IPKK (Termes Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IPKK (Termes Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Osobno tu ponudu smatram nebitnu…Ako bude ugodnih iznenađenja super, no ne vjerujem…
Ono što mene drži ovdje su prvenstveno fundamenti i iznad toga jedna činjenica.
IPKK je očistio zalihe i očekujem da će u prvom kvartalu samo od Promjena u zalihama poluproizvoda i gotovih proizvoda biti dobiti 30-40 mil. kn-a.

Ako se pak radi o cijenovnom padu zaliha (a ne količinskom) kako je kolega iznad naveo, također bi dobit trebala biti veća iz čistog razloga što ne vjerujem da će cijena gotovog prizvoda pasti. Toga u ovoj zemlji nema…

Vrijeme će pokazati jesam li bio u pravu…

http://www.zse.hr/default.aspx?id=44345

prosječna cijena za 18.1. je 152,54

Pa prodaj po toj cijeni!?Ovdje se radi o tome žele li 95% ili ne ,ako žele morat će se isprsiti sa cijenom,pogledajte malo dionice vezane uz šećer i kanditorske dionice!!!
[/quote]
Ako ponude 200 kn šta misliš gdje će cijena.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Pa prodaj po toj cijeni!?Ovdje se radi o tome žele li 95% ili ne ,ako žele morat će se isprsiti sa cijenom,pogledajte malo dionice vezane uz šećer i kanditorske dionice!!!
[/quote]
[/quote]

Mislim slično kao kolega Flyer!

Meni se čini da je Pipunićev cilj ovaj biser priskrbiti samo sebi. Ako želi ispuniti cilj, cijena može biti samo veća od trenutne. Što veća cijena, veći su izgledi da će ostvariti zacrtano.

[/quote]
[/quote]

Lako je zujat u oblake, ako, ako…ako ponude 8000 šta mislite gdje će cijena. Nemogu oni bez veze dati i bubniti neku ponudu, a i kad bi dali ponudu od 200 kuna, kolega al bi im vi dali dionice po toj cijeni?
Tu treba ići poseban postupak procjene firme, i cijena se određuje po više točaka i teško da može biti procjena ispod ove cijene i pitanje je žele li uopće stjecati toliki udio pošto se nisu trgnili, samo su pakete prebacili i nisu nadokupljivali.
Za mene je ovo trenutno beznačajno, bude li naznaka da žele onda čemo o tome. Pogotovo je sad apsurdno govoriti o prosjeku zadnja 3 mjeseca, ako oni budu htjeli steći 95% u rujnu, možda tada bude prosjek zadnja 3 mj 500 kn, ne treba sada o tome..

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

Evo moje se razmišljanje kreće u smjeru da je razlog ovog “pripajanja”dionica na žito taj da će uskoro krenuti u isplatu dividende s obzirom da je restrukturiranje završeno a dobit će se iz kvartala u kvartal povećavati.

Mislim da ovdje nije nastala obveza za davanje ponude jer su Žito i Termes doo djelovali zajedno u prethodnoj ponudi. Prema zakonu o preuzimanju to je iznimka.
Možemo se nadati dobrovoljnoj…

Koliki je prosjek? Who cares[emo_namigusa]

PS, imam IPKK. Ovo nije nagovor na kupnju niti prodaju.

Poprilicno su brzi sto se tice dostavljanja obavjesti..datum stjecanja 18.01…dostava na zse 28.02.
Usput budi receno…nema kupaca za robnu kucu.

http://www.glas-slavonije.hr/191382/3/Pipunic-RK-Sjenjak-sami-cemo-staviti-u-funkciju.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

zar je neneormalno u hrvatskoj da imamo ijednog poduzetnika da je normalan tip,da je došao do imovine na pošten način i da respektira burzu.

svaki do jednog je robber baron i gleda samo da zavalja i poslovne partnere i male dioničare ako ih imau kompaniji.

ajmo jedan natječaj napraviti za najboljeg gazdu koji se korektno ponaša prema malim investitorima i razumije burzu i želi da mu dionice kotiraju .

šta reći kad gazda jezda I.T. koji je kupio sve firme za jednu ( brojkom 1) kn) ili su mi ih poklonili kaže da šta se mali dioničari bune na belju, to su zločesti špekulanti.
pitao bih ga ja jesu li iz jp morgana špekulanti kad mu daju lovu za mercator ili su investitori.neka proba njih zavaljati,ostat će mu samo ona kamena kuća što je iz imotskog prebacio kamen po kamen u ivanić-grad.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

do praga od 95% treba im 5% odnosno cca 68000 dionica, a zanimljivo je da je u periodu od 18.10 protrgovano ukupno otprilike baš toliko. Na kupnji je najmanje jedan jak kupac, ali sigurno nije stekao 5% osim ako ne djeluje duže. po zakonu mogli bi steći 5% udjel za 152 kune i zatim napraviti squeeze out po 152 bez ikakvih prepreka.

bilo bi pošteno i vrlo izgledno da ponude kao u prethodnoj ponudi 235 kuna ali sumnjam da će više od toga…

Jel može neko obajsnit što bi za nas male dioničare značilo da Žito skupi 95% dionica?

Moje pisanje na forumu je samo iznošenje mojeg mišljenja i nije nagovor na nikakvo djelovanje na tržištu kapitala! .I.

Moze traziti delistiranje dionice sa burze…

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close