Ovrha je zbog duga od oko 27 milijuna kuna iz 2001., koji sada s kamatama iznosi oko 60 milijuna kuna. IPK TSH Osječanka se nalazi u sustavu Kandit grupe …
a evo i kako je govorio Pipunic prije par mjeseci….za Kandit jos cekamo rezultate..
"IPK Tvornica ulja Čepin mora krenuti ispočetka i toga moraju biti svjesni svi. Ni ja nemam čarobni štapić koji može riješiti sve probleme, ali mogu samo reći da ću učiniti sve da se ta tvrtka spasi i radnici rade. Smatram da sam do sada već nekoliko puta dokazao kako sam u stanju podići posrnule tvrtke" rekao je Marko Pipunić
Pozdrav
Par zanimljivih "fraza" iz dnevnog reda skupstine…
Uprava Društva ukratko navodi da će provoĎenje opisanog ciljanog modela povećanja temeljnog kapitala unosom prava u temeljni kapital uz isključenje prava prvenstvenog upisa postojećim dioničarima koji nisu ujedno i vjerovnici,odmah kratkoročno znatno izmijeniti financijsku sliku Društva kao prezaduženog Društva u zdravo, konkurentno društvo, da će potom srednjoročno donijeti korist za sve postojeće dioničare, dok će dugoročno značiti veću vrijednost Društva za dioničare.
ProvoĎenjem ovakvog modela povećanja temeljnog kapitala u okviru procesa restrukturiranja, Uprava Društva ne isključuje da će se, ako se naknadno utvrdi postojanje interesa drugih ulagatelja, razmotriti i naknadna dodatna dokapitalizacija društva izdavanjem nove emisije dionica društva.
Mada je tesko vjerovat da ce nakon ovog i biti zainteresiranih drugih ulagatelja kad ce sam Pipunic imat preko 80%…ali dobro…o tom potom.
I jos jedna svakako pohvalna vijest…http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=138708
Pozdrav
Bilo bi zanimljivo čuti Pipunićev odgovor na pitanje:
Zašto želi istisnuti male dioničare?
Ne može to napraviti. Nakon dokapa neće imati ni blizu 95%, a koliko ja znam to mu nikad nije ni bio cilj. Iskreno mislim da rade ovaj dokap jer su puno skupili u javnoj ponudi, a tome se nisu nadali. Sad hoće malo uprosječiti cijenu.
Bilo bi zanimljivo čuti Pipunićev odgovor na pitanje:
Zašto želi istisnuti male dioničare?
Ima negdje u Vjesniku podatak, iako se može vrlo lako izračunati ručno, da će nakon dokapa Pipunić imati 82,5 posto.
Smatram da sam do sada već nekoliko puta dokazao kako sam u stanju podići posrnule tvrtke, rekao je Marko Pipunić
… i pokopati dioničare istih tih tvrtki ….
Na osnovu zadužnice postat će 90% vlasnik IPKK.
Pa će onda IPKK biti čist za neka nova zaduženja, kojim će se "spasiti" neko drugo poduzeće,….
Ode jedan Gucić, Kutle,… dođe drugi Gucić, Kutle,…
od svih scenarija koje sam do sad čuo…jedino vjerujem…pa će ovdje mali dioničari popušiti
popušili su prije a sad će i još više—
od svih dionica koje sam kupovao na buri ova mi je najmanje trebala u životu, toliko sam je zamrzio da više uopće ni ne kupujem kandit proizvode
Najzanimljivije je što je IPKK posluje s gubitkom, dok VIRO u isto vrijeme posluje s rekordnom dobiti, iako imaju pretežito istu djelatnost.
od svih scenarija koje sam do sad čuo…jedino vjerujem…pa će ovdje mali dioničari popušiti
popušili su prije a sad će i još više—
od svih dionica koje sam kupovao na burzi ova mi je najmanje trebala u životu, toliko sam je zamrzio da više uopće ni ne kupujem kandit proizvode
jedino znam da s pipunićem nema dogovora, da se on htio dogovorati već bi se dogovarao s dioničarima prije prvog otkupa dionica. Tako da tu nema dogovora, i danas da je cijena na burzi 1 kunu, ne vjerujem da bi kupio dionicu a sve zbog toga jer je pipunić nekooperativan. s njim nema dogovora niti dogovori postoje, on sve može sam.
Pa evo mu zato dionica pa neka se bori, Hvala bogu ima dionica ko šalate, na burzama i zašto uopće kupovat dionicu poduzeća koje je netransparentno a i još ima repova koliko hoćeš.
evo pa sad neka svatko sam odluči, još bi puno mogao dodati ovdje…ali netreba…
Najzanimljivije je što je IPKK posluje s gubitkom, dok VIRO u isto vrijeme posluje s rekordnom dobiti, iako imaju pretežito istu djelatnost.
Ovde ima i previše materijala za uskok!
Ali kome više vjerovati?
U RH se laž , kriminal teško sankcioniraju!