IPKK (Termes Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IPKK (Termes Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šta mislite koje su Pipunićeve namjere sa IPKK? Prodaja i zatvaranje šećerane da bi dobio lovu od EU ? Opterećivanje večim kreditom pa stečaj? Dignuti ga iz pepela , nabiti cijene pa ga ponuditi nekom jačem ili ga zadržati za sebe? Lp

Šteta što na forumu nema kolege Gatesa. Nedostaju mi njegovi komentari i prognoze!

[embarass]

Pa kad ti već toliko falim moram prokomentirati i iznijeti svoje viđenje situacije. [lol]

Iskreno od prvog se dana kako je priča sa Pipunićem krenula očekivao ovakav rasplet događanja. Potajno sam se nadao da ipak neće biti tako, no nažalost stvari idu upravo u tom smjeru.

A sad opet s druge strane, iskreno mi je drago da će se stvari konačno izdogađati, a s povećanjem udjela Pipunića i ekipe , vjerujem u oporavak cijene dionice. Cijena ionako trenutno ne odražava pravo stanje stvari jer situacije nije ni približno tako crna kako je oni žele prikazati.

Njemu je u svakom slučaju u interesu da cijelu priču dobro proda. Izgubiti neće, a posljedično tome zaraditi će (u odnosu na trenutnu cijenu dionice) i ostali mali dioničari. Sad je samo pitanje dobrog tajming, tj. oporavka cijelog tržišta.

Nove dionice mogu dobiti samo dioničari koji su i vjerovnici ???
Zanimljivo da su vjerovnici, pukim slučajem, baš oni koji godinama pružaše uslugu Kanditu a da im se nije žurilo naplatiti svoja potraživanja.
Jesu li ta potraživanja nastala po "fer" zaključenim ugovorima ili su dio plana ??
Kako to uprava zaključuje da je s obzirom na tržišnu cijenu, predviđena cijena od 100 kn prihvatljiva? (iako bi po njima trebala biti i niža, ali brani zakon, tko bi rekao da i zakon nešto brani)
Zašto će njima dati po 100 kn.
Evo, ja ću kupiti najmanje 500 dionica po 110 kuna, i samo na meni Kanditu ostalo bi 5000 kn viška.
Zašto nisu prvo krenuli s javnom ponudom, pa ako ne uspije, onda ovo?
Zato što postoji vjerojatnost da bi se netko možda i javio, a što onda, kad taj jami 51% poduzeća i postane glavni?
Kako bi USKOK reagirao kad bi neko od javnih poduzeća išlo na izravnu pogodbu, izbjegavajući javnu ponudu objašnjenjem: "S obzirom da znamo da nitko ne bi ponudio jeftinije, mi smo odlučili posao dati poduzeću XY po cijeni ZZZZZZZZ kn".
Ako ima još imalo poštenja i poštenih u ovoj državi netko bi ovo trebao zaustaviti….zauzdati…

Pravi dioničar drži dionice barem 100 godina u svom portfelju.

Prijedlog uprave bi se mogao promatrati i kroz točke slijedećeg zakona. Kažnjivo je jedne dioničare dovoditi u prednost nad drugim dioničarima (tj. isiguravati im veću financijsku korist).
ZAKON O KAZNENIM DJELIMA PROTIV TRŽIŠTA KAPITALA
Manipulacija tržištem
Članak 4.
(1) Tko s ciljem da za sebe ili drugoga pribavi protupravnu imovinsku korist zlorabi
tržište financijskih instrumenata protivno odredbama zakona koji uređuje tržište
kapitala tako da:
1. sklopi transakciju ili da nalog za trgovanje koji daje ili bi mogao davati neistinite ili
obmanjujuće signale u pogledu ponude, potražnje ili cijene financijskih instrumenata, ili
koji usklađenim djelovanjem s jednom ili više osoba drži cijenu jednog ili više
financijskih instrumenata na umjetnoj razini,
2. pri sklapanju transakcije ili davanju naloga za trgovanje upotrebljava fiktivne
postupke ili druge oblike obmane ili prijevare,
3. širi informacije putem medija, internetom ili bilo kojim drugim načinom koji daje ili bi
mogao davati lažne ili obmanjujuće signale u pogledu financijskih instrumenata,
uključujući glasine i lažne ili obmanjujuće vijesti, gdje je osoba koja je proširila
informaciju znala ili bila dužna znati da je informacija lažna ili obmanjujuća,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
(2) Ako je postupanjem iz stavka 1. ovoga članka počinitelj pribavio znatnu imovinsku
korist ili je prouzročena znatna imovinska šteta, kaznit će se kaznom zatvora od jedne
do pet godina.
(3) Za kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovoga članka pokušaj je kažnjiv.

