IPKK (Termes Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IPKK (Termes Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

vezano za proces restrukturiranja Kandita

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/exGgV3C0fAUcERJswBSw0w==.pdf

zanimljiv je dio o ročnosti financiranja
96 mil. kn 30% kredita dospijeva dugoročno (do 2013, odnosno 2016)
237 mil kn 70% kredita dospijeva kratkoročno (28.2.2011.)

U intervju prije koji mjesec Pipunić je izjavio da je dug Kandita prema bankama oko 100 mil. i još 150 milijuna prema Žitu. Iz ovoga proizlazi da je dug veći za još 80-ak milijuna (ili ja krivo tumačim navedene podatke, jer nemam pojma o ekonomiji i računovodstvu).
Zanima me kako će Kandit (ili od 3.12. Kandit grupa d.d.) riješiti ovaj kratkoročni kredit do 28.2.2011.

Gospodine Sass, svaka Vam čast, ovaj link (izvješće, plan) stvarna je potvrda svih mojih opažanja/vizija.
Nominalna vrijednost od 10 mil. Eura ( = 100 kn/dionici )
U IPKK uloženo 37 milijuna Eura ( = 370/kn po dionici ).
Nenaplaćeni (uskoro naplaćeni) dugovi od 18 milijuna Eura ( = 180 kn/dionici)
Kumulativno, bez prihoda, to bi bilo 650 kn/dionici. (to je trenutni BVPS, oko 650 kn).
Oduzmu li se kreditna potraživanja, opet ostaje 300 kn/dionici.
Uz pretpostavku, da ništa ne pridonosi činjenica o geografskom i prometnom položaju, okruženju bez konkurencije, odnosa s kooperantima,…
Amerikanci upravu puštaju u rad tvornicu etanola. Navodno proizvodnja iz kukuruza, no moguća je, čak i poželjnija iz ostataka od proizvodnje šećera. Dakle, IPKK izvuče šećer, a ostatak proslijedi za proizvodnju etanola i pritom još zaradi.
Mislim da sam u pravu, da je Pipunić još više u pravu kad je odlučio preuzeti IPKK.
No, mislim i da je moguće i da izvisimo (da nas Pipa prevesla), jer se radi o velikoj prilici u kratkom periodu, a zaradu nitko ne voli dijeliti pa koliko god je bilo.
No, svejedno, čuvam ovu donicu i dalje s ponovo vraćenim optimizmom.

Pravi dioničar drži dionice barem 100 godina u svom portfelju.

Zanima me kako će Kandit (ili od 3.12. Kandit grupa d.d.) riješiti ovaj kratkoročni kredit do 28.2.2011.

Pomoću trikova i crne magije!

26.11.2010 - Dan D

Pomoću trikova i crne magije!
[/quote]

Splite ali ulaziš u Kandit? Ne vidim te na kupnji.

Pozdrav

Da je netko drugi vlasnik IPKK, npr. Todorić, Vidošević, Mudrinić,… onda bi država brzo podmirivala dugovanja prema njihovim tvtkama. A kad je u pitanju Kandit i dug tvornice ulja Čepin prema njemu, onda ministar nadmeno: "… a zatražit će i od IPK Kandita da povuče ovrhu kako bi tvrtka mogla u privatizaciju…." Umjesto da država ovrhom uzme novce od INE i svih dužnika, i plaća svoje obveze na vrijeme, samo gleda kako lanac neplaćanja što više povećati.
Molio bih državu da ovdje više ne pomaže, nego neka pusti da ovrha ide u realizaciju. I vrlo brzo će doći novi investitor, ne možda željeni za Vladu, ali za radnike svakako da. Pipo.
Više na:
[url="http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=133386"%5Dwww.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=133386%5B/url%5D

ne pratim je već dugo ali me zanima
je li netko zna zašto pokušavaju istisnuti male dionićare?

samo malo…
imaju pola milijarde u kratkotrajnoj imovini?!
šta oni to rade?
kupuju svoj šećer i skladište ga?
baš su se sakrili 🙂

Tko obrađuje Agrokor-ovu šećernu repu? Viro ili IPKK ?
Investitori navalite:

http://www.poslovni.hr/vijesti/brza-i-veca-zarada-lezi-u-poljoprivredi-nego-u-trgovini-165684.aspx

Koliko milijuna donosi Kanditu postignuti sporazum:
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/tvornica-ulja-cepin-ide-u-privatizaciju.html
Moramo čekati, ili ima netko iz prvih redova da te informacije podijeli s nama.

Priopćenje sa sastanka o privatizaciji Uljare Čepin

Nakon današnjeg sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja kojem su nazočili predstavnici sindikata i radničkog vijeća Tvornice ulja Čepin, predstavnici Uprave Tvornice ulja, predstavnici PPDIV-a, te predstavnici IPK Kandit Osijek, proizišao je prijedlog koji bi bio prihvatljiv za radnike i sindikat PPDIV-a, a kojim bi se stvorili preduvjeti za transparentnu privatizaciju Uljare.

Prijedlog se sastoji u tome da se ovrha koju Tvornica stočne hrane Osječanka ima nad udjelima Uljare Čepin, kao i zalog na udjelima, riješi izvansudskim postupkom odnosno nagodbom između IPK Osijek i Tvornice stočne hrane Osječanka, uz posredstvo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Obzirom da na izneseni prijedlog predstavnici Kandit grupe, u čijem je sastavu TSH Osječanka, nisu mogli danas dati konkretan odgovor, dogovoren je novi sastanak za ponedjeljak, 06. prosinca 2010. godine, u 16 sati u Čepinu, kada će se svi sudionici današnjeg sastanka, ponovno naći i postići konačan dogovor te u konačnici potpisati sporazum.

http://www.mps.hr/default.aspx?id=7701

Pozdrav

Izvinjavam se …staro priopcenje…(

svi smo mi Crobex

Lijep rast, ali mala likvidnost… Zašto je ovdje takva pustinja? Pa sada bi se bar bomboni i čokolade trebali dobro prodavat . [smiley]

Kolega to uopče rast! Probaj kupit par stotina komada tj uloži 200 000 – 300 000 kn, ode ona min 50% gore!

Hebena nelikvidnost je rak rana!

New Report

Close