Petina prijatelju u pravu si, ali i sam znaš kako naša burza funkcionira, kod nas nema investiranja, čim imaš iole neku zaradu prodaj i bježi i jednog dana se vrati, i ja sam ti LKPC prodao po 1400 i sada ponovo kupio 3 puta više.
7.BALINGER VALTER (43520777039) 4.124 0,27 +61
http://www.youtube.com/watch?v=oPHJSs1nm50
Nema stajanja sad… Zauzmi gard… [emo_namigusa]
Nakon 9 mjeseci ove godine operativna dobit Termesa 42 mil, neto dobit 33 mil!
Viro ima operativnu 23 mil, neto 10 mil!
U isto vrijeme P/B Vira je 1,32 ,a Termesa 0,45!
Mozda je ovkao bolje za nacrtati..Neto dobit po dionici IPKK 46.14kn, VIRO 7.21kn po dionici neto dobiti ! Nema veze, neka stoji di je, prilika za dokup samo takva
Mozda je ovkao bolje za nacrtati..Neto dobit po dionici IPKK 46.14kn, VIRO 7.21kn po dionici neto dobiti ! Nema veze, neka stoji di je, prilika za dokup samo takva
Prema ovome, želiš li reći da bi uspoređujući cijenu dionice VIRA od 600,00 kuna, cijena dionica IPKK trebala koštati cca 3800,00 kuna. [emo_smijeh]
Ili prema odnosu P/B cca 1800,00 kuna. [emo_smijesak]
Nema veze, neka stoji di je, prilika za dokup samo takva
Tako je!!! To je pravo razmišljanje!!! [emo_palacg]
I to su prave dionice, kad ti je drago sto cijena ne ide gore da mozes skupit jos stogod love i nadokupiti! Jer si siguran da vrijedi više i da kad-tad mora doći na realnije razine! [emo_palacg]
Prema ovome, želiš li reći da bi uspoređujući cijenu dionice VIRA od 600,00 kuna, cijena dionica IPKK trebala koštati cca 3800,00 kuna. [emo_smijeh]
Ili prema odnosu P/B cca 1800,00 kuna. [emo_smijesak]
[/quote]
Ne, daleko od toga! Kad bi se Ipkk trgovao na P/B 1,32 bio bi na 530 kn! Iako je iluzorno takvu cijenu ocekivati jer Termesova cijena nije sticena kao Viro od strane MF. Mada u opcijama neke prodaje svasta je moguce. U svakom slucaju ovo izvjesce je pokazalo da Ipkk dobro radi i da su uspjeli nadmasiti Viro u poslovanju te su sa manjim prihodima ostvarili bitno vecu dobit! A za ocekivati je u blizoj ili daljoj buducnosti neka preuzimanja jer euro secerane ili pak one preko Drine jedino tako imaju mogucnosti sirenja, a para im ne nedostaje. 😉
Kolege samo tocnosti radi..temeljni kapital drustva podjeljen je u 1 440 000 dionica IPKK-R-A..pa su onda i eps i pb malo drugaciji ali jos uvijek poprilicno iznad trenutne trgovinske cijene.
Pozdrav
Imas pravo, eto sto se desi kad nabrzinu zelim nac broj pa ga ne provjerim duplo..Broj uvrstenih 715 000, no ukupan broj 1 440 000…OK idalje zarada po dionici = 22.91kn
mislim da bi od prodaje vira (ukoliko cijena ne bude manja od sadašnje) baš ipkk trebao izvući najveću korist. nemam ih, ali želja postoji