Zar im za to nije dosta 75%, što već imaju (tako se pisalo kod Vira)?
do praga od 95% treba im 5% odnosno cca 68000 dionica, a zanimljivo je da je u periodu od 18.10 protrgovano ukupno otprilike baš toliko. Na kupnji je najmanje jedan jak kupac, ali sigurno nije stekao 5% osim ako ne djeluje duže. po zakonu mogli bi steći 5% udjel za 152 kune i zatim napraviti squeeze out po 152 bez ikakvih prepreka.
bilo bi pošteno i vrlo izgledno da ponude kao u prethodnoj ponudi 235 kuna ali sumnjam da će više od toga…
Uglavnom točno, osim onog da može napraviti squeeze out po 152 kune bez ikakvih prepreka. Svaki dioničar može sudskim putem vrlo lako dokazati da tvrtka vrijedi puno više i tražiti realnu isplatu. Vidi Siemens Hrvatska.
Iz istih razloga upitno je može li po takvoj cijeni skupiti 95%
Moja informacija kaže da ide po 250 kuna, a hoće li tržište i prebaciti tu cijenu, vidit ćemo.
Kod nas što piše u Zakonu je mrtvo slovo na papiru. Da ima Zakona sankcionirale bi se nepravilnosti kojih svakodnevno ima na ZSE. Jedno je što piše a drugo je što je u praksi.
Mislim da ne mora dat JP, jel su već od prije djelovali skupa? Neka me netko ispravi ako griješim. Ako misli dati dobrovoljnu ponudu, onda ne znam ko će mu dati po cijeni od 152kn!? Cijena na burzi je stabilna oko 230kn. Očekujem da ove godine isplate dividendu od oko 20 kn…
Trenutna knjigovodstvena vrijednost je oo 380 kn…ako je to tocno , kao i podatak kolege koji kaze da im do praga od 95 % nedostaje 68000 dionica..neka ponude 400 kn po dionici i imat ce trosak od oko 27 i pol mil kuna sto s obzirom na dobit i nije neki silni novac a realno govoreci veliki broj dionicara bi trebao s tim biti zadovoljan pa bi i “ovce bile na broju a i vuk sit”.
S druge strane ako se ostvari ideja o dividendi..recimo 20kn…to je isplata od oko 30ak miliona kuna (50 ostaje od zarade u Termesu) od kojih 24,5 ide Zitu..sto opet znaci da mu malo nedostaje za dodat ili moze povecat dividendu i sa tako izvucenim novcem isplatit sve nas..Opet svi zadovoljni…i nitko ostecen
Naravno ovu so samo moja razmisljanja i kako bi to bilo izvedivo na “posten” nacin a i da spominjana cijena od 250 kn nema veze sa tim.
Pozdrav
Slažem se u potpunosti s Lucijanom da bi tako sve bilo jednostavnije, no zašto bi netko dao 400 kuna (27.2 milijuna) ako isti efekt može ostvariti i s 230 kuna (15.6 milijuna) a ako je bio pametan i već osigurao 5% s 152 kune (10,3 milijuna)?
Uz uvjet da se netko i pobuni kao kod Siemensa, poznavajući pasivnost hrvatskih ulagača tužbu neće pokrenuti vlasnici više od 1000-2000 dionica i njih nakon 5-10 godina suđenja na kraju može i isplatiti 400 kuna (to je razlika 250-500 tisuća kuna) a ostatak od 17 milijuna sprema u džep odmah. Krenite od sebe i izračunajte da li vam se za vaš vlasnički udio isplati čekati 5-10 godina s dotle mrtvim kapitalom u IPKK, angažirati odvjetnika, plaćati mu troškove?
BILIV MI – DIS IS KROEJŠA.
Dodao bih tome i ono o čemu je na ovoj temi na str213,pisao Blackstone, a s čime se slažem….dakle bolje mu je da ne čačka mečku
Previše se ovdje piše o ponudi, koja je totalno nebitna. Ovdje prvu stvar igraju fundamenti i očekivanja da se neće pokvariti, nego da samo mogu bit bolji. Tada ni cijena neće biti ova.
Previše se ovdje piše o ponudi, koja je totalno nebitna. Ovdje prvu stvar igraju fundamenti i očekivanja da se neće pokvariti, nego da samo mogu bit bolji. Tada ni cijena neće biti ova.
cijena je zbog priča o fundamentima narasla u kratko vrijeme +60% i postaje deplasirano ponavljati jedno te isto jer se fundamenti nisu popravili na bolje kroz to vrijeme
Kolefa fago,cijena dionice je još uvijek podcijenjena s obzirom na fundamente i porasla je jer je bila izrazito podcjenjena kao i cjelokupni prehrambeni i turistički sektor a s obzirom na vrlo dobre rezultate koje kompanije postižu uprkos ovim kriznim vremenima bilo je prosto nevjerojatno da cijena dionice bude tako niska.Uvijek gledamo u budućnost pa tako i na ovoj dionici a ona je optimistična kako u prehrambenom tako i u turističkom sektoru.Očekivanja su pozitivna a naredni kvartali to trebaju potvrditi da opravdaju ovu cijenu dionice.
U sridu amerikanac. Nije teško otić na strane stranice i pogledat na kojim se multiplikatorima trže ove dionice.
http://www.bloomberg.com/markets/companies/sugar/
…evo i linka …kliknite na koju, pa ćete tek onda viditi kolko je ova firma potcijenjena