IPKK (Termes Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IPKK (Termes Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Položen temeljni kamen za novu tvornicu čokolade i bombona

Kao dioničari trebali bi znati da tvornica čokolade Kandit nije više u vlasništvu Termes gurpe (IPKK). Radila je gubitke i prodana je uz kapitalni gubitak od ako se ne varam od 40mil kn što je pokvarilo RDIG 2011g

Imam nešto dionica, ali ova godina najvjerovatnije neće biti kao predhodne dvije. Ovaj biznis s šećerom je zeznut, rezultati ovise o puno faktora.
[/quote]

…vidim da šala ,škodi a kažu da smijeh lijeći.

evo par crta o Termes grupi:

Imajući u vidu aktualna tržišna kretanja te stratešku usmjerenost Žito Grupe u svibnju 2011. godine Kandit Grupa d.d. Osijek prodaje tvrtku Kandit d.o.o. Osijek (tvornica čokolade i bombona) tvrtki Mepas d.o.o. Široki Brijeg (www.mepas.net). Kupac je preuzeo brand „Kandit“ opremu, zaposlenike i zalihe te preuzeo obvezu proizvodnju dislocirati s lokacije u Osijeku, Frankopanska 99 do sredine 2014. godine.

Kako je brand „Kandit“ prodan kupcu Mepas d.o.o. u kolovozu 2011. godine je uslijedila promjena naziva tvrtki u sadašnju.

Ma nisam baš optimističan za ovu godinu jer zalihe su šećer iz repe i šećer iz trske.
Šećer iz repe proizvode u zadnjem kvartalu i izvoze a zbog nižeg uroda pretpostavljam da su sve prodali, pa nemaju šta izvoziti do sljedeće sezone. Dok šećer iz trske mogu isključivo prodavati na domaćem tržištu a to je 50t tona čini mi se da je kapacitet našeg tržišta 145t tona.

Ulaskom u EU proizvodnja može biti max. 68t tona iz repe i 14t tona iz trske dok je prošle godine prodano 105t tona što znači da će im prodaja biti najmanje 20% niža nego prošle godine, a tu je uvijek rizik da urod repe podbaci kao i prošle godine.

Hm…nisu li Ipkk-u zapravo od ove godine digli izvozne kvote za oko 15%!

http://www.vecernji.hr/biznis/viro-se-buni-bez-razloga-mi-smo-zakinuti-novim-secernim-kvotama-clanak-485998

Ko se s nama druzi zivot mu je duzi

Više nema izvoznih kvota već su sada proizvodne, IPKK može proizvesti najviše 67.5t tona šećera iz repe i 14 t tona iz trske koji do sada nije bio ograničen.

Više nema izvoznih kvota već su sada proizvodne, IPKK može proizvesti najviše 67.5t tona šećera iz repe i 14 t tona iz trske koji do sada nije bio ograničen.

http://www.glas-slavonije.hr/186574/7/Nakon-zute-kampanje-u-planu-nova-ulaganja-od-30-milijuna-kuna

“Kako ističe Ilija Nedić, predsjednik Uprave Tvornice šećera Osijek, u planu je uvesti i preraditi više od 30.000 tona sirovog trščanog šećera. Riječ je, podsjetimo, o šećeru koji hrvatske šećerane prerađuju za potrebe domaćeg tržišta. Šećer proizveden iz šećerne repe završava na tržištu Europske unije”

to je ipak malo više od 14 t tona iz trske ……

Kad vremena nisu bila teška i kad novaca nije bilo malo???? Tko se toga sjeća???

Kvote za šećer iz šećerne repe se znaju i to je tako kako je Antiša pisao. No, ne znam odakle mu podatak za kvote iz šećerne trske. Antiša, di si iščupao ovih 14t ?

Je li dodijeljena kvota dostatna za opstanak svih triju šećerana u RH?

