IPKK (Termes Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IPKK (Termes Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

barem nekakva reakcija + 25,47% [thumbsup]

Da mislim da će tu stati vjeruj mi da ju ne bi danas kupio, šteta što je u posebnom režimu

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

naravno,
ovdje je put otvoren, napredak zajamčen, nema granica rasta…

naravno,
ovdje je put otvoren, napredak zajamčen, nema granica rasta…

No, samo polako kolega. Prvo rezigniranost, pa onda danas odjednom veliki interes.
Možda gazda podjeli prvenstveno sebi, a onda i malima koju kunu dividende. Nekako bi mi bilo malo čudno da ovaj pojačan interes nebi imao neki konkretan uzrok. Vidjet ćemo u nadolazećim danima.

235 kn je bila "otkupna" cijena koju je pipunic nudio dionicarima dok je tvrtka bila u gubitcima..sad proizvodi i zaradjuje bolje negoikad…..450 kn je cijen vira koji nema nista bolje rezultate….pa i vrijeme je vise…

Pozdrav

Ovo sa 235 kuna uz ovakve rezultate je najbitnije za ovu dionicu

Vaš link

Dakle plaće se ne diraju, kvartal fantastičan + ulaganje od 15 milijuna eura u proizvodnju

Kolega, "Kandit" o kojem se govori u članku nema više veze s dionicom IPKK-R-A (Termes grupa), jer je prošle godine taj dio prodan Koestlinu, tj. njegovom većinskom vlasniku Mepasu (pa odtuda i promjena naziva grupe jer više nema veze s realnošću, tj. sam "Kandit" ionako ima drugog vlasnika)…

Ontopic:
Kupovao sam IPKK pred koji tjedan po onim niskim cijenama ispod 130 (u iščekivanju izvješća koje me pozitivno iznenadilo) i ponovno sam (malo) unutra nakon 3 godine.
U svakom slučaju, poslovanje je iznimno zanimljivo (barem bilo zadnjih par kvartala), a što će biti s dionicom, ostaje nam da vidimo…

Kolega, "Kandit" o kojem se govori u članku nema više veze s dionicom IPKK-R-A (Termes grupa), jer je prošle godine taj dio prodan Koestlinu, tj. njegovom većinskom vlasniku Mepasu (pa odtuda i promjena naziva grupe jer više nema veze s realnošću, tj. sam "Kandit" ionako ima drugog vlasnika)…

Ontopic:
Kupovao sam IPKK pred koji tjedan po onim niskim cijenama ispod 130 (u iščekivanju izvješća koje me pozitivno iznenadilo) i ponovno sam (malo) unutra nakon 3 godine.
U svakom slučaju, poslovanje je iznimno zanimljivo (barem bilo zadnjih par kvartala), a što će biti s dionicom, ostaje nam da vidimo…

Daleko od toga da ovdje fundamenti ne opravdavaju ni dvostruko, trostruko veće cijene, no ovdje su glavni problem nepoznati gazde, dakle nepoznati u smislu dijele si radosti malog dioničarstva poput, primjerice, Artukovića ili Biondića, a ti novi gazde, ako sam dobro shvatio, imaju 90-ak posto dionica u džepu.

Ustvari, kad malo bolje razmislim, svoje namjere novi vlasnici pokazali su svojom prvom dokapitalizacijom, tako da sumnjam da imaju motiva promijeniti poslovnu politiku, unatoč onom prekrasnom obraćanju naciji povodom preuzimanja, odnosno dokapitalizacije.

A s druge strane (dionice nemam, prodao sam ih tijekom javne ponude slijedivši Kolarekov primjer), vjerujem da je prodaja šećerane Viru prilično izgledna, s obzirom da su vlasnici više onako ratarsko-stočarskih ambicija. Kandit su već prodali, pa im tvornica šećera zasigurno treba ko treća sisa, kako li se već kaže.

Možda, eventualno, da se dogovore s "većim" dioničarima, onima što imaju preko pola posto, da dođu do 95%, istisnu male luzere po smiješnim cijenama a potom uknjiže lovu od prodaju šećerane?

Tako bih ja na njihovom mjestu, ali opet, nisam iz te branše …

A s druge strane (dionice nemam, prodao sam ih tijekom javne ponude slijedivši Kolarekov primjer), vjerujem da je prodaja šećerane Viru prilično izgledna, s obzirom da su vlasnici više onako ratarsko-stočarskih ambicija. Kandit su već prodali, pa im tvornica šećera zasigurno treba ko treća sisa, kako li se već kaže.

Ej leb, nadam se samo da nisi slijedio Kolarekov primjer do kraja i sa tom lovom uletio u AGMM [lol]. Jer tamo bi on uskoro mogao ostati i bez trenutne smiješne cijene…

Ej leb, nadam se samo da nisi slijedio Kolarekov primjer do kraja i sa tom lovom uletio u AGMM [lol]. Jer tamo bi on uskoro mogao ostati i bez trenutne smiješne cijene…

Možda on zna nešto što mi ne znamo, ali nisam toliko hrabar da kupujem tu dionicu. 😀

Ako se ne varam Kolarek je kupovao po puno visoj cijeni a prodavao svoje po nizoj cijeni od ponudjenih 235 kn..i to cak nekih 50 000 dionica …?..I tad smo komentirali da je vrlo vjerojatno samo paravan za nekoga…ili voli covjek kupit skupo prodat jeftino.
Inace vidim da je za ovu godinu predvidjena veca proizvodnja i secera i mlijeka.
Prosle je proizvedeno 94 498 t a ove se planira 110 000 dok je mlijeka proizvedeno 5,4 mil litara a ove se planira cak 8 mil litara…u svakom slucaju proizvodnja raste.
Zanimljivo je kako ni ujednim javnim glasilima nije objavljen ovakav rast dobiti ili poboljsanje u poslovanju…cak ni u slavonskim..!!

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Možda on zna nešto što mi ne znamo, ali nisam toliko hrabar da kupujem tu dionicu. 😀
[/quote]

Pogledaj FI. Nema on tu kaj znati, sve lijepo piše. Istina malo je drukčije pisalo dok on to nije kupio. Možda bi i nešto postigao da je imao snage za prebacit 50%. Ovako mi to izgleda kao lagani puš-puš.

Ovo je malo kompletnije izvjesce o proslogodisnjem poslovanji…u prijedlogu uprava se ne spominje dividenda ali zanimljiva je ova stavka…
Ostale rezerve (slobodne i za isplatu dividende, uz novu odl.GS)…52.961.630,76

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/IPKK-fin2011-1Y-REV-K-HR.pdf

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close