Vrijednost dionica IPKK-R-A je srozana točno 3 mjeseca prije javne podnude Termesa. To je napravljeno da bi prosječna cjena bila što manja za cijenu u javnoj ponudi. Jako malo su dionica prikupili, jedino je Kolarek prodao veću količinu. Pavić je svoje prenio na Termes. Kolarek je za novac od Kandita kupio 24 posto Agromeđimurja, blizu granice obaveze za objavu javne ponude. Dakle Agromeđimurje je slijedeće za preuzimanje. Svi su oni jedna kompa. Tu će još biti i Tvornica ulja Čepin u igri, samo se čeka da država sve sanira. Usput Tvornica ulja Čepin je nedavno primila 20 sezonskih radnika u stalni radni odnos.

Neka bar prije dokapitalizacije dadnu još jednu javnu ponudu za preostale dioničare, tako da se barem mogu izvući s gaćama u rukama, a to bi i bilo pošteno prije stjecanja apsolutnog vlasništva…

Vrijednost dionica IPKK-R-A je srozana točno 3 mjeseca prije javne podnude Termesa. To je napravljeno da bi prosječna cjena bila što manja za cijenu u javnoj ponudi. Jako malo su dionica prikupili, jedino je Kolarek prodao veću količinu. Pavić je svoje prenio na Termes. Kolarek je za novac od Kandita kupio 24 posto Agromeđimurja, blizu granice obaveze za objavu javne ponude. Dakle Agromeđimurje je slijedeće za preuzimanje. Svi su oni jedna kompa. Tu će još biti i Tvornica ulja Čepin u igri, samo se čeka da država sve sanira. Usput Tvornica ulja Čepin je nedavno primila 20 sezonskih radnika u stalni radni odnos.

Kolarek i Pipunić su daleko od kompe. Onoliko daleko koliko je daleko od okej bio Marsellus Wallace u Paklenom šundu. Far away from ok.

Zanimljivo da su vjerovnici, pukim slučajem, baš oni koji godinama pružaše uslugu Kanditu a da im se nije žurilo naplatiti svoja potraživanja.
Jesu li ta potraživanja nastala po "fer" zaključenim ugovorima ili su dio plana ??
Kako to uprava zaključuje da je s obzirom na tržišnu cijenu, predviđena cijena od 100 kn prihvatljiva? (iako bi po njima trebala biti i niža, ali brani zakon, tko bi rekao da i zakon nešto brani)
Evo, ja ću kupiti najmanje 500 dionica po 110 kuna, i samo na meni Kanditu ostalo bi 5000 kn viška.
Zato što postoji vjerojatnost da bi se netko možda i javio, a što onda, kad taj jami 51% poduzeća i postane glavni?
Kako bi USKOK reagirao kad bi neko od javnih poduzeća išlo na izravnu pogodbu, izbjegavajući javnu ponudu objašnjenjem: "S obzirom da znamo da nitko ne bi ponudio jeftinije, mi smo odlučili posao dati poduzeću XY po cijeni ZZZZZZZZ kn".
Ako ima još imalo poštenja i poštenih u ovoj državi netko bi ovo trebao zaustaviti….zauzdati…

Ja ću prvi dati ponudu 2000 kom po 101kn.
Dali interno mogu mogu prodati ispod moje ponude?????????????????????????????????????????????????????????

[angry]

Ja ću prvi dati ponudu 2000 kom po 101kn.
Dali interno mogu mogu prodati ispod moje ponude?????????????????????????????????????????????????????????

[angry]
[/quote]

Trebat ćemo za sve nepoznanice upitati hanfu. Revizor? Cijena dokapa? Zašto nije javna ponuda….?
Zakonitost ove vreste dokapa? Sam sebi duguje i sam sebi prodaje dionice tj vrača dug ?
Stoga pozivam sve male dioničare da prvo e meilom obavijeste i pitaju HANFU. Možda na taj način nešto i postignemo!
Ako ne, mogli bi po uzoru na Liburniju angažirati zajedničkog odvjetnika!
Ali se nadam da bi HANFA mogla več reagirati!

[thumbsup]

Sve Vam piše u ZTDu.

Sve Vam piše u ZTDu.

Nama piše, ali oni koji rade ove "nepodopštine" rade po onome: "Dopušteno je sve što nije izrijekom zabranjeno".
Ja ih bum tužil’ pa ćemo vidjeti….

IPKK ima 62.701 vlastitih dionica ili 8,77%.
Kad je cijena od 100 kn "fer", neka cijeli paket ponude na tržištu kapita po 100 kn, pa da vidimo što kaže tržište kapitala o toj cijeni.
Ako uspiju prodati, zaradit će 6 270 100 kuna. Imat će za "rate kredita" barem pola godine.
Ne zaboravimo i onih 20 000 000 kn dobivenih od uljare Čepin.
Puno keša, da bi se moralo bezglavo ići u dokapitalizaciju.
Kome čuvaju vlastite dionice ???? Neka ih daju na TK!
Gdje je izvješće za 2010. godinu? Cijena šećera u svijetu raste i raste,…, koliko se zaradilo ?
Teško sakriti brojke, pa onda idu prvo u dokapitalizaciju a onda u objavu podataka ?
Zar ne bi trebali odluku o dokapitalizaciji upravo pravdati izvješćem poslovanja za prošlo razdoblje, tj. 2010. godinu?

New Report

Close