– Slijedi im dodatni izazov, ali s obzirom na ukupnu nacionalnu kvotu i dosegnutu razinu konkurentnosti, postoje dobre osnove za nastavak dugoročno održiva poslovanja domaćih šećerana. Ukupna proizvodnja šećera u RH u referentnom je razdoblju od 2005. do 2008. godišnje iznosila oko 300 tisuća tona, od čega je proizvodnja šećera od šećerne repe u prosjeku iznosila oko 220 tisuća tona. Dodijeljena nacionalna proizvodna kvota za RH iznosi 192.877 tona šećera od šećerne repe, što je za oko 12% manje u odnosu na proizvodnju u referentnom razdoblju. No, hrvatske će šećerane prve tri godine nakon ulaska RH u EU imati pravo uvoziti i sirovi šećer u ukupnoj nacionalnoj kvoti od 40 tisuća tona uz carinu od 98 eura po toni.
Vaš link …

time is the great teacher, but unfortunately it kills all of its students

E trava na tebe sam zaboravio, a ipak je ovo tvoje područje…;-)….no ovdje što si naveo se samo spominju kvote za šećer iz šećerne repe. Što je s trskom ?
Antiša je izbacio kvotu od 14tt ? Ne znam di je to našao…Nadalje to je i u suprotnosti s ovim podatkom koji je naveo gore kolega profesor da ove godine planiraju proizvodnju od 30tt iz trske ??

I još ono što me zanima pa ako neko zna neka napiše…Da li je profitabilnost jednog i drugog ista ili nije ????

…sirovi šećer u ukupnoj nacionalnoj kvoti od 40 tisuća tona uz carinu od 98 eura po toni.

To je ključ za trsku…opet po 1/3 svakome što ispada cca 14tt na IPKK…

Odmah nakon službenog preuzimanja Nakon službenog preuzimanja čepinske uljare uložit ćemo 12 milijuna eura u pogon za ekstrakciju – izjavio je Marko Pipunić

ČEPIN – Novi, budući vlasnik IPK Tvornice ulja Čepin, Marko Pipunić, vlasnik i direktor osječkog Žita, jučer je okupio 100-tinjak proizvođača suncokreta, dugogodišnjih kooperanata te tvrtke, s područja čak tri slavonske županije – Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske – kako bi ih upoznao s planovima koje ima za tu tvrtku.

– Prije svega naveo bih da mi još nemamo službenu potvrdu da je naša ponuda za IPK Tvornicu ulja Čepin odabrana kao najbolja, imamo za sada samo usmenu potvrdu. Službena potvrda da Žito ulazi u vlasništvo uljare očekuje se za desetak dana na sjednici Vlade RH – izjavio je okupljenim kooperantima Pipunić te dodao kako odmah nakon preuzimanja u Uljaru planira uložiti 12 milijuna eura u pogon za ekstrakciju kako bi se povećala konkuretnost proizvodnje.

U idućem razdoblju, dodao je Pipunić, Žito planira uložiti još 20 milijuna eura.

– No, to sve neće značiti ništa ako i vi u svemu tome ne vidite svoj interes, što znači da trebate raditi s nama, a ne s konkurencijom. Želio bih da shvatite da nitko ne može vaš suncokret koji proizvedete bolje platiti nego mi u Žitu. Osim toga, mi smo tu, ako treba možete nam i prigovoriti jer smo mi tu, tu živimo i radimo i želimo da ovom kraju vratimo industriju – rekao je Pipunić te je dodao kako su spremni ugovoriti, isplatiti i preraditi cjelokupnu hrvatsku proizvodnju suncokreta koja se ovo proljeće procjenjuje na oko 40.000 hektara.

Za usporedbu, na području cijele Hrvatske godinama se sije između 29.000 do najviše 34.000 ha suncokreta. Kako se moglo čuti, ove se godine očekuje rekordna proizvodnja suncokreta na oko 40.000 ha zbog dobre cijene. Lani je, primjerice, bila 3,5 kn/kg.

Na skupu s proizvođačima suncokreta bio je i Stjepan Komar, izvršni direktor IPK Tvornice ulja Čepin, koji je izjavio kako su u tvrtki jedva dočekali uspješan završetak privatizacije i da je sada cilj ugovoriti što više površina pod suncokretom i maksimalno iskoristiti kapacitete.

Juraj Klarić iz Poljoprivredne savjetodavne službe Osječko-baranjske županije predstavio je rezultate lanjskih pokusa suncokreta.

Evo nam gazde medju prvih 10

http://www.seebiz.eu/forbesova-lista-todoric-i-dalje-najbogatiji-pipunic-medu-prvih-deset/ar-60274/

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Samo naprid druže! Bori se! Zapamti da niti ti niti ja ne odlučujemo o cijeni duionice!Svaka info. je hvale vrijedna kako bi nekome pomoglo u odluci da kup i ili nedajbože sada proda. I to je sve!

Ima se…
http://www.glas-slavonije.hr/194315/1/Zito-jedino-radnicima-isplatilo-uskrsnicu-u-gotovini

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close