IPKK je odlično izdržao ova dva tjedna korekcije, nije bilo puno udaranja po bidu a skidalo se s aska i dalje. Vjerujem da oni koji su izlazili, da su to činili da bi kupili ono što je dosta palo i ako mislim da će Kandit u idućih par mjeseci biti među dionicama koje će najviše rasti na ZSE…
ajmo analitičari, objasnite mi što se događa s ovom dionicom??
Isto što i s crobexom, ništa ovo više ne pada već i ostatak tržišta. Imaš li ti kolega neko drugo objašnjenje koje mi možda neznamo?
šta je sa izvještajem
rok je 20.10. ako se ne varam
neozbiljno totalno
šta je sa izvještajem
rok je 20.10. ako se ne varam
neozbiljno totalno
20.10. je rok za predaju statističkih izvješća u Finu i taj rok nema veze s obvezama prema Burzi. Rok je 30 dana od proteka kvartala, a IPKK je neozbiljan po tom pitanju već duže. Pa pogledaj im i WEB. Otišli su valjda pred godinu dana po novi dizajn i još se nisu vratili. Pregazilo vrijeme Pavića, kaj ćeš.
užas …. iz moje osoobne perspektive
ovakve me stvari stvarno živciraju
IPK Kandit zabilježio snažan pad dobiti
Tvrtka IPK Kandit u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila 387,18 milijuna kuna ukupnog prihoda, što je za 1,56 posto više nego u istim razdoblju prošle godine, vidljivo je iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Poslovni prihodi, ostvareni u iznosu od 372, 66 milijuna kuna veći su za 0,9 posto nego u istom razdoblju prošle godine, dok su poslovni rashodi , ostvareni u iznosu 366,63 milijuna kuna za 2,54 posto manji nego u istom razdoblju prošle godine. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu, ostvareni u iznosu 212,92 milijuna kuna, manji su od istog razdoblja prošle godine za 12 posto, dok su prihodi od prodaje na inozemnom tržištu veći za 26 posto i iznose 129,99 milijuna kuna.
U promatranom razdoblju IP Kandit je ostvario neto dobit u iznosu od 2,01 milijun kuna što je znatno manje u odnosu na isti lanjski period kada je poslovao s dobiti od 14,92 milijuna kuna.
"Porast cijena šećerne repe koja je ušla u kampanju 2008. kao posljedica visoke cijene kukuruza u vrijeme ugovarnja sjetve šećerne repe, uz istovremeni pad prodajnih cijena šećera na domaćem tržištu i u EU doveli su do smanjenja financijskog rezultata poslovanja u odnosu na prošlu godinu", stoji u komentaru Uprave.
(pd)
Izvješće je je pozitvino bez obzira na pad dobiti, jer u recesijkoj 2009 je uspjeh poslovati sa nulom tako da svaka dobit veseli. Dvije mi se činjenice sviđaju u ovom izvješću a to je porast ukupnih prihoda i rast prihoda od prodaje na inozemnom tržištu (rast izvoza). Obzirom da je ove godine povoljnija cijena šečerne repe koja je bitno povećala rashode prošle godine, kao i da se otvara nova tvrnica konditorskih proizvoda namijenjenih izvozu, pred Kanditom je lijepa perspektiva.