Kolega, na Pipuniću ćete se obogatit kao i mnogi na Todoriću😃 Treba samo drukati i navući puno naivaca. Mnogi su u Blje ulazili na 70 i sada samo maštaju o obratu.ali …
Čuvajte vaš novac
Sad kad si ti proda sad vise niko nece zaradit?
Ja želim da zaradite svi koji ste unutra Toda je davno rekao da male ulagače smatra sitnim špekulantima itd. Nema tu kruha po mom mišljenju.
Kad je šećer bio 24-25 usd/lb cijena dionice je bila 220-240 kn, danas je šećer na 20 usd/lb a dionica 80 kn.
Nešto ne štima!
Šećer stigao na 24 usd/lb.
Još čekam zakašnjelu reakciju dionice na ovakav porast cijene šećera.
Kolega, na Pipuniću ćete se obogatit kao i mnogi na Todoriću😃 Treba samo drukati i navući puno naivaca. Mnogi su u Blje ulazili na 70 i sada samo maštaju o obratu.ali …
Čuvajte vaš novac
dobri čovječe, baš ti hvala. evo odmah (malo ) sutra ću te poslušati.
Tin i ostali kolege koji prate,
koliko ocekujete dobiti u 3q i zatim u 2016 s obzirom na sigurni rekordan urod uz sadasnju cijenu??
Cijena šećera na svjetskom tržištu ima utjecaj na cijenu IPKK kao i cijena nafte na dionicu INA ili u jednakoj mjeri kao i kupnja Merkatora na cijenu BLJE. 😃 Zabavno je sa vama raspravljati, budućim milijunašima
Cijena šećera na svjetskom tržištu ima utjecaj na cijenu IPKK kao i cijena nafte na dionicu INA ili u jednakoj mjeri kao i kupnja Merkatora na cijenu BLJE. 😃 Zabavno je sa vama raspravljati, budućim milijunašima
koliko komada bi uzeli?
…kolega stvarno mi je žao što niste kupovali na vrijeme na razinama od 50 i 60 kuna kad je šečer započeo sa rastom…pa ako to vama nema utjecaja na cijenu onda stvarno ne znam zašto se danas prodaje i kupuje po 120 kuna…eto vjerojatno tek tako netko ima novaca na razbacivanje pa kupuje…nadam se da će te na 150+ kuna naći još kakav zgodan komentar…
koliko ocekujete dobiti u 3q i zatim u 2016 s obzirom na sigurni rekordan urod uz sadasnju cijenu??
…tu možemo sada pretpostavljati ….s ovim cjenama do kraja godine trebalo bi biti po mojoj procjeni(samo moja procjena i ništa više) negdje između 20 i 30 miliona kuna….osobno očekujem nekih 5 miliona plusa u 3Q i 10 miliona u 4Q + 12 iz prva dva Q…sve više od toga bilo bi extra premija….
…tu možemo sada pretpostavljati ….s ovim cjenama do kraja godine trebalo bi biti po mojoj procjeni(samo moja procjena i ništa više) negdje između 20 i 30 miliona kuna….osobno očekujem nekih 5 miliona plusa u 3Q i 10 miliona u 4Q + 12 iz prva dva Q…sve više od toga bilo bi extra premija….
[/quote]
Moj izracun se zaustavio na cca 30-32Mkn za 2016 ukupno. Tu sam ukljucio naravno i troskove za prociscivac. Naglasavam da se radi o osobnom izracunu. No ono sto mi se svidja kod IPKK jest jaka bilanca jer imaju 46,6% vlastitog kapitala.
bravo, odlično poentiranje!