IPKK (Termes Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IPKK (Termes Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tihomir Jakovina oštetio je Viro tvornicu šećera te županjsku Sladoranu, koja posluje u njezinu sastavu, za oko 380 milijuna kuna, tvrde u virovitičkoj šećerani. Toliko će, naime, Viro koštati neočekivani godišnji manjak od više od 10.000 tona u korist osječke Tvornice šećera u idućih sedam godina

…dok su Viru smanjene kvote, osječkoj su šećerani povećane na 67,5 tisuća tona…

[emo_zloban] [emo_palacg]

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

Skoro 6% dolje u jednom danu i to na prilično velikom prometu, ima li tko kakvu informaciju ili razlog za ovaj pad?

Hvala, pozdrav.
[/quote
Ima kolega! Kandit čokolade se na Todoričevoj polici pomiješali sa sapunom i praškom.] Kadit čokoladi ne treba puno šećera pa dolazi do pada prodaje šećera u koris hercegovačke čokolade!

Skoro 6% dolje u jednom danu i to na prilično velikom prometu, ima li tko kakvu informaciju ili razlog za ovaj pad?

Hvala, pozdrav.

Nndavno su velike količine kupovane na 150 kn pa prodaja po ovoj cijeni nosi brzih +30% zarade. Malo će ulagača odoljeti kapitalizaciji ovako lijepe dobiti.

moji postovi na forumu su moje mišljenje, nisu financijski savjeti niti poziv na kupnju/prodaju dionica ili ulaganje u iste

Hvala, pozdrav.

Nndavno su velike količine kupovane na 150 kn pa prodaja po ovoj cijeni nosi brzih +30% zarade. Malo će ulagača odoljeti kapitalizaciji ovako lijepe dobiti.
[/quote]malo njih ce uspjeti kapitalizirati bilo sto jer cijena pada kao svijeca

Vidim da kupaca ne manjka, pitanje je trenutka samo kad će probiti iznad 200.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Ovo meni sve miriše na režiranu predstavu. Cijena pada a da nema ozbiljnije prodaje.
Pokušao sam kupiti, no ne može više od nekoliko komada.
I dok odem “na stranu” netko pokupi svu potražnju uz rušenje cijene a da uopće nije bio na ponudi.
Ovo je očigledno “brunavanje” terena za nesigurne kako bi ih se privuklo na prodaju.
Vjerujem da će nakon svakog rasta od 20-30 kuna, oni krenuti u programirano kočenje sa 10-20 kuna unatrag, i tako dalje, no dokle?
Da imam vremena pokušao bih surfati u njihovom ritmu, no treba raditi,…., iako se ovdje da puno više zaraditi.
I ovo pretakanje iz jednog fonda u drugi, uključivanje kupljenih igrača,…, govori da ovdje “veliki” ne miruju.
Samo da ne pojedu male, kao što je u ovoj zabiti bio čest slučaj (pa čak i na ovoj dionici).
Ovdje se dogodio jedinstven slučaj u RH da je dobavljač kupio proizvođača nakon što ga je isisao do samrti. Inače su svi proizvođači napredovali na račun dobavljača. Tako je postavljen sustav, no ovdje taj sustav nije omogučio dobit kao što jest obrnuti scenario.

Pravi dioničar drži dionice barem 100 godina u svom portfelju.

Cijena je očigledano padala iz tehničkih razloga, jer apsurdno je da će za par dana izači FI sa neto dobiti oko 100 000 000 kn, tj 130-ak kuna po dionici, a da cijena pada…
Plus što je umjesto smanjena, povečana kvota proizvodnje za IPKK te je još bila suša i onaj embargo repe iz Srbije ili šta li je već bilo zbog čega je proizvodnja posustala za 30-ak posto kako je rečeno u devetomjesečnom izvješću..
Neko se ode šali

Kolege Metuzalem i Petrof,

i sam bih nešto takvo napisao, ali me brišu. Zato samo [emo_palacg].

P.S. kolega Metuzalem, meni uveli totalnu kontrolu na poslu, i ne mogu se liparit s nalozima. Nešto sitno nadokupio, ali ništa vrijedno spomena. Najbolje ignorirati ovo cjepidlačenje i rušenje cijene sa par dionica po nalogu. Vrijeme radi za nas.

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

Cijena je očigledano padala iz tehničkih razloga, jer apsurdno je da će za par dana izači FI sa neto dobiti oko 100 000 000 kn, tj 130-ak kuna po dionici, a da cijena pada…
Plus što je umjesto smanjena, povečana kvota proizvodnje za IPKK te je još bila suša i onaj embargo repe iz Srbije ili šta li je već bilo zbog čega je proizvodnja posustala za 30-ak posto kako je rečeno u devetomjesečnom izvješću..
Neko se ode šali

Kad sam rekao posustala proizvodnja 30-ak posto, mislio sam, iako je posustala 30-ak posto radi se o 100-ak mil dobiti!

imamo promjenu u top10

Koju?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Je li zna netko pojasniti vezu između Termes grupe i Žito d.o.o.? Ima li kakvog utjecaja ovo http://www.glas-slavonije.hr/188411/7/Slovaci-odustali-od-cepinske-uljare-Zito-i-americka-tvrtka-predat-ce&ndash%3Bponude na nas?

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

New Report

Close