektara u Srbiji, a u Mađarskoj oko 850 hektara.
“Ove godine smo dosegli europski prosjek te je ostvareno nešto manje od 14 tona šećera po hektaru. Digestija je bila vrlo dobra. Ukoliko uspoređujemo prosjek prinosa po hektaru, višegodišnji prosjek iznosi 56 tona, a ove godine će biti 84 do 85 tona šećerne repe po hektaru. Što se tiče udjela šećera u repi, prosjek je iznosio 15,50, ove godine je 16,30”, ističe Rogulja
http://www.agroklub.com/ratarstvo/2016-je-bila-dobra-za-proizvodjace-secerne-repe/29780/
Svakako pogledati video:
– gotova investicija u procistac vode
– vislja cijena secera i ocekuje se daljnji porast zbog malih zaliha secera na trzistu
– jednokratni negativan utjecaj prodaje zaliha secera van trzista EU
– fantasticni prinosi secerne repe
Ocekujem odlicnu godinu za ovu dionicu.
Jako tesko skupiti neku kolicinu ove dionice bez veceg povecanja cijene. Netko mi je prosli tjedan pokupio 250 komada ispred nosa. 🙁
http://www.agroklub.com/ratarstvo/2016-je-bila-dobra-za-proizvodjace-secerne-repe/29780/
Svakako pogledati video:
– gotova investicija u procistac vode
– vislja cijena secera i ocekuje se daljnji porast zbog malih zaliha secera na trzistu
– jednokratni negativan utjecaj prodaje zaliha secera van trzista EU
– fantasticni prinosi secerne repe
Ocekujem odlicnu godinu za ovu dionicu.
Jako tesko skupiti neku kolicinu ove dionice bez veceg povecanja cijene. Netko mi je prosli tjedan pokupio 250 komada ispred nosa. 🙁
neki “veći nosonja” od vas, meni evo dobri ljudi danas udjelili 28 kom po 102, ali nemojte misliti da su to ove prve na asku, ja svoje više ne prodajem do izvješća, pa ćemo onda vidjeti kakva je bila ova kampanja
Šta je ovo danas vani na burzi šećer otišao gore više od 4 posto.
Da nije nsstašica pa skače cijena?
Nije loše za šećer!
Lp
Nije loše i danas šećer raste na burzi.
Lp
Nije loše i danas šećer raste na burzi.
Lp
ipak se mnogi ne osvrću na nove cijene, oni gledaju što je bilo prije, Viro se za razliku od ovoga sasvim solidno kupuje, ako ovo ne djeluje obećavajuće, http://www.agroklub.com/ratarstvo/2016-je-bila-dobra-za-proizvodjace-secerne-repe/29780/ i ukazuje na poboljšanje, ne znam što će
ne se zalijetati, nije ono bio nagovor na kupnju, pomalo