IPKK (Termes Grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IPKK (Termes Grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne znam baš koliko bi za dioničare Kandita prodaja šećerane predstavljala najgori mogući scenarij. Usto, Pavićeva rečenica da su tri šećerane previše za Hrvatsku, i to nakon izgubljene bitke za Sladoranu, prilično je upečatljiva. Inače, ovo je medijski pritisak za požurivanje rješavanja problema s dugovanjem uljare, a to je lijepo. Nešto se kakti radi, kad se već internetske stranice ne mogu dovršiti.

Prodaja šećerane bi bilo nešto najbolje za dioničare-suvlasnike ove firme……i za mene [rolleyes]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Ma koja crna prodaja?

Plavi: Belišće je zvijezda Baranje! Koliki vam je NAV (netto asset value) na imovinu :)

Prodaja šećerane bi bilo nešto najbolje za dioničare-suvlasnike ove firme……i za mene [rolleyes]

Prvo preuzmu Tvornicu ulja koju onda prodaju Agrokoru za koji tj. za Zvijezdu i rade trenutno i to je to…samo Pavić je prije svega Kikaš pa će pokušati uzeti i ovce i novce..

Uprava osječke Kandit grupe razmatra i mogućnost zatvaranja šećerane

Uprava osječke "Kandit grupe" razmatra nekoliko mogućnosti za slučaj da od države ne uspije naplatiti potraživanje od 68 milijuna kuna, među kojima je najgori scenarij prodaje ili zatvaranja osječke šećerane "Kandit premijer", izvijestila je danas Uprava tvrtke na sastanku s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem i osječkim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom.

Predsjednik Uprave "Kandit grupe" Josip Pavić kazao je kako je riječ o dugu IPK Tvornice ulja Čepin, u većinskom državnom vlasništvu, što se do sada nije uspjelo riješiti, a čije bi nepodmirivanje ozbiljno dovelo u pitanje poslovanje poduzeća.

Pavić napominje kako "Kandit grupa", kao instrument osiguranja tražbine ima založno pravo nad dionicama čepinske uljare i sudsku odluku o provedbi ovrhe nad dionicama, ali da ne želi preuzimati ovo poduzeće, jer se ne radi vrsti posla kojim se bavi njegova tvrtka.

Ocjenivši kako je od "tri hrvatske šećerane, jedna sigurno višak", Pavić je kazao kako Uprava razmatra nekoliko mogućih scenarija za rješenje ovoga pitanja, od kojih je najgora mogućnost prodaje ili zatvaranja osječke šećerane "Kandit premijer", ali vjeruje da do toga ipak neće doći.

Na novinarski upit postoji li mogućnost da potraživanje namire prodajom dionica čepinske Tvornice ulja Pavić je ponovio kako je u dosadašnjim razgovorima otklanjana mogućnost preuzimanja te tvrtke, kao neracionalno rješenje.

Na upit novinara može li potraživanje od 68 milijuna kuna biti realan problem za "Kandit grupu", čiji je ukupni godišnji prihod oko 100 milijuna eura, Pavić je ustvrdio kako je sa stajališta poslovnih banaka, prema kojima "Kandit grupa" također ima obveze, taj iznos "rupa u bilanci poduzeća koju treba popuniti".

Gradonačelnik Bubalo kazao je kako očekuje da država podmiri svoja dugovanja prema "Kandit grupi", a da gradska uprava može razgovarati o reprogramu dugova ove tvrtke prema nekim gradskim poduzećima

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

Čini se da se steže obruč
http://www.poslovni.hr/142688.aspx

Kanditu dionice IPK TUČ ne vrijede puno kada je firma u velikoj dubiozi i na nekretninama je zalog banke. Preuzimanjem dionica uljare tako preuzimaju veliki problem.
Ipak ovo je samo Pavićev spin i pritisak kako bi izvukao nešto od države uz pomoć šeksa kao i dosada . U protivnom prijeti prodajom šećerane i vjerojatnim otpuštanjima radnika.
Agrana je još uvijek u igri kao zadnji as u rukavu.

Slovenci bi rekli "aha zdaj bomo pa mi malo kasirali" [thumbsup]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

Gazda bi eventualno prodao a viro i žito bi eventualno kupili.Dobro je da su dva kupca za istu robu pa ko da više negova devojka… [rolleyes]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Obzirom da sam prvi puta ovdje, pozdravljam sve prisutne.

Do ove vaše rasprave o Kanditu i njihovoj dionici IPKK došao sam tražeći neke materijale o navedenoj firmi i ne želim ulaziti u prognoze kretanja vrijednosti dionice.

Trenutna (financijske) situacija nije ni približno blistava.

Priče o novom (uspješnom) pogonu su samo priče. Rokovi za početak (prave) proizvodnje više puta su odgađani. Proizvodi ne zadovoljavaju traženu kalibraciju (zbog toga je u 12 mjesecu prošle godine vraćena određena količina robe iz Austrije – prodavala se u rinfuzi po njihovim trgovinama 1kg čoko banana za 20 kn). Nikako da "majstori" usklade sve faze proizvodnje na liniji. Netko je ovdje spomenuo (dez)informaciju kako je ovaj pogon financiran vlastitim sredstvima što ne odgovara činjnicama.

Što se tiče osječke šećerane koliko vam je poznata informacija da postoje dvije (sa odvojenim računima)? Kandit premijer je jedna. Šećerana je uteg za Kandit. Što skoriji ulazak u EU je velika Pavićeva želja jer po "mađarskom" modelu EU će financirati gašenje svih osim jedne (vjerojatno će o(p)stati samo Viro).

Pokušajte doći do informacija o načinima isplate, kašnjenjima i drugim problemima vezanim za plaće. Računi su više vremena u blokadi nego što nisu. Plaće za "šećeranu" se isplaćuju sa računa Kandita, one za Kandit sa Zavoda ili Premise. Neprekidno kemijanje, ali sve teže i teže. Kašnjenja sve veća i veća.

Prodaja proizvoda trgovačkim lancima po cijenama vrlo bliskim proizvođačkim i vrlo loša naplata istih.

Marketing i novi dizajn – mlada Pavićka pronašla tim koji je potrošio lovu i "napravio" proizvode u skladu sa stranicom (www). Osim toga, kad sam već spomenuo "mladu" nasljednicu pitanje njenih upravljačkih sposobnosti su već više nego vidljive. Otac vuče poteze kako da dođe do ovaca i novaca (kako je to netko ovdje odlično primjetio) na višim (širim) razinama, a kći je dobila Kandit za igračku (koju je izgleda već izgustirala).

Obzirom da pamtim vremena kad je dionica bila 60-ak kuna i Kandit bio u većinskom vlasništvu RADNIKA (malih dioničara), preko pokušaja preuzimanja Kraša, Pavićevih pritiska na male dioničare i osnivanje Premise, vrijednosti dionice od cca 1400 kuna, … budućnost bi mogla biti vrlo zanimljiva.

Stvarno loše da ne može biti lošije,ne vrijedi uprava,ne vrijedi roba,ne vrijedi pogon,ne vrijedi ništa i po svoj logici ovo je pušiona [undecid]…..da..po logici…ali da burza funkcionira po logici…malo morgen.Kad god sam kupovao nešto što je iz aviona vidljivo da je super dobro…pušing. Ovo je pomalo riskantno al ja dokupio danas [proud]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Slažem se da sve stvarno izgleda loše ali ipak realno gledajući postoji veliki potencijal. S obzirom da se ove godine očekuje više šećera nego ikad i da se očekuje još jedan blagi porast cijene šećera Kandit bi u ovom slučaju (ako Bog da) mogao izvući duži kraj i izvući se iz ove tamne situacije, ali počekajmo sredinu travnja da vidimo izvješće da ne nagađamo bez veze… [thumbsup]

...::: Cijena je ono što plaćate. Vrijednost je ono što dobivate :::...

New Report

Close