Malo o seceru
http://seekingalpha.com/article/4026446-sugar-falls-cliff
Najzanimljivije mi je da je predvidjanje za sljedecu godinu jos manje zaliha secera nego ove.
Kaj znaci veliki pad na malom prometu?
Firma nije zaduzena, posluje pozitivno, secer rastao sa 12 na sadasnjih 20 dolara, no to nije dovoljno, imamo prodavaca koji zudno izlazi van…. dajte nemojte biti blesavi
e ja mislim da je na ovoj temi skroz bedasto pisati o stanju secera na svjetskim burzama. Cijena dionice ovisi isključivo o Pipuniću…kao i poslovni rezultati firme.
Nažalost tako je bilo i prije nego je preuzeo firmu 🤐
e ja mislim da je na ovoj temi skroz bedasto pisati o stanju secera na svjetskim burzama. Cijena dionice ovisi isključivo o Pipuniću…kao i poslovni rezultati firme.
Nažalost tako je bilo i prije nego je preuzeo firmu 🤐
znači – nema veze je li tona šećera u eu 400 eura ili 530 ili 570. to nema veze.
to je kao da kazete – bdi indeks nema veze s atpl, a tankerske vozarine nemaju veze s tpng.
samo konstatiram činjenice, Pipunić tj. Žito je vlasnik 85% a ujedno je glavni dobavljač (ili jedini) repromaterijala (š.repe).
Rezultat može prikazati (iliti našteliti) kako god želi…uostalom na taj način je svojevremeno ‘ispod žita’ preuzeo firmu 😉
Nažalost fundamenti i cijena po toni ne igraju tu puno 😆
Pa nije ispod žita, nego preko Žita! 😀
Pa nije ispod žita, nego preko Žita! 😀
to je više predložno-padežna konstrukcija koja bi trebala opisati način na koji je to napravljeno.
..al tko sam ja da to sudim, imamo svu silu institucija koje bi o tom trebale voditi računa 😀 😀 😀
samo konstatiram činjenice, Pipunić tj. Žito je vlasnik 85% a ujedno je glavni dobavljač (ili jedini) repromaterijala (š.repe).
Rezultat može prikazati (iliti našteliti) kako god želi…uostalom na taj način je svojevremeno 'ispod žita' preuzeo firmu 😉
ajmo ne pričati gluposti, molim lijepo.
žito tj pipunić nije dobavljač, nego kooperanti su dobavljači. ili mozda pipunić sadi repu u svom dvorištu
količina i cijena su nebitni – pa da, kako se ja nisam toga sjetio – proizvodim šećer al bas me briga hocu li ga proizvesti 100 ili 140 tona, i bas me briga hocu li tonu prodati po 400 ili po 570 eura. to je nebirno, kaže skroznovi.
ovakvi argumenti su molim za igh i hdel i ostale zvijezde, ovdje ako želite srušiti dionicu onda postajte padanje cijene na svjetskim trzistima, ili poplavu nekog njihovog skladista ili nabijanje poreza ili nesto sl. ovo baljezganje je samo neukusno.
@investimir,
1. hebe mi se za ovu dionicu, sretno svima bilo u njoj 😆
2. glede nje savjetujem svima da se bolje informiraju o IPKK-u prije i poslije Pipunića kao i načinu na koji je firma preuzeta 😎
Rezultat može prikazati (iliti našteliti) kako god želi…uostalom na taj način je svojevremeno 'ispod žita' preuzeo firmu 😉
ajmo ne pričati gluposti, molim lijepo.
žito tj pipunić nije dobavljač, nego kooperanti su dobavljači. ili mozda pipunić sadi repu u svom dvorištu
količina i cijena su nebitni – pa da, kako se ja nisam toga sjetio – proizvodim šećer al bas me briga hocu li ga proizvesti 100 ili 140 tona, i bas me briga hocu li tonu prodati po 400 ili po 570 eura. to je nebirno, kaže skroznovi.
ovakvi argumenti su molim za igh i hdel i ostale zvijezde, ovdje ako želite srušiti dionicu onda postajte padanje cijene na svjetskim trzistima, ili poplavu nekog njihovog skladista ili nabijanje poreza ili nesto sl. ovo baljezganje je samo neukusno.
[/quote]
možda bi novi čovjek samo još dokupio, a nema previše u ponudi do 100, a kampanja se bliži kraju, a cijena porasla, a ugovorene nove veće količine za proizvodnju, a vidite da ih ja imam dovoljno, kada ovako pišem
@investimir,
2. glede nje savjetujem svima da se bolje informiraju o IPKK-u prije i poslije Pipunića kao i načinu na koji je firma preuzeta 😎
o tome nema smisla razmisljati – to je kao pričati o konzumu priju todorića. ili o croatia osiguranju prije adrisa. lanjski snijeg. to više nisu iste firme.
@investimir,
ne zanima nas Pipunić, zanima nas što misli Zadro i francuzi