IPKK (Termes Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IPKK (Termes Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolika bi bila dobit da se održala jednaka količina zaliha u odnosu na prošlu godinu? (rezlika od 60 mil. kn)
Ma to je više onako, retoričko pitanje….

Kad vremena nisu bila teška i kad novaca nije bilo malo???? Tko se toga sjeća???

Kvote su za izvoz. Na to treba dodati prodaju na domaćem tržištu.

Nove kvote su proizvodne, cca 67 mil tona šećera iz repe i 14 šećera iz trske.

Nije stvar u količini, nego u promjeni cijena po kojima se knjiže zalihe.
Brojku znate…

kolika bi bila dobit da se održala jednaka količina zaliha u odnosu na prošlu godinu? (rezlika od 60 mil. kn)
Ma to je više onako, retoričko pitanje….

IPKK je za sada odradio svoje, ja prodao i čekam 200 za ponovni ulaz [emo_cool]

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije savjet za kupnju/prodaju dionica

Odlično si to napravio kolega. Obećajem ti da ću ti iste te tvoje prodat po 300[emo_palacg].

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

Trenutno jedan od best pick na ZSE

P.S.skoro 38 mil kn ulaganja u vrijednosne papire. U što ulažu. Zna li netko????

Zabini fondovi.

Još jedan pokazatelj bistrine, “entuzijazma” ali i ulagačkoj realnosti ZSE. Firma u dobitku= cijena dolje. Firma pred stečajem= cijena gore za barem 10%.

Citajuci komentare na drugim portalima , saznaje se da je g.NB danas izisao iz ove dionice…bilo je i za ocekivat a i da je one vece naloge na prodaju upravo on stavljao kao i da je u isto vrijeme bio potpora na kupnji…ali ako je samo on igrao igru ovdje..ciji su onda bili nalozi od po 400 komada na kupnji po 230 u zadnjih pola sata..:?..izlazak g NB i ne mora biti tako losa vijest…jedino sto sad bas nece biti veza izmedju prometa ove vrijednosnice i varteksa.::)

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Citajuci komentare na drugim portalima , saznaje se da je g.NB danas izisao iz ove dionice…izlazak g NB i ne mora biti tako losa vijest…

Znači od ponedjeljka počinje masovna bežanija iz IPKK?! bit će dobro ako pad stane na 180 kn jer kad guru izađe, njegovi poklonici bježe za njime [emo_beztona]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Moja je logika malo drugačija. Njegovim izlaskom neće više biti pritiska na asku. Pokazatelji koje je već netko gore postao i business kojom se ova firma bavi, po meni dovoljan je garant da ova dionica nastavlja dalje rasti prema realnijim vrijednostima.

Jao što ste zapeli na pojedinca.
Da se razumijemo,cijenim djelovanje gore navedenog pojedinca i njegov doprinos na likvidnost sustava. Ipak, njemu je ova dionica očito predstavljala špekulativnu poziciju (meni osobno neke njegove velike pozicije bi bile isključivo špekulantski ulaz nikako investicija, npr. jedan holding iz S.Broda).
Ono što hoću reći da je IPKK fundamentalno zaista jaka kompanija (po nekim parametrima i najpodcjenjenija od svih likvidnijih dionica npr. P/E ili P/EBIT). Tamo gdje i nije najpotcjenjenija zasigurno je među prvih nekoliko (ROE).

Kad vremena nisu bila teška i kad novaca nije bilo malo???? Tko se toga sjeća???

…I sad da li su važni pojedinci ili fundamenti? (mislim da čak i pojedinci izazivaju fundamente kao ključni parametar investiranja).
E da, na kraju, što se tiče kvota za šećer. Ona spominjana brojka jest za proizvodnju ali samo za šećernu repu (ako se ne varam) dok je otprilike jedna trećina proizvodnje od trstike (neka me netko ispravi ako sam u krivu)…

New Report

Close