U svakom slucaju malo preko 50% je Termes "prebacio" na Zito….spremno za daljnju ponudu…prodaju…tko zna…:)…ali da je udio koji moze biti zanimljiv buducem kupcu..nije da nije.
Pozdrav
Od danas je IPKK ponovno u redovnom režimu trgovine, (barem) sljedeća 3 mjeseca…
http://www.zse.hr/UserDocsImages/Rezim/Redovni-2012-06-30.xlsx
Spominjala su se nekad dugovanja uljare prema IPKK u iznosu od nekih 68 mil kuna….neznam dali je taj dug na neki nacin vec vracen ili nije ali ako nije ovo bi mogao biti jedan od nacina da se do tih sredstava dodje…a lako moguce da ovaj domaci kupac bude i sam Termes…
Pozdrav
Spominjala su se nekad dugovanja uljare prema IPKK u iznosu od nekih 68 mil kuna….neznam dali je taj dug na neki nacin vec vracen ili nije ali ako nije ovo bi mogao biti jedan od nacina da se do tih sredstava dodje…a lako moguce da ovaj domaci kupac bude i sam Termes…
Pozdrav
Tako je i kupljen Kandit, uopće ne sumnjam u sličan scenarij
Iz gubitka od 22 mil u dobit od 63….Ovako na brzinu pregledan ne vidim podatak o "zaradi" na prodaji dionica koja je obavljena izmedju Termesa i Zita….je li netko uocio koliko je iznosila transakcija ili nije prikazana..?
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/IPKK-fin2012-1H-NotREV-K-HR.pdf
Pozdrav
Tog tu naravno neće biti…može tek biti u izvješćima jedne i druge firme za 2012, znači tek negdje za godinu dana na Fininim stranicama…
Ali izvješće je interesantno, da.
A tek smanjenje kratkoročnih obveza sa 420 na 250 milijuna kuna u godinu dana?
A tek smanjenje kratkoročnih obveza sa 420 na 250 milijuna kuna u godinu dana?
Nije li to posljedica dokapitalizacije?
Dokapitalizacija je bila za 72 milijuna kuna.
Ako je posljedica dokapitalizacije smanjenje obveza prema bankama (s 204 na 131 milijun kuna, otprilike isti iznos), smanjenje obveza prema dobavljačima sa 165 na 47 milijun kuna (dakle za 118 milijuna kuna) zasigurno nije posljedica dokapitalizacije, nego (valjda ?!) boljeg (savjesnijeg?) poslovanja…
Onako na brzinu što sam pogledao.
Konačno je došlo odlično izvješće, stiglo na vrijeme (što do sada nije bio slučaj) pa mislim da će sad ekipa krenuti sa uljepšavanjem ove uspavane ljepotice kako bi nekog dobro oženili za nju [lol] [lol]
Šalu na stranu, mislim da je ovo preokret trenda, kako u poslovanju, tako i u kretanju cijene ove dionie. IMHO.
EBITDA: 96.784 milje – 67 kuna po dionici
neto dobit: 63.249 milje – 44 kuna po dionici
ROE 12,47
P/E ttm 1,7 [thumbsup]
Dokapitalizacija je bila za 72 milijuna kuna.
Ako je posljedica dokapitalizacije smanjenje obveza prema bankama (s 204 na 131 milijun kuna, otprilike isti iznos), smanjenje obveza prema dobavljačima sa 165 na 47 milijun kuna (dakle za 118 milijuna kuna) zasigurno nije posljedica dokapitalizacije, nego (valjda ?!) boljeg (savjesnijeg?) poslovanja…
Naravno da je i posljedica boljeg poslovanja, orangutan bi poslovao bolje od prethodne uprave koja je, mora se priznati, izvanredno uništila Kandit. Sad je vjerojatno poslovanje onakvo kakvo je oduvijek trebalo biti, no ovdje su najveća nepoznanica većinski vlasnici, odnosno njihova eventualna želja da plodove svog rada ne podijele s malim dioničarima. S druge strane, ako je njima stalo da ne prevare male dioničare, ovdje će teći med i mlijeko, kak bi reko lopina. 😀