IPKK seli iz gubitaša u dobitaše
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/IPKK-fin2011-1Q-NotREV-K-HR.pdf
Što sam napisao prije nekoliko dana. Još ima 135 miliona kuna dobiti fore, a da se ne plati nikakav porez. E moja državo.
Jednog dana kad EU radi kvota zatvori jednu šečeranu u Hrvatskoj i to sve plati u eurima neće se platiti porez. Sve je po zakonu.
Jednog dana kad EU radi kvota zatvori jednu šečeranu u Hrvatskoj i to sve plati u eurima neće se platiti porez. Sve je po zakonu.
I zbog toga su mali dioničari isključeni iz dokapitalizacije.
Termes d.o.o. će skinuti veliku zaradu,a i dioničarima bi trebalo nešto ostati.
S obzirom da je preuzimanje prošle godine išlo po 235 kn,sa dokapitalizacijom po 100 kn
prosječan ulaz Termesa jer ispod 200 kn.
Kako Kandit ima i 62.701 vlastitih dionica Termes povečava svoj udjel sa 70 na 89%.
I prije ove dokapitalizacije Termes je s obzirom na tih 62.701 vlastitih dionica imao potpunu
vlasti tj.više od 75% glasova i ova dokapitalizacija nije napravljena radi vlasti i upravljanja već
povečanja broja dionica i šišanja malih dioničara jer će BV sa 425/možda i više s obzirom na vlastite dionice/ pasti na oko 260.
Istina firma će imati bolju likvidnost,lakše će i bolje poslovati,ali da se igralo pošteno i svim
ostalim dioničarima je trebalo omogučiti dokapitalizaciju pod istim uvjetima.
Ali ipak nakon dugo vremena je ostvarena dobit.
Sada je jasno da je dokup ovih zadnjih dana vršio inseider.
Da li bi sve te transakcije trebale biti poništene,jer su prodavači oštečeni ,a naročito oni koji su
prodavali ispod 200.
U IPKK ipak više svjetla,nade, meda i mlijeka.
Sada je jasno da je dokup ovih zadnjih dana vršio inseider.
Šteta što je jedan. Bilo bi dobro da se uključi još koji, pa da dionica dođe do 400 kn.
Kupnja je nikakva. Prodaja je slaba i ozbiljan kupac mora malo kupovati, pa se povući, da se nakupi prodaja, pa čišćenje, itd.
Šteta što je jedan. Bilo bi dobro da se uključi još koji, pa da dionica dođe do 400 kn.
Kupnja je nikakva. Prodaja je slaba i ozbiljan kupac mora malo kupovati, pa se povući, da se nakupi prodaja, pa čišćenje, itd.
[/quote]
Termiti su opasni čak i za slona.Velikog kupca treba prisiliti da diže letvicu,a na to ga moraju
prisliti postojeći dioničari koji će se stavljati na kupnju ispred njega i lagano skupljati na ASKU
sa malim brojem dionica.Za to ne treba veliki kapital,dovoljno je nekoliko tisuća kuna.Prvi na kupnji sa 10 kom po 200,01 sam ja.Gdje su ostali.A ja imam velikih četiri komada koje sam
jučer kupio na ASKU po 195.
Mišljenja sam da će sve do 230 biti mali promet,a ako želi netko skupiti malo više morao bi skupljati barem na 250.
Mislim da je 400 kn po dionici misaona imenica.To se moglo očekivati bez dokapitalizacije ili
da je dokapitalizacija odobrena svima pod istim uvijetima ,a ovako očekujem 250 kao kroz sir,a u toku slijedečćih šest mjeseci do godinu dana,naravno uz bolje poslovanje slično prvom kvartalu
između 250 i 300.
Ovo je idealna prilika za burek investitore za skinuti 20 do 30 % u kratkom vremenu.
Tromjesečni prosjek 187, u rastu
M 200 Mo 200
Na IPKK će teći med i mlijeko.
Da je netko htio prodati po 235,00 prodao bi Termesu u javnoj ponudi. Ovi što sad prodaju ti su kupovali dionicu po 130,00-190,00. Veće količine će se kupovati preko 240,00. Gospodin Lopina je u pravu.
KANDIT GRUPA D.D./REDOVNA DIONICA IPKK-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. TERMES D.O.O. 502.666 70,29 Osnovni račun OSIJEK, HRVATSKA
2. KANDIT GRUPA D.D. (1/1) 62.701 8,77 Osnovni račun OSIJEK, HRVATSKA
3. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 14.534 2,03 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 13.036 1,82 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 8.658 1,21 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 6.679 0,93 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA +1.002
7. HIPP MARIJA 6.450 0,90 Osnovni račun NAŠICE, HRVATSKA
8. ALMIS-Z D.O.O. ŠIROKI BRIJEG 6.000 0,84 Osnovni račun ŠIROKI BRIJEG, BOSNA I HERCEGO
9. NUIĆ IVICA 3.751 0,52 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ZAVOD D.D. 3.496 0,49 Osnovni račun OSIJEK, HRVATSKA
Ukupno: 87,82
6 mil. eur mi se čini malo. izgleda da je i pipuniću dogorjelo, a grbešić je odigrao igru desetljeća.
ispada da je kandit d.o.o. tj. tvornicu konditorskih proizvoda dobio za cca. 40000 dionica Kandita koje je prodao ako računamo prosječnu prodajnu cijenu od nekih 1100 kn a znamo da su išle i preko 1400 kn.