IPKK konsolidirano
Pa evo konsolidirano,
Eto konsolidirano je ipak gore.
Ipak mislim da je dionica bubnula na dno i da od ove godine idemo na više razine značajnije.
Eto konsolidirano je ipak gore.
Ipak mislim da je dionica bubnula na dno i da od ove godine idemo na više razine značajnije.
Da gubitak je duplo manji od prošlogodišnjeg Q4. A i velika im je stavka “c) Ostali vanjski troškovi” kroz cijelu godinu!
Bolje od Vira!
Viro: – 220.000.000 kn
IPKK: – 43.000.000 kn
Još u izvješću kažu da su imali 29% veći prinos ali da je za 30% manja otkupna cijena bila.
Cijena šećera ih ubija nešto kao BDI kod brodara,iako ipak nije toliko pala,ali plus je nemoguća misija.
Bolje od Vira!
Viro: – 220.000.000 kn
IPKK: – 43.000.000 kn
Još u izvješću kažu da su imali 29% veći prinos ali da je za 30% manja otkupna cijena bila.
Gledam to FI od IPKK i zasto je gubitak tako “mali”, odnosno mnogo je manji od onoga kod VIRA.
Stvar je u stavci “Obveze prema dobavljačima”. Ona se kod IPKK povecala za 90 miliona kuna u prosloj godini (sa 86 na 174 miliona kuna), dok je kod Viro takodjer povecana ali mnogo manje. (14 miliona kuna).
Znaci, da je IPKK placao svoje dobavljace, minus bi bio znacajniji. Bojim se da bi se taj minus mogao “odraditi” ove godine. 🙁
Zato pogledaj kratkotrajnu imovinu, mislim da je ovo odlično vođena kompanija u katostrofalnim uvjetima na koje se nemože utjecati.
Ma vidio sam da su zalihe gotovih proizvoda velike, uistinu velike, ali ovaj poduplani dug prema dobavljacima me odbija da krenem ulaziti u dionicu.
Mislim da cu pricekati bar jos jedan kvartal…
Naznake oporavka tržišta šećera
Sve ukazuje kako bi ova godina mogla biti godinom oporavka cijene šećera na svjetskom i europskom tržištu, u čemu priliku za poslovni uzlet vide i hrvatske šećerane, mišljenja je savjetnik Uprave Vire Miroslav Božić koji je zadovoljan što je, kako je kazao, nakon 22 mjeseca konačno zaustavljen trend pada cijene šećera.
Prema njegovim riječima, zalihe šećera konačno su počele padati u proizvođača te se očekuje kako bi do kraja ovogodišnje tržišne godine one mogle biti manje i za milijun tona na razini EU. Osvrnuvši se na položaj hrvatskh šećerana, Božić je ustvrdio kako od ulaska Hrvatske u EU znamo da je paket koji je ispregovaran za tri hrvatske šečerane donio stabilnost za određen broj godina jer je proizvodna kvota koja je Hrvatskoj utvrđena dvostruko već od kvote koju ima Mađarska ili Slovačka.
http://www.agroklub.com/ratarstvo/oporavak-trzista-secera-prilika-za-secerane/15